Sista njutningen!

Passa på att frossa i det sista som finns kvar av sommarfrukten! Hösten har också sina go-bitar men jag föredrar att få njuta av sommarens jordgubbar, körsbär, nektariner, plommon, aprikoser, mangos och olika sorter av melon. Listan är lång!

Jag förespråkar att man inte ska vara rädd för att äta frukt. Ja, de innehåller kolhydater (i form av bl.a. fruktos) men vi (speciellt våra hjärnor) behöver kolhydrater för att fungera. Jag kan hålla med om att det är onödigt att proppa i sig massa onödigt socker i näringsfattig mat (t.ex godis) eftersom man får energibehovet täckt men inte får i sig tillräckligt av näring (t.ex. vitaminer och mineraler). Jag kan även hålla med om att det är bättre för blodsockret att äta långsamma kolhydrater istället för snabba. Det är dock viktigt att komma ihåg att våra kroppar fortfarande behöver kolhydrater. Kroppen föredrar att omvandla kolhydraterna till energi framför andra energikällor (protein och fett). Det är kroppens förstahandsval av energikälla eftersom omvandlingen av kolhydrater till energi kräver minst energi och är "enklast". Om man håller sig fysiskt aktiv och tränar ordentligt så behöver man alltså inte vara orolig att fruktens kolhydrater ska omvandlas till fett som lagras i kroppen (som många är). Ät gott och träna och slipp därmed tänka på sånt strunt!

Sommarfrukterna är dessutom näringsrika, fyllda med nyttiga vitaminer som hjälper kroppen att fungera, t.ex. Vitamin C som behövs för att bygga upp kroppens brosk- och bevävnad och även har en funktion i upptaget av järn ifrån maten.

Mumsa mer helt enkelt!

Vill passa på att tacka min vän Ida för det fina fotot.

Morgonstund

Imorse hade jag en sån där supermysig morgon då man helst inte alls kliver upp ur sängen. Regnet smattrade mot det öppna fönstret och det var perfekt varmt under täcket. Dessutom kände både jag och Andreas av träningen ifrån igår. En härlig träningsvärk över axlar och armar som bara boxning kan ge. Då ligger man ännu hellre kvar i sängen och myser.

Eftersom det fortfarande regnar tror jag inte jag kommer springa idag, men vi får se. Just nu känner jag att en film i sängen lockar lite mer.

Löpning som blev boxercise..

Japp. Så blev löprundan ett 1.5h flum-pass i gymmet med lite blandade cross-fit övningar och boxning med handskar och pads. Dvs, inte så strukturerat och kanske inte det mest fokuserade passet. Men kul ändå! Sprang dessutom på både Lars och Wille. Skoj!
Nu blev det spontant sallad i bilen och smyglyssningskonsert à la Coldplay. Andreas har t.o.m styrt långkallingar och täckjacka (hade inget ombyte efter träningen). Det blir en mysig kväll det här! Jag tok-gillar Coldplay!

Midnattsloppet


Jag har faktiskt inte sagt att jag "var med" på Midnattsloppet åt Nike. Var nämligen med och delade ut "Hillrunner"-band till de som sprang loppet. Allt för att peppa folk att ge det lilla extra i 100meters "Nikebacken", dvs att bli en Hillrunner! Alla som sprang fick sin 100meters tid registrerad på Nike Run Club Stockholm under "Hillrunner" och de med bästa tid vann såklart fina priser ifrån Nike. Ett mycket härligt och påkostat event. Det gjorde Nike riktigt snyggt! Som tack för hjälpen fick jag och Andreas och alla andra utdelare varsina skor. Superfina! Jag och A blev även upplagda på Hillrunners facebook-sida (sjukt arrangerad bild). Riktigt skojigt!
 
Nästa år ska jag vara med och springa...
 
 
 

Tillbaka till verkligheten!

Just nu längtar jag efter att få springa! Vill inget hellre! Senaste veckan har jag gått på antibiotika i 5 dagar och ville därav inte riskera "tillfrisknaden" genom att träna eller dricka alkohol. Var t.o.m tvungen att tacka nej till Jessica Clarens hot mojo i lördags. Galet! Men nu är jag less och rastlös. Höll Tabata och Spinning vid lunch idag och även om kroppen fullständigt dog så kände jag att det var en frisk kropp som dog. Äntligen! Om allt känns bra imorgon eftermiddag så sticker jag ut en sväng efter jobbet. Så håll tummarna! Det är så frustrerande när träningsrutinen störs. Jag har ju ett mål! Nu kör vi!

Alla dessa kräftor...

Den stora kräftskive-helgen har passerat och jag gick inte på någon alls. Min tur kommer i september. Dessa röda mini-monster har efter många år faktiskt lyckats falla mig i smaken.

Lite onödigt vetande om de små liven är att de kan klassas som källor av: koppar, fosfor, mangan, zink, jod, selen, vitamin E och vitamin B12. De innehåller även än rätt hög halt av protein (15,6g/100g) trots sin låga energihalt på 69kcal/100g.

Ganska nyttiga små godbitar helt enkelt!
 

Morgonstund à la Grane!

Idag tänker jag som så många andra också blogga om min frukost. En fantastisk stund med Andreas på Espresso House sveavägen. Frukostmeny med scones och juice i solen vid en bullrande levande korsning. Konstigt ställe kanske man kan tycka, men jag älskar stadslivet. Liv och rörelse gör mig pigg och glad! En perfekt start på morgonen!

Peppande ord!

Idag vill jag dela med mig av några ord som motiverar mig att fortsätta sträva mot mina mål, både i jobbet och i träningen. Orden är speciellt inspirerande nu när jag ständigt försöker förbättra min löp-tid. De dagar jag är trött eller på dåligt humör är de dagar då jag knasigt nog presterar bäst. Just därför ska man aldrig kasta in handduken innan man gett det ett försök.

