Les Mills instruktör!

Igår fick jag mitt CXworx certifikat skickat till mig. Hur kul som helst! Nu är jag alltså en helt färdig Les Mills CXworx instruktör. Känns mycket skönt! Väntar med spänning på en ny release, alltså en ny koreografi som jag kan köra med mina deltagare. Nu sätter jag självklart nya mål, vore skoj att bli utbildare...


Mitt fina certifikat..

Veckans Tabata

1. Burpees


2. Benböj med axelpress


3. Explosiva upphopp på ett ben med utfall bakåt

4. Plankan med latsdrag5. Brädhopp


6. Sit-ups med händerna på knäna


KÖR HÅRT!

Kolumnist nästa!

Glada nyheter! Jag ska bli kolumnist som hälsoexpert och näringsfysiolog i Sjöstadsbladet. Mycket roligt! Även om det inte är väldens största tidning så når den ändå ut till en hel del läsare, både privatpersoner och företag i området. Bra marknadsföring för mig som näringsfysiolog på Sportlife men framförallt så är det en rolig uppgift att få hjälpa andra genom att svara på frågor och skriva artiklar. Just nu försöker vi få till en tid då jag ska fotograferas för min lilla bild i tidningen. Ska uppdatera er med mer info när min debut finns redo att läsa i tidningen.

Den nya loungen!

Idag var det lite av en chock att komma tillbaka till jobbet. Har slappat hela helgen och lyckades komma ner ordentligt i varv. Det var bara att hoppa direkt in i verkligheten igen och köra i full gas som vanligt. Dagen bara sprang förbi! Sjukt kul var den iaf. Kvällens projekt var att fixa i ordning en lounge vid entrén till gymmet. Det blev riktigt mysigt med soffan på plats mellan våra fåtöljer. Nu kan vi alla hänga och äta lunch tillsammans. Mycket trevligt! Medlemmarna verkade också nöjda.Vår praktikant Fanny hänger i vår nya mysiga lounge..

Fortfarande vid liv... knappt!

Ok, äntligen fredag! Imorgon är jag LEDIG! Yippiiii! Har jobbat 12 dagar i sträck och jag är fullkomligt slut mentalt och i kroppen. Mina muskler skriker efter vila för jag gav allt jag hade igår under både CXworx och Functional Moves. Filmningen tog verkligen kål på mig! Jag var supernervös och darrig men det gick bra tillslut. Så skönt att det är över! Videon är ivägskickad och om två veckor får jag reda på om jag är godkänd eller inte. Spännande! Ikväll ska jag bara mysa och ta det lugnt. Imorgon agerar jag och A flytthjälp åt min syster och en av A's kompisar Will. Lördagskvällen bjuder på födelsedagsfest hos Helene så på söndag ska jag bara slappa och mysa i sängen. Oooooh vad jag längtar efter att den här helgen ska börja. Ni kommer inte höra ifrån mig förrän på måndag igen så jag önsker er en trevlig helg och en glad 1:a advent!
Torsdag

Varje torsdagsmorgon tar jag alltid ett extra djupt andetag innan jag kliver upp ur sängen. Det är en lång dag med två tuffa pass och oftast några klienter utöver mina 9h i repan. Den riktiga utmaningen är att behärska träningsvärken från onsdagens Tabata och spinning och utföra dagens CXworx och Functional Moves utan att benen och core-musklerna ger upp. Idag ska jag dessutom filma igen, efterssom jag måste skicka in en video till "Les Mills" för att få mitt certifikat som fullfjädrad CXworx-instruktör. Har jobbat på alla små detaljer som jag var mindre nöjd med från förra test-filmningen och ikväll kl 18.00 ska jag ge gärnet för att sätta ALLT med perfekt teknik. Det vore så skönt att få till en video jag är helt nöjd med och som jag känner att jag verkligen gjorde mitt bästa i. Jag har en chans till på mig att hinna filma en CXworx klass innan det är dags att skicka in videon. Den 1:a December vill "Les Mills" ha den på sitt kontor. Det ska nog gå bra! A gav mig lite välbehövlig ben-massage igår för att hjälpa musklerna att riktigt slappna av och återhämta sig. Så nu känner jag mig laddad!


