Dagens påminnelse


Knutor och knak

Det är som att all min stress har satt sig i ryggen och axlarna. Jag är stel som en pinne och full med knutor och knak. Det har gjort att jag gått rund med huvudvärk varje dag i lite mer än en vecka. Inte alls bra! Det blir till att köpa nya kuddar, yoga varje dag, få massage av Andreas och ha en lugn atmosfär med levande ljus hemma.  Alla tankar innehållande stress puttas försiktigt bort. Nu är det bara lugn och ro som gäller för att bli fri stressen i kroppen. Tror att det automatiskt kommer att släppa när vår flytt är klar och jag börjar komma in i jobbet, men tills dess får jag hjälpa min kropp på traven.

Trevlig kväll!

Mandelmjölsplättar

Jag har äntligen testat att göra glutenfria plättar baserade på mandelmjöl istället för vetemjöl. Har varit nyfiken på hur dessa smakar länge! Dessvärre blev jag lite besviken, och det hade man kunnat räkna ut redan innan egentligen, eftersom jag inte tycker om mandelmassa. 

Mandelmjölet gav plättarna en rik smak av mandel och konsistensen blev nästan snudd på brödig. De gav en snabbare mättnadskänsla, vilket uppskattades, men var inte alls lika goda som vanliga vetemjölsplättar. Jag kommer därav att fortsätta leta efter ett nyttigare alternativ som smakar bra. Kanske är det bättre att blanda mandelmjölet med något annat typ av mjöl? Experimentet lever vidare!

Recept på mandelmjölsplättar:
4 ägg
3dl mandelmjöl
1.5dl mjölk
1tsk bakpulver
0.5 krm salt

Blanda ingredienserna i en bunke, smält smör i en plättpanna och stek härligt gyllenbruna. Servera med t.ex. grädde, glass eller sylt/färska bär.

Trevlig kväll!

Tema: nystart!

Det är mycket nu! Allt på en gång i vanlig ordning. Jag har bytt jobb, köpt en ny lägenhet med min sambo och satt upp nya träningsambitioner. Förändring tenderar att smitta av sig på flera plan, något jag välkomnar snarare än slår ifrån mig. Förändring får mig att utvecklas, och utveckling är bra! Iom mina nya "normala" arbetstider står jag plötsligt inför möjligheten att skapa fasta rutiner. Otroligt spännande och rogivande. Ett nytt mål har därav skapats, att äta bättre. 

Jag har bestämt mig för att se över min kosthållning ordentligt och skärpa till mig, skala bort ohälsosam mat och äta mat som magen mår bra av. 

Efter två veckors uppehåll i träningen är det även dags att snöra på träningsskorna igen. Så man kan säga att det blir en ordentlig nystart! Alltid lika inspirerande! Hoppas jag kan smitta av mig på någon annan där ute i cyberrymden.

Trevlig kväll på er!