Om jag vore du...

...hade jag gett mig ut på en härlig springtur nu. Gärna i skogen. Trettio svettiga minuter i frisk luft vore som en dröm just nu. Istället får det bli lite stretchande yoga för min del. Har en ihärdig huvudvärk som vägrar att släppa. Men lite yoga och uppochner verksamhet kanske gör tricket. Vi får hålla tummarna!

Express-Tabata

Ikväll drog jag av ett "Express-Tabata" pass i min ensamhet efter min Tabata klass (eftersom man coachar och peppar så mycket att man knappt hinner köra själv). Det är en kortare variant som endast är 15min lång. Perfekt när man har ont om tid men ändå vill svettas ordentligt! Nu är jag härligt trött i kroppen och redo att ta kväll i soffan!
Upplägg för Express-Tabata: Istället för 6 övningar och 8 Tabataintervaller så kör du 5 övningar i 6 Tabataintervaller. Jag lovar att det blir jobbigt ändå, så länge du kör på ordentligt.
Förslag på övningar:
Burpees
Enbensutfall till knälyftshopp
Sprintstart
Höga knän
Plankan

En liten påminnelse...

Kategori: Hälsa Taggar: challange yourself, champagne;

Nytt, prisvärt och färgstarkt!

Ikväll invigde jag mitt nya fina träningslinne ifrån H&M på min spinning. Väldigt fint och härligt rosa. Det finns i fler färger och kostar 149kr. Ett riktigt fynd om du frågar mig!

Utmaning: Tomat!

Jag kastar ut en liten utmaning: träna så du blir en tomat i ansiktet! Jag är trött på att se folk "träna" utan att svettas eller anstränga sig. Framförallt så är jag trött på att höra att "det är så pinsamt att jag blir så himla röd i ansiktet när jag tränar". Men hallå? Det är ju bra att du anstränger dig och tar ut dig! Det är ju då du får resultat! Nu skärper vi oss och slutar upp med sådana dumheter! Träna som en tomat och var stolt över det! Hashtagga gärna din bild som "#tomat"på instagram. Nu kör vi!

Frukost

En snabb frukost framför datorn på jobbet stavas Kesella Lätt med hallon och lite sötströ. En helt klart godkänd start på morgonen!

Tjeckien

Hello Arlanda! Jag är på väg till Tjeckien på skidresa med jobbet. Mycket roligt! Men det dock inte riktigt min grej det här med att gå upp 05.30... Tur att det verkligen är värt det! Se upp i backen här kommer jag!

Träning

Igår var det dags att träna igen. Det var ett tag sedan jag vågade springa eftersom jag varit både förkyld och legat med feber. Debuten gick dock över förväntan. Sjukt jobbigt, för jag tvingade mig själv att köra intervaller. Det var tur att Britneys "work" peppade i lurarna, annars hade det inte gått att öka tempot en sekund. Upplägget var följande:
Tid: 30min
5min grundtempo, dvs ditt normala springa-långt-tempo.
2min lite snabbare
2min ännu lite snabbare
1 min grundtempo
2min lite snabbare
2min ännu lite snabbare
1min grundtempo
(Upprepa intervalleupplägget 2 ggr ytterligare)

Efteråt stretchade jag såklart vaderna ordentligt, allt enligt min "rehab" för knät. Körde även lite benstyrka och core men det var halvt oorganiserat så jag kan inte känna att jag gjorde mitt bästa. Måste säga att jag trots att är nöjd med mitt träningspass. Trodde inte jag skulle orka pusha mig själv så hårt i löpningen efter en väldigt krävande dag på jobbet. Men det gick! 
Det är tufft att utmana sig själv på så många delar i sitt liv samtidigt, men efteråt så är det alltid värt det! Fokus fokus fokus! Ha en härlig dag!

En boll mindre!

Jag har varit sjuk i nästan en vecka efter en väldigt hysterisk period bestående av bl.a. roliga resor, en lång affär som äntligen gick i lås på jobbet och en lägenhet som fortfarande är uppochner med kartonger överallt. Jag gillar verkligen inte att vara sjuk. Det känns som att man kommer efter i alla områden, träningen blir inte av, man orkar inte laga mat, möten blir inställda på jobbet och flyttlådorna förblir stående. Men så får man se det positiva i det hela och inse att kroppen blir utvilad, hjärnan får nya idéer och man hittar motivationen till att genomföra allt det man drömmer om att göra. 

I mina vakna ögonblick under min feberyra har jag gjort två måltavlor, dvs klippt ihop bilder av mina drömmar på en tavla. Jag har en för min karriär som framgångsrik affärskvinna (med t.ex. bilder på pengar, framgångsrika kvinnor på omslaget till forbes magazine och snygga businesskläder av designers) och en för min musik (med t.ex. bilder på mina förebilder inom musiken, en folkmassa framför en scen och en riktigt snygg studio). De hjälper mig att fokusera på det som måste göras för att nå mina mål. Jag blir glad och taggad när jag tittar på mina måltavlor. De fungerar verkligen! Jag känner mig både inspirerad och motiverad till att jobba mot mina mål!

Jag har även gjort en spellista på spotify där låtarna påminner mig om mina mål. Perfekt att lyssna på när motivationsnivån är låg. Jag kallar listan "100%" och den är en blandning av t.ex. hur jag vill att min musik ska låta, artister som jag har som förebilder, låtar med inspirerande texter som motiverar inför en tuff uppgift på jobbet eller starka beats som ger lite power-känsla. Jag älskar min motivationslista! 

Sen har jag även tagit till mig av Paulo Robertos ord "kom igen din jävla räka, spendera en timme om dagen på din dröm!" som han slängde ur sig under en föreläsning som min vän fick nöjet att uppleva. De orden gör mig inte bara påmind om att kämpa för min dröm varje dag utan påminner mig även om att fokusera på en sak i taget. Annars går det inte! Man kan inte vara bäst på allt samtidigt. Men om man gör sitt bästa på en sak så kommer man förmodligen väldigt långt med just den saken. Det här med tiden är också viktigt. 1 timme om dagen. Sätter man av tid så blir "det" av istället för uppskjutet eller undansjasat av en hög med ursäkter. 

Jag delar upp mina två mål, ett mål har jag minst 8 timmars arbetstid avsatt för om dagen. Så fungerar verkligheten när man har ett jobb och jag är tacksam över att jag har så mycket tid varje dag att lägga på en av mina målbilder och samtidigt få betalt för det, för det är sjukt kul och utvecklande. Det andra målet, musiken, ingår i min fritid och får numera en stadig "Roberto-timme" i min kalendern varje dag. Heja mig!

Roberto-timmen är den timmen av dygnets 24 som man verkligen ska lägga på sig själv och sitt mål. Om ditt största fokus är ett hälsomål, t.ex. träna, så är det det du ska fokusera på under din "Roberto-timme". Då kommer du att lyckas. Den ska få fullt fokus och högsta prioritet tills att du nått ditt önskade resultat. 

Jag vet hur det är att ha många bollar i luften, men ibland gäller det att hugga tag i en av dem så att vi sen kan kasta den åt sidan och fortsätta utvecklas och forma nya mål och nya bollar. Eller hur? Så vad det än är, sluta va en "jävla räka" och ta tag i din dröm. Nå ditt mål! Ta en "Roberto-timme"! Nu kör vi!
Kategori: Livet som Linda Taggar: motivation; Paulo Roberto; många bollar i luften;