Veckans Tabata

1. Burpees2. Benböj och stående rodd med kettle bell


3. Explosivt upphopp på ett ben med utfall bakåt
(kör 4 Tabatas/ben, dvs en full tabata på samma ben innan byter ben)


4. Armhävning


5. Sprintstart


6. Russian Twist

KÖR HÅRT!
Pimp my tree!

I fredags fick jag syn på "Einar", världens sötaste lilla "en" och blev genast blixtkär. Den fick snällt följa med till gymmet och agera mini-julgran på vår receptionsdisk. Idag pimpade vi Einar julfin och han ser faktiskt ut som en liten julgran, supersöt! Ibland roar vi oss alltför lätt här på gymmet...Före: En övertaggad och förväntansfull Ulrika med en naken Einar...


Efter: En julfin Einar!

Uppdatera din Explorer!

Jag vill tipsa om att min blogg ser mycket finare ut om du uppdaterar din webläsare, t.ex. Explorer. Tycker det vore tråkigt om du inte får se alla mina gobitar. Uppdateringar är gratis och du hittar din uppdatering och senaste version genom att googla på namnet på din programvara t.ex. "senaste Explorer". Du har ingenting att förlora! See you on the other side...

Rumour has it!

Sitter och klurar på vad jag ska ha för övningar på min Tabata imorgon. Det kan vara lite tricky ibland eftersom man "bara" har en halvtimme och därav "endast" 6 övningar. Jag försöker alltid få med hela kroppen men det ska även vara enkla basövningar som går att utföra utan risk för att tekniken ryker för snabbt när man blir trött. Ryktet om Tabatas fantastiska resultat har dessutom börjat sprida sig så klassen blir alltmer populär. Imorgon får jag besök från ett gäng ishockey-grabbar som längtar efter att få känna mjölksyran i musklerna. Pressen på att utföra ett pass som uppfyller mina deltagares förväntningar är lite högre men det känns samtidigt väldigt roligt!Laddad och redo för veckans Tabata!

Filmad..

Idag har jag filmat mig själv under mitt CXworx pass. Till min stora förvåning gick det väldigt bra på de bitar jag var osäker på och lite sämre på de bitar jag kände mig supersäker på. Lustigt! Antar att det blir så när man slappnar av under vissa moment. Inte bra! Jag måste komma ihåg att köra gärnet HELA tiden! Det är riktigt nyttigt att filma sig själv har jag upptäckt. Måste säga att jag är RIKTIGT nöjd med min prestation i "plankan", den har fått mycket beröm för från kollegorna. Det är en tuff koreografi som tar kål på magen. Så här med facit i handen efter några månader efter min utbildning (när jag helst ville lägga mig ner på mattan och gråta efter "plankan-låten") så inser jag att CX faktiskt ger otroliga resultat.

Söta lappar

Idag kom jag till jobbet och möttes av en söt lapp från min kollega Anders. Det var ingen speciell nyckel egentligen men han gav den på ett sånt roligt sätt så jag är tvungen att dela med mig. Det är roligt med fyndiga kollegor!


Den söta lappen från Anders..

bus

A's granne har en liten skylt på sin posthållare vid sin dörr som lyder "Rädda mig vid fara" och hänvisar till katten som tydligen huserar där inne. Detta har jag och A och A's vänner skämtat om en hel del och igår bestämde jag mig för att busa till det lite med A. Jag tog ett foto från när han var TOK-bakis i sängen, skrev ut en liten skylt med samma text: "Rädda mig vid fara!" med gul bakgrund och satte på posthållaren. Skämtet gick hem och personligen tycker jag det är hysteriskt roligt men jag är medveten om att min humor kan vara lite låg ibland. Är inte helt säker på om grannen kommer att tycka att det är lika roligt men A lät iaf skylten stå kvar.


Grannens kattskylt..


A's personliga räddningsskylt! Nu kan han vara hur bakis som helst och sova tryggt
 i vetskapen om att det inte bara är grannens katt som blir räddad vid eventuell fara.