I tisdags tänkte jag t.ex. att jag var för trött, men "just do it" ploppade upp i huvudet och det var bara att snöra på dojjorna och ge sig ut. Det gick förvånansvärt bra! Kände ett flyt i steget och sprang 6.5km, otroligt bra en sån "trött" dag.

Just do it! - helt enkelt

Sköna brallor...

Gina Tricot fortsätter att imponera! Kanske inte så mycket kvalitetsmässigt men designmässigt. De har åter igen gjort ett par fräna träningstights som jag vill hugga. Frågan är bara om de är genomskinliga i baken? Måste nog köpa med brallorna hem och undersöka saken. Vill helst inte stå och blotta mig själv när jag instruerar!

Hållbara mål!

Nu är hösten faktiskt här, like it or not! Åter igen kommer gymmet fyllas upp av ivriga människor som vill rivstarta träningen. De kommer inte ihåg hur tidskrävande det är att träna ofta och regelbundet och sätter skyhöga mål som egentligen inte speglar verkligheten och vad som kommer hinnas med.

Gör dig själv en tjänst och undvik besvikelse över att du inte lyckas nå dina mål, sätt realistiska mål och håll dem året ut istället. Hälsa är faktiskt för livet, en livsstil, så varför hetsa in i något som bara blir kortsiktigt istället? Skynda långsamt! Sätt inte upp målet att träna 4ggr i veckan om du vet att det bara kommer att ske 2ggr. Blir det 3 ggr så blir det istället en härlig bonus!

Kategori:

Cirkel

Här kommer gårdagens cirkelpass i post-it bilder. Det är totalt 8 övningar. Varje övning utförs i 45 sekunder med 15 sekunders vila mellan övningarna. Efter övning 8 är det vila i 1 min. Upprepa sedan varvet.
 
Total träningstid: ca 17min. Kom ihåg att värma upp innan (t.ex. löpning på rullband i 7min) och stretcha efteråt.
 
Kör hårt!
 
 

Enkel träning!

Jag är just nu i en fas där mitt liv hela tiden måste effektiviseras för att allt ska hinnas med. Detta speglas även i träningen. Jag kör korta tuffa pass som dessutom är enkla att genomföra. Med ordet "enkelt" menar jag träning som är tillgänglig och kräver så lite redskap som möjligt.

Jag är helt fokuserad på min löpning för tilfället och är mycket nöjd över att jag numera kan springa en 5km-runda längs med Stockholms vatten hem ifrån min nya arbetsplats. Det gör mitt liv enkelt och tidseffektivt.

Enkelheten visar sig även i mina gruppträningspass. Eftersom jag inte har någon gruppträningsal i Bromma så hamnar mina pass, som jag nämnt tidigare, i den funktionella ytan och kräver enkla övningar med minimalt behov av utrustning. Därav valet av passen: cirkel, tabata och box.
Cirkeln är som klippt och skuren för enkel gruppträning eftersom man endast behöver några få redskap att jobba med. Allt behövs bara i 1-2 uppsättningar och en typ av redskap kan användas i flera olika övningar. Perfekt!

Jag har även bestämt mig för att göra livet enkelt för mig här på bloggen. Länge och väl har jag pratat om att jag ska lägga upp min tabata-pass här på bloggen igen via bilder där jag utför övningarna. Tiden att göra denna bild-bank finns tyvärr inte just nu. För att ni ändå ska få se övningarna så har jag bestämt mig för att rita dem i forma av streck-gubbar på post-it lappar. I enkelhetens namn tror jag att det kommer att fungera alldeles utmärkt! Tror även att det faktiskt kan bli lite snyggt. Om det nu är så att man inte förstår en övning är det bara att fråga vad det är jag menar i kommentarsfältet. Bra va? Heja enkelheten!

Lite bilder...

Här kommer några bilder på "mitt" fina gym!
 
 

Nystart!

Äntligen tillbaka! Inte för att det var något fel på min semester. Tro mig, jag hade t.ex. gärna stannat längre än mina 11 dagar jag fick njuta av Barcelona. Under min semester fick jag dock glada besked, jag skulle bli klubbansvarig på Sportlife Bromma till hösten. Mycket roligt! Var mycket ivrig att få hugga tag i min utmaning. Jag kunde knappt fokusera på att vila och slappa!
 
Sportlife Bromma är Sportlifes senaste tillökning och är en ljus och fräsch anläggning mittemot Bromma Blocks, bland alla företag. Nu är hösten här och nu sitter jag alltså i mitt alldeles egna kontorsrum på Bromma. Superskoj! Det blir en härlig utmaning att driva igång den här anläggningen och dra in medlemmar. Min agenda är full av möten med byggare, ventilations-gubbar, skylt-nissar och larm-killar. Maskinen rullar kan man säga. Mitt i allt detta ska jag försöka avsluta lite snyggt i Sjöstan. Det är alltid lika trist att lämna en klubb man har varit med och byggt upp. Det känns som om jag känner i princip alla på klubben. Jag kommer dock säkerligen känna precis likadant om Bromma om ett år.  Man får se det ifån den ljusa sidan, snart känner jag hela Stockholm!
 
Om du har vägarna förbi Karlsbodavägen 17D så tycker jag du kan poppa in och säga hej, för det är här jag befinner mig. V.36 smygstartar jag tillochmed gruppträning, utan sal och allt, galet! Det blir cirkel, Tabata (självklart) och Box lite spontant på funktionella ytan. Det kommer bli jättebra! Man får vara lite spontan när träningssalen är under konstruktion.
 
Kort och gott ser jag alltså verkligen fram emot den här hösten. Ska bli väldigt roligt!