Det tål att upprepas..

I en artikel på Metro idag kan man läsa om hur fetman ökar pga av brist på fysisk aktivitet på jobbet. Vi rör oss helt enkelt alldeles för lite på jobbet nu för tiden och det har i sin tur resulterat i att vi går upp i vikt.

Studien är gjord i USA men kan ju likväl kopplas till Sveriges kontorsliv också. Det är inte många steg som tas på jobbet. Mitt heta tips är att man har bord som går att höja och sänka (bra av många skäl men det är nyttigt att inte sitta ner hela tiden) och framförallt att man TRÄNAR på lunchen (jag har sagt det förr). 

Här ser ni glada kontorsråttor från EF Education som rör på sig en halvtimme på lunchen på mitt Tabata-pass. Drar man igång en liten träningsgrupp blir det lättare att peppa varandra till att träna. Mer än 30 min behövs inte, sen får man dessutom kvällen fri till annat. Perfekt!Mer om artikeln hittar ni här.

Den som väntar på nåt gott..

Det är rätt trögt i salarna just nu, ok jag ska inte klaga eftersom jag hade 14 glada själar på min Indoor Walking igår men generellt så är det lugnt. Det kallas sommar. Det är den bästa och sämsta tiden på året. Den sämsta som instruktör men såklart den bästa för att det är varmt ute. Sommar innebär dessutom uppehåll från spinningen. Stor sorg! Igår fick jag ett akut spinning begär som helt tragiskt nog inte kunde stillas. Jag blir alltså officielt lite galen av att inte få köra spinning. Sjukt!

Ikväll blir det Indoor Walking igen, men jag ska inte hålla i klassen utan bara gå på den. Blir skoj! Förhoppningsvis får jag lite tid i gymmet också. Det var ett tag sedan nu.

Här kommer en liten bild på gänget som var med på CX30 utbildningen för en tid sen, den som nästan förintade mina stackars magmuskler. Klassen kommer att köras i höst så jag ligger i hårdträning för att orka med den. Jag i mitten i grönt och instruktören och Les Mills tränaren Fredrik Andersson aka "pölen" brevid.