"Kvällen på soffan"

Gårdagens "kväll på soffan" förvandlades till en 10-manna middag på Bolero Café med efterföljande bowling på Marion´s Gastro Diner. Kanske inte riktigt den återhämtningskvällen jag hade hoppats på men det fick det vara värt. En mycket trevlig kväll med god mat och gott sällskap! Vi körde bästa serie killar, bästa serie tjejer och bästa serie utav alla. Fredrick vann bästa serie killar och bästa serie utav alla. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick för mig men jag tror att jag vann över tjejerna. Det var otroligt tight mellan mig, Emelie och Erica i slutet. Mycket spännande! Jag kände hur jag taggade till. Oklart vad jag ska hitta på ikväll efter jobbet, kanske blir det soffan...


Den enda lilla bilden jag hann ta innan mobilen dog, Anders in action...

julmys på jobbet

Igår var mys-stämningen på topp på gymmet! Ljusen brann både i kandelabern och i de små ljushållarna, fredagsgodiset stod på plats och våra adventsstjärnor lös i entrén. Supermysigt! Man behöver lite ljus i novembermörkret. Eller rättare sagt, MYCKET ljus! Jag jobbar både idag och imorgon så jag hoppas på lite andra ljusglimtar under helgen, i form av besök av välkända ansikten här på gymmet. Det är alltid någon som stannar förbi en sväng på en fika. Undrar vem det kan tänkas bli idag?


Mysigt ljus i fönstret..


Lite skumtomtar får man faktiskt äta efter sin träning. Vem annars om inte vi som tränar?


Ny utmaning!

Nu har jag en ny utmaning, jag ska jag köra Tabata intervaller på springbandet. Tänkte försöka ta mig igenom 4 omgångar med 20/10 intervaller på så snabbt tempo som möjligt under de 20 aktiva sekunderna. Vi får se hur det går. Just nu är jag helt utmattad efter en lång dag igår med både jobb i repan, klienter och gruppträning så idag blir det ingen träning för min del. Ser fram emot en kväll på soffan!


Idag har jag lust att krypa ner under sofflocket på jobbet o bara SOVA..


Vinnarna!

För ett par veckor sedan hade vi en tävling på gymmet: aktivitetsveckan. Den gick ut på att man skulle samla poäng genom att gå på gruppträning, olika klasser gav olika poäng. Den som samlat ihop flest poäng när veckan var slut vann en liten goodiebag från Sportlife. På Sportlife Sjöstan hade vi tre vinnare, 1:a 2:a och tredje. På Hornsgatan hade vi bara en vinnare.


Alla våra fina priser. Vinnaren på Hornsgatan fick den "lilla" högen
med presentkortet på 2 månaders fri träning och 30 min massage.
Hon vann även hårvårdsprodukter från "Kevin Murphy".


Jessica, förstaplats-vinnaren i Sjöstan..


Liten "close-up" på vad Jessica vann. Jag blev väldigt sugen på
 den lilla mp3/radio-spelaren i rosa..


2:an på Sjöstan vann bland annat en cool dusch-radio. Inte illa!


STORT TACK TILL ALLA SPONSORER!

julmyskänslor

Idag fick jag min första längtan efter lite snö och julpynt. Vi har börjat småpynta på gymmet och det är mycket snack om julerbjudanden och julklappstips så det är inte konstigt  julstämning! A väntar med spänning varje morgon och stegar fram till fönstret för att kika ner på gatan och se om det kommit någon snö. Igår slog vi vad om ett datum när snön börjar falla. Jag gissar på 3 December, A gissar på 29 November. Blir spännande att se vem som vinner!Vem blir inte sugen på lite vinter när man ser den här julgranen?

lax

Jag är inte så överförtjust i fisk och skaldjur men är det något jag gillar så är det lax. Har faktiskt lärt mig att äta t.ex. räkor på senaste så det finns nog hopp om att jag ska kunna bredda min "fisk-smak" på sikt. I vilket fall vill jag tipsa om en rätt som jag och A kokade ihop i fredags: "Laxpasta med touch av saffran". Det är en blandning av två rätter, min laxpasta och A's kräftstjärtspasta med saffran. Mycket smarrigt och smidigt att tilllaga!

