Lyckas träna dig igenom hela 2013!

Januari, fylld av träningsglädje, inspiration, energi och vilja att ändra sina rutiner. En chans att starta om på nytt och "bli sitt bästa jag".
 
Ta vara på din nya sprudlande hälsoenergi och låt den bli en del av din livsstil hela året igenom! Här kommer några tips på hur man kan hålla motivationen vid liv:
 
Sätt ett långsiktigt mål som du ska nå december 2013.
 
Sätt kortsiktiga mål för att behålla motivationen t.ex. genom att månadsvis mäta din styrka och uthållighet eller reflektera över hur du mår eller räkna hur många träningstillfällen du lyckades uppnå.
 
Hitta den träningsform som du tycker är rolig! Risken att du tröttnar och kastar in handduken är väldigt stor om du tvingar dig till att göra något du inte vill göra.
 
Träna med en vän som också är engagerad i att nå ett december-mål.
 
Var realistisk! Planera in långa träningspass och korta träningspass. Vi vill gärna träna fyra gånger i veckan i gymmet eller liknande men det är väldigt få av oss som hinner med det. Planera därför bara in två längre organiserade träningstillfällen utanför hemmet och låt de resterade två passen bli två korta men intensiva hemma-pass t.ex. "det lilla träningspasset" som du utför t.ex. på morgonen, efter jobbet, när barnen sover etc. Det viktiga är att någon typ av träning blir av. Om man har svårt att motivera sig till att köra hemma-träning är det toppen att bestämma en hemma-träningstid med sin träningskompis. Vetskapen om att någon annan ska genomföra samma typ av träning hemma brukar kunna motivera lite extra och ge teamkänsla.
 
Ändra din träningsrutin! Våga utmana kroppen med nya övningar, intervaller eller träningskoncept. Kroppen är snabb med att vänja sig och det krävs förändring och utveckling för att uppnå nya resultat.
 
Ge och ta! Träna för att leva och för att må bra. Häng inte upp dig på att träningen ibland går sämre, inte blir av eller att energin inte finns. Den kommer tillbaka! Träningen som uteblir tar vi igen en annan dag, huvudsaken är att vi tar oss ur svackan med ny energi. Det fina med långsiktiga mål är att det ger oss tid till att forma den nya träningsrutinen efter hur våra liv ser ut och långsamt bli en del av vår nya vardag.
 
 
 
Mari:

:) Riktigt bra skrivet. Kul !!! Jag är pepp, men ska bli frisk först =)

Kommentera inlägget här: