Inspirerande kvällslektyr

Ligger i sängen och läser igenom en gammal "ToppHälsa" ifrån maj förra året. Jag har en tendens att spara på de få hälsotidningar jag köper och tycker det kan vara mysigt att bläddra igenom dem någon gång ibland för att få lite inspiration.
 
Den här gången fångar jag upp tips ifrån "teamsnabbare", som Nordic Wellness för övrigt har ett samarbete med i NW Hammarby Sjöstads lokaler. Ännu en anledning att boka en tid för "den där privata löp-lektionen" som jag så ofta tänker på men aldrig unnar mig. Direkt längtar jag efter att få ge mig ut och springa. Dessvärre är jag fortfarande skadad efter mitt spontana inhopp i Göteborgsvarvet och vet att det kommer att ta tid med naprapat-besök, rehab, skumrullen och yoga innan jag kommer att kunna ge hundra procent i löpspåret igen. En trist sanning som jag inte brukar vilja påminna mig om här på bloggen.
 
Hur som helst så blir jag sporrad av att ta mig igenom rehab-resan och springa lugnt och prestationsfritt. En härlig känsla!
 
Jag blir även sugen på att testa något så märkligt som pasta gjord av bönor med lågt kolhydratinhåll/GI och att se över min alltför energisnåla frukost. En bra stund med en tidning helt enkelt! Nu är det dags att sova. God natt!

Yogobe

Ett av mina mål 2013 var att börja utöva yoga mer regelbundet. Det har gått sisådär och inte hamnat på topp på priolistan trots att det borde det. Resan har gått ifrån gymmets fantastiska (men  i en fullspäckad tillvaro mindre tillgängliga) yogaklasser till en högst opersonlig app (som var nyttig men inte så rolig) till att jag nu testar konceptet "yogobe". Yogobe är en tjänst som samlar några av Sveriges bästa yoga-instrutörer på samma ställe, där man kan utöva deras alltifrån 5min-75min yogaklasser var som helst. Utbudet finns online och som app. Alltid tillgängligt och alltid proffsigt. Det enda minuset är att de klasser jag har testat inte har någon musik. Jag gillar när musiken finns med i yogan. Den får mig mer avslappnad. Hur som helst så är klasserna väldigt bra och konceptet att köra yoga hemma när som helst passar mig utmärkt. Självklart kommer jag att försöka gå på "live" yoga också, för den spirituella känslan, men yogobe fyller annars mitt behov. Bra där yogobe!
 
Kategori: Träning Taggar: träning hemma, yoga, yogobe;