Ingredienser (4 pers):
ca 250 g Rökt lax
1.5 Rödlök
2 Kelda creme fraige  saffran
150g Kräftstjärtar
sat och peppar
permesanost
Färsk pasta

Hacka rödlöken och fräs i en stekpanna. Skär upp laxen i bitar och blanda med löken i stekpannan. Häll på Keldas cremé fraige med saffran. Krydda med salt och peppar. Blanda i kräftstjärtar och cocktail-tomater i såsen precis i slutet så att det bara blir varmt. Severa med färsk pasta. Toppa tallriken med lite riven permesanost.

 

Smarrigaste laxpastan i stan!

back to reality

Har varit "ledig" i fyra dagar, hör och häpna! Egentligen var jag mest ledig i fredags. Då var jag riktigt slapp, sov länge luchade med "We love sthlm"- Ida och bakade bullar. I lördags åkte jag på spelning med mitt cover-band i Sala, en liten tripp med en mycket trött Linda. Jag fullkomligt slocknade när huvudet fick landa på kudden efter en lång dag med bilresande, roddande av instrument, soundcheck och spelning. Söndagen bestod självlart även den till stor del av roddandes av musik och bilåkande men jag hann även med att fira min far på fars-dag. Trevligt! Igår tjuvjobbade jag. Fyllde upp dagen med mina klienter. Rätt trevlig dag ändå. Nu är jag alltså på plats igen och beklagar att jag inte hunnit fått upp något inlägg i ledigheten, skyller på att blogg.se appen lägger upp för fula inlägg men jag kanske måste acceptera att de inte kan bli snygga. Nu är jag iaf på plats framför datorn igen. Imorgon ska jag testa att lägga upp filmklipp från min Tabata. Får se hur det fungerar!


Bullbak så det står härliga till! Perfekt fredagsaktivitet..

Glädjekickar!

Idag har jag blivit glad av många saker, mina deltagare i Tabata klassen och min Spinning Activio klass (för att de gav så mycket energi tillbaka genom att köra stenhårt), mina roliga kollegor (som alltid är spralliga och trevliga) men framförallt för att jag lyckades hjälpa min pappa en bit på traven i kampen mot sin ischias. Han har haft väldiga problem länge med värk i ischias-nerven som går ner längs hela benet. Idag fick vi äntligen tid att titta närmare på problemet. Efter många tester och lirkandes men olika övningar kom jag fram till att hans sätesmuskelatur och rygg kompenserar för bristen på starka magmuskler. Detta har han gått runt med alldeles för länge och problemet med värk i ryggslutet, rumpan och baksida lår är outhärdlig i dagsläget. Det var en stor utmaning att hitta rörelser där han inte aktiverade sätesmusklerna men tillslut hittade vi två övningar som gick att utföra utan smärta pga aktivitet i sätet. Jag kan inte beskriva glädjen över detta! Ren lycka! Äntligen ska vi jobba bort värken och stärka magmusklerna. Ingenting är omöjligt!

Veckans Tabata!

Jag har varit lite dålig med att lägga upp mina Tabata-pass men idag ska jag dela med mig av mina övningar. Det var ett härligt gäng på passet och det var lite extra roligt att PT-Fia var med och körde. Alla gav verkligen järnet och jag fick extra mycket energi när några av mina medlemmar höll på att ge upp under 7:e omgången av armhävningarna men ändå lyckades ge det där lilla extra och kämpa på hela vägen ut efter lite pepp.


1. Burpees över viktstång
2. Benböj men axelpress
3. Sprintstart


Ni får nöja er med den här bilden den här veckan. Hann inte ta kort på den här övningen idag.
Stå i sprintstart-position. Armarna har hela tiden samma position. Hoppa fram och tillbaka med benen, byt ben vid varje hopp

4. Armhävningar5. Utfallshopp6. Mage: Cykel

KÖR HÅRT!


att deffa eller inte deffa?

