365

Ibland behöver vi påminna oss själva om att ha tålamod. Att komma ihåg att det kan ta tid innan man ser resultaten av den förändring man gjort i sin träning och kosthållning. Vi måste komma ihåg att ge kroppen tid. En snabb förändring är oftast inte hållbar och kan vara svår  att leva med en längre tid. Ett långsiktigt tänk där man ser att man kan leva likadant i ett år, brukar leda till en hälsosam livsstilsförändring som både kropp och själ mår bra av. 365 dagar till målet gör möjligheterna oändliga. Ge dig själv en ärlig chans. Ge kroppen 365 dagar. Tänk långsiktigt!
Kategori: Hälsa Taggar: livsstilsförändring, långsiktiga mål;

En liten påminnelse

En rosa månad

September har varit stressig, minst sagt. Jag har tampats med att parera förkylningar under högsäsong på gymmet, tömt min nysålda lägenhet på möbler som sålts och skänkts bort, planerat och haft en födelsedagsfest och flängt ner till Jönköping om vartannat på diverse möten med jobbet. Pjuuuu! Nu är det äntligen oktober och livet kan sakta återgå till det normala. Skönt!

Det fina med oktober är att det är kampen mot cancer som står i centrum. Ens egen stress känns plötsligt betydelselös och tankarna far genast till det som egentligen betyder något: hälsan, familjen, vänner, livet. Att man är lycklig. Är det verkligen värt att stressa runt så mycket så att man inte hinner glädjas åt stunden, vardagen och njuta av ögonblicken som passerar?

Hela mitt gym kommer att lysa i rosa hela oktober för att påminna om att cancerforskningen behöver vårt bidrag. Om man vill få inblick i hur det kan vara att leva med cancer så tycket jag att man ska läsa Pamela Anderssons blogg på "ToppHälsa". Den berör och inspirerar och får mig stundvis att sitta med tårar i ögonen. Heja Pamela och alla som kämpar mot cancer där ute! Ni är så starka och grymma!

Kategori: Hälsa Taggar: cancerfonden, rosa bandet;