Music-session!

Sjukt nöjd över att ha hunnit med en "onsdags-session" bakom micen redan innan halv tio. Nice! 
Efter dagens sång kan jag sitta på flyget och lyssna och förbättra ljudet och beatet så min singel kan bli ännu lite vassare innan den släpps ut i det fria. Det finns inget bättre sätt att döda tid än att göra och "mastra" (många slangord nu märker jag, ooops) musik! Jag har en liten liten plutt-keyboard som jag slänger fram över datorns tangentbord så fort A somnat på våra flygresor. Brukar få många blickar på mig men det stör inte alls min produktionsförmåga. Jag går som in i trans och glömmer både tid och rum när jag gör musik. 
Nu riktigt längtar jag efter att få så mycket kvalitetstid med min keyboard som denna oändliga flygtur till andra sidan världen innebär. Mig skrämmer man inte med långa flygresor! Bring it NZ!
Kram på er! //Linda

Små stora steg

Nu närmar sig min resa till Nya Zeeland, Sydney och Singapore med stormsteg som det så fint heter. Schemat är såklart fullspäckat och jag vet inte hur mitt liv går ihop just nu. De senaste två veckorna har jag: hanterat och presterat på den mest intensiva och givande kursen någonsin (Business Freedom Experience), jobbat som en liten tok och uppnått fantastiska framsteg med teamet på mitt "vanliga" jobb Printline Idéproduktion, brottats med ryggskott, övat inför mitt uppträdande på Nordic Wellness och utfört det, samt deltagit på min syrras och hennes, numera, makes vackra vigsel (bröllopsfesten kommer sen). 
Pust! Det är tur att allt är roligt! Mestadels iaf. Det är klart jag tycker vissa saker är mindre roliga att göra. Ibland måste man dock tvinga sig att göra saker man inte älskar för att komma framåt. Målet är ju att frigöra mig själv så att jag bara får göra roliga saker och låta andra sköta mitt "tråkiga". Det är en bit kvar tills dess men jag har min femåriga "exitplan" som jag jobbar hårt med att hålla. Små stora steg brukar jag kalla det. Min omgivning kan ibland tycka att vissa moment tycks ta evigheter, som t.ex. att få klart en låt. Jag är istället glad över minsta framsteg. Det har tagit mig 30år att komma hit jag är idag. Att våga satsa på alla mina drömmar, samtidigt. Kan knappt tro på att jag snart ska släppa min första singel och att jag samtidigt befinner mig precis där jag vill vara i mitt "vanliga" jobb med ett vd:erbjudande som knackar på dörren. Just nu går det så bra på mitt sätt, med mina små stora steg, att jag inte alls känner tvivel eller stress för att saker tar tid. Det är så viktigt att våga tro på sig själv. Det bevisas gång på gång. Ge aldrig upp! Det är du som bestämmer! 
På fredag bär det hur som helst av till andra sidan jordklotet. Hur spännande som helst! Tanken är att min video ska spelas in där men nu har jag fått lite nya "sista minuten" idéer som kanske kastar om planerna lite (typiskt mig!). Jag tror mer på den nya planen men vi får se hur det blir. Nu ska jag ladda batterierna inför morgondagen. Det behövs om jag ska lyckas knyta ihop säcken innan det bär av. Kram o gonatt på er!

Ryggskott

I måndags fick jag ryggskott. Helt plötsligt, utan föraning. Som det tydligen brukar gå till. Jäkligt smärtsamt! Eftersom jag aldrig har haft ryggskott förut visste jag inte hur jag skulle hantera det. Som tur var är så är jag omgiven av både erfarna "ryggskottare" och kunniga personer inom ryggskador. Därav fick jag flera bra tips som jag nu vill dela med mig av. Här kommer en bra lista på hur du ska göra för att så snabbt som möjligt bli "frisk" igen:
1. Rör på dig! Även om det gör ont så är smärtan inte farlig. Det går bra att utmana kroppen lite men det ska inte "hugga till" av rörelserna. Jag var på jobbet när det hände och var tvungen att jobba vidare trots att jag hasade mig fram lätt framåtlutad. Det är jag glad över nu! Det sista man ska göra är att vila eller sitta/ligga. Det är bättre att försöka gå eller åtminstone stå, allt för att få igång blodcirkulationen. För mig gjorde förmodligen min första dag med ryggskott i rörelse stor skillnad i minskningen av smärtan. Ryggen blir bättre för var dag som går.
2. Gör dessa övningar från detta klipp: YouTube. Övningarna gör att du mår bättre på direkten. Speciellt vickningen av höfterna upp och ner i sidan. Grymt skönt!
3. Ta smärtstillande. Med smärtstillande så rör du automatiskt mer på dig och får dig att slappna av. Ryggen har låst sig som i en slags skyddande reaktion. Du måste tvinga kroppen att slappna av för att återfå rörligheten. Smärtstillande är ett bra knep att få kroppen att klara av att vara i rörelse utan att krampa ytterligare.
Jag hoppas att listan gör dig lika gott som den gjort mig. Jag är fortfarande inte 100 men är definitivt mycket bättre! Vilket är tur, för imorgon är det dags för mig att kliva upp på scenen igen och göra ytterligare en smyg-release av "Unbreakable". Den här gången är det 130 personer från träningsbranschen som ska få en liten vip-show. Det ska bli väldigt roligt! Håller tummarna för att ryggen håller!
Gonatt på er!
//Linda