Det är frågan! Igår hade vi en tjej som tävlar i fitness på besök i gymet för en plåtning. Hon hade verkligen lagt ner tid och energi för att få en stark och deffad kropp. Inte för mycket muskler och inte för biffig, bara lagom vältränad och athletiskt. Det var mycket inspirerande och jag blev faktiskt lite småsugen på att deffa till mig. Det tråkiga är att brösten ryker när man deffar. Jag tycker på något vis att det inte är värt allt jobb med att deffa till kroppen om det betyder att jag måste "köpa" ett par nya bröst för att behålla mina former. Har ingenting emot siliconbröst men det är så frustrerande att man måste välja, tuttar eller definition. Tänk så fantastiskt det vore om man kunde kombinera båda. Jag är supernöjd som jag ser ut idag men det hade varit lite roligt att testa att se hur vältränad jag faktiskt kan bli. Men som sagt, det är inte värt det. Jag är alldeles för förtjust i mina egna tuttar!
Priset för att deffa..

guldklimparna

Måste få dela med mig av 2 sköna bilder på ett av mina syskonbarn; Tuva. Jag kommer från en väldigt musikintresserad familj och Tuvas storebror Love fick en mic i födelsedagspresent. Denna tyckte Tuva var väldigt rolig att sjunga "Lille katt" i. Så pass roligt att hon även tyckte att hennes rosa ballong också skulle sjunga med. Barn är så fantastiska! En annan sak jag förundras över är all denna energi de har. Tänk om man själv skulle orka springa och skutta hela dagarna. Har instruerat både CXworx (core) och MRL (klassiskt gammalt "mage rumpa lår"-pass på stepbräda) idag och jag känner mig helt färdig. Lite av barnens energi skulle sitta fint! Ikväll blir det en lugn hemma-kväll med middag med Andy Pandy och imorgon slutar jag tidigt så imorgon orkar jag förhoppningsvis springa ett intervall-pass på rullbandet parallelt med lite rodd. Det är en skön kombination som ger bra resultat. Det gäller att passa på att köra sådana pass när man inte har någon klass eller klient och slutar tidigt. Värsta lyxen!Först sjunger Tuva..


Sen är det ballongens tur..


"Grane Cuotte"

Min syster (Camilla) kom ner med barnen från Luleå i fredags för att fira sin och min systersons födelsedagar. Dagen till ära hade vi familjemiddag och min andra syster (Åsa) överraskade med ett roligt recept som hon hittat på ICA Maxi: "Grane Cuotte". Mycket roligt tyckte vi i familjen Grane! För att förtydliga så tillagade vi aldrig receptet utan roade oss med att bara titta på det. Lite oklart om det faktiskt är en god dessert. Jag tror att jag blir lite skrämd av att den innehåller matvete, men självklart ska jag prova den innan jag dömmer! Det är inte varje dag man stöter på en julig "Grane-dessert", även om den förmodligen fått namnet pga att den innehåller granatäpplen.

 • Tillagningstid: Över 20 min
 • Svårighetsgrad: Medel
 • Portioner: 4
 • Ingredienser

  • 1 dl matvete
  • 1/2 dl valnötskärnor
  • 1 msk pistagenötter
  • 1 1/2 dl vitt torrt vin
  • 2-3 msk lavendelhonung
  • 1 granatäpple
  • rivet skal från 1/2 citron

  Gör så här

  1. Koka matvetet enligt förpackningens anvisning. Häll av ev. överblivet vatten
   genom ett durkslag och låt kornen svalna något.

  2. Hacka valnötterna och blanda med pistagenötterna. Rosta dessa gyllene
   i torr panna. Blanda nötterna med vetet, vinet och honungen.

  3. Gröp ur kärnorna från granatäpplet. Tillsätt dem och rivet citronskal och
  fördela i 4 portionsformar och ställ i kylen en stund.

  4. Servera med hemgjord vaniljkräm eller bara riven choklad.

  För alla:
  Innehåller gluten.
  Laktos: vaniljkrämen kan göras på laktosfri mjölk.
  Mjölkproteinfri: servera med havre- eller sojabaserad glass.
  Nötallergi: Det går att byta ut nötter mot rostade solrosfrön och pumpakärnor.

  Tips

  Denna goda juldessert kan göras med precis de ingredienser man tycker är gott. T.ex. blanda i russin, smaksätt med kanel osv..

  Livet på gymmet

  Det känns nästan som om jag bor på gymmet nu för tiden. Har klienter både innan och efter mina ordinare arbetstider och t.o.m medlemmarna har börjat konstatera att jag ALLTID är här. Helt ok, för jag har fått fantastiska relationer med så många av medlemmarna och det är en fröjd att gå till jobbet. Idag var det dock en knasig söndag; Linda Grane börjar gråta i receptionen! Varför? Jo för att en av våra underbara medlemmar delade med sig av en så otroligt sorglig och rörande historia: när hon fick beskedet att hennes man var döende i cancer. Det var gripande att höra om hennes känslor och hur de tillsammans hanterade situationen och slutligen hans bortgång. Somliga människor är så otroligt starka. Som tur är har vi så många underbara medlemmar som var helt förstående med varför jag utbröt i tårar så de tyckte inte alls att det var konstigt. Det var dock en ny stackars kund som kom in och ville bli medlem men hon blev inte ivägskrämd utan snarare inspirerad av den vi gemenskap vi har här på gymmet. Efter en liten kram av Hanna Todd (vår BodyVive instruktör) kändes allt bättre. Det blir lite knasigt ibland. Jag har väl kanske lite väl lätt för att leva mig in i andras situationer. Skyller på att det är söndag och att jag är trött från gårdagskvällen.

  Ballbreaker!

  Vilken lördagskväll! Alla borde samla ihop ett gäng kompisar och hyra spa-avdelningen på Ballbreaker! Det var det bästa jag har gjort på länge! Vi blev en rolig skara på 14 personer som njöt av bubbelpoolen, steambastun och kallbadet. Maten var även den supersmarrig, jag fullkomligt njöt av min oxfilé på planka. Det var så fantastiskt att jag glömde bort att ta kort. Typiskt! En rolig incident var att en full man kom fram till middagsbordet i restaurangen och skulle påpeka att han drogs till mitt hår, han var rätt framfusig och servitrisen var tvungen att mota bort honom och be om ursäkt. Mycket flumigt! Ännu flumigare var min klädsel imorse på väg till jobbet. Sov hos Andreas och glömde totalt bort att jag inte hade nåt ombyte hos honom så jag fick snällt sätta på mig min lilla svarta klänning och höga klackar, utan strumpbyxor, för de råkade jag ha sönder när jag skulle dra på mig dem. Kändes inte helt ok att göra en "walk of shame" till jobbet. Som tur är har jag en uppsättning jobb-kläder på gymmet så jag slapp iaf jobba i min lilla svarta. Så kan det gå!


  Min "walk of shame" outfit, minus de två varmkorvarna
   jag hade i händerna på tunnelbanan på väg till jobbet..

  lördagsmys

  Ikväll ska jag och Andreas få mysa till det ordentligt! Helene och Erik har organiserat en trevlig kväll med bubbelbad och middag på Ballbreaker, där man kan hyra spa-delen för privata evenemang. Hur trevligt låter inte det? Jag känner mig lite frussen, så att få krypa ner i en varm bubbelpool med gott sällskap är precis vad jag behöver. Nu låter det som en par-grej men vi är faktiskt 10 pers. Ooohh vad jag längtar! Det är ett roligt partygäng som alltid busar till det. Jag tycker det är viktigt att få unna sig lite mys nu när det börjar bli kallt ute. Kanske ska göra som mina klienter och boka in en massage också. Vore gött!


  Här är relaxavdelningen..  O här är tre av de tio galna gästerna som ska inta den ikväll:
  Helene, Lisa och jag

  PoleDance SM

  Den 10-13:e November är det dags för hälsomässan "Allt för hälsan" på Stockholmsmässan, som ni kanske vet. Ett roligt event packat med jippon, prova-på, föreläsningar och monters att kika runt på. Blossom är bland annat på plats och man kan även spana in när Anna Skipper lagar till lite mat i montern "Kokpunkten". Det som fick min fulla uppmärksamhet i ett nafs var dock det nya eventet PoleDance SM. OMG tänkte jag direkt, det här kommer att skapa rubriker. Personligen tycker jag att det är en rolig och jobbig träningsform som äntligen får träda fram i ljuset MEN jag vet att det finns många där ute som tycker att det är väldigt opassande att något som har ett starkt fäste i porrindustrin förskönas och ok-stämplas som träningsform. Det jag fann mest intressant var att kika in på poledancesm.se och se vad de hade för regler, speciellt klädkoden. Helt ärligt tycker jag faktiskt att man kan förbjuda höga klackar och bar mage för att inte sticka nålar i ögonen på de som har lite svårt att vänja sig vid denna nya trendiga träningsform. Jag vet att man använder sig av klackar vid BodyBuilding tävlingar men den träningsfomen är inte lika sexuellt utmanande och används inte inom porrindustrin. Något som jag tyckte var roligt att se var att 3 killar har kvalificerat sig till tävlingen. Kanske kan lite manligt deltagande få bort porrstämpeln? Nedan ser du klädkoden tagen från reglerna på poledancesm.se

  4. Klädkod

  a. Höga klackar eller bara fötter är tillåtna. Inga höga stövlar.
  b. Den tävlande får använda rekvisita, men måste godkännas i förväg.
  c. Den tävlande väljer sin egen kostym. Det är strängt förbjudet att utföra tävlingen naken eller delvis naken, detta kommer att leda till diskvalificering.

  d. Den tävlande får inte marknadsföra en egen stolpe, skola eller annan verksamhet under tävlingarna.
  e. Grepp eller liknande hjälpmedel som kan skada stången av något slag får inte användas. Grepp som godkänns innan får användas (t ex dry hands)
  f. Under numret får klädseln ändras men minsta slutliga klädesplagg är shorts / hotpants som täcker bak och framdel. Klädkod för överkropp (damer) ska vara i samma stil som en sport-bh.  En outfit som denna finner i alla fall inte jag stötande på något sätt.

  mat på burk

  Igår fick jag uppleva ett väldigt ekonomisk och nyttigt alternativ till lunchen/midagen på jobbet: Linssoppan från ViktVäktarna. Den är god, nyttig och mycket lätt att bara värma i micron när det är lite stressigt. Dessutom kan man släpa runt med den i väskan utan att behöva oroa sig över att den ska bli dålig. Heja konserver! Nja, jag är inte ett större "konservburks-fan" egentligen men den här lilla soppan får faktiskt mycket väl godkänt av mig. Det är bara 172 kcal varav 11.2g protein och 24,8g kolhydrater (varav 6.4g är sockerarter) och 0,8g fett per burk (400ml). Inte så mycket med andra ord. För att få upp kalori-intaget rekomenderar jag att man äter en brödbit också, gott att doppa i soppan.


  Yoga i NYC

  Nu har jag varit dålig på att blogga i några dagar men det är för att det är fullt upp! Jag jobbar häcken av mig just nu. Försöker driva igång min massage och kostrådgivning samtidigt som jag jobbar heltid på Sportlife och även håller klasser. Jobbar 12-timmars pass med andra ord. Låter tungt men det är faktiskt sjukt kul! Bara igår sålde jag 5 timmar massage och av det fick jag en energikick som heter duga! Nu till det roliga, idag upptäckte jag en yogaresa till New York som verkar riktigt härlig. "Yogasafari I New York" heter konceptet och ligger under inshapetravel.se's regi. Det som lockade mig var att man får köra ett yoga-pass på ett tak och se ner över skyskraporna. Hur coolt som helst! Jag gillar New York och nästa gång kan jag absolut tänka mig att gå på ett rooftop yoga-pass. Hela respaketet från inshapetravel.se är lite för dyrt för min del. För 11,150kr ingår varken flyg, privat rum eller inträde till yoga-ställerna. Smakar det så kostar det som man säger, för på bilderna ser det riktigt härligt ut!