Bibimbap

Igår slog jag till på stort och lagade Bibimbap. Det var faktiskt otroligt lyckat! Jag är väldigt stolt! Det var lite pyssel med alla såser och mått av ditten och datten men det kändes häftigt att ha fått fram de där härliga asiatiska smakerna som jag tycker så mycket om. Rekommenderas starkt! Receptet som jag använde mig av hittar du här.

Bikramdags

Jag är förmodligen lite knasig som väljer att stänga in mig i en "bastu" i 90min när solen strålar i Stockholm och det fantastiskt väder. Men så får det bli! Ha en härlig lördag!

Stark!

Idag känner jag mig urstark! Har haft en sån där galet härlig dag där jag stängt en stor affär, firat med mina närmsta kollegor på AW-middag och även lyckats peppa mig själv till att dra av ett Tabatapass hemma i köket. Så skönt! O hela kroppen sprudlar fortfarande av energi som jag bara vill smitta av mig!
För alla trötta själar där ute som vill ha lite positiv energi, dra på "Nobody to love" med "Sigma" så studsar ni nog också runt strax. Nu ska jag ta lite skumpa och lägga mig i badet. För det är jag verkligen värd!

Skaffa en pepp-grupp!

När tiden är knapp och det regnar alldeles för mycket för att ge sig ut och springa så är det perfekt att dra av en Tabata med kroppsviktsövningar i hemmet. Det vet alla förutom psyket ibland när man kommer hem ifrån jobbet och hungern eller soffan gör sig väldigt påmind. Trots att man vet att man inte komma känna hungern under passet och att man kommer bli piggare av att träna så smyger sig latheten på.
Det här problemet är dock nu ett minne blott! Jag och mina kollegor har nämligen startat en tråd på facebook där vi ger varann pepp. Superbra! Vi bestämmer på dagen att vi ska träna på kvällen och måste sedan redovisa att vi har det i tråden. På så vis sporrar vi varann till att träna. Man vill inte vara den som inte tränade. Väldigt effektivt! Dessutom är det faktiskt väldigt trevligt att se vad de andra har gjort. 
Så skapa en grupp med några som du är nära och inte villa fuska mot du med! Vi testade i måndags och vetskapen om att tre andra personer satt och väntade på mitt "träningsbevis" gav faktiskt mer energi än jag kunnat ana. Allt blir alltid lättare med lite stöd!

duCalme

Efter en vecka utan träning känns det väldigt bra att vara tillbaka igen. Det började redan igår men det vill jag berätta mer om imorgon. Idag vill jag dela med mig av min upplevelse på duCalme.
Jag och Andreas har inte varit där sedan i februari och det kändes att våra två genomförda Bikramyogapass inte alls gett oss något försprång. Vi är på noll. Igen.
Den här gången är planen att köra två pass i veckan under fyra intensiva veckor. Tror det kommer bli fantastiskt och utvecklande, både för kropp och själ.
Varje gång jag kliver in på duCalme känns det som att kliva in på en lyxig semesterresort med yogatema. Man tar sina handdukar, sin nyckel och sin matta och framförallt sitt mineralvatten och byter om. Innan passet värmer man upp kroppen i hamam-bastun och smyger sedan in i den otroligt varma och fuktiga salen. Man lägger sig stilla på golvet och väntar på instruktören. Redan där är jag såld. Helt avslappnad och kär i konceptet. Passet är galet jobbigt, ibland lite märkligt men samtidigt bra för kroppen. Andningsövningarna är skumma men jag fattar poängen. Jag gör som jag blir tillsagd, om jag orkar. Ibland måste jag vila av ren utmattning. Värmen är verkligen påträngande. Men samtidigt så härlig.
När man tror att man ska falla ihop i en liten hög och aldrig kunna lyfta ens en finger på sin kropp något mer så är det slut. Man får vila. Man ligger på golvet stilla och en kall liten handduks placeras över ansiktet av instruktören. En handduk har nog aldrig betytt så mycket som just då. Det är dags att smyga ut och det gör man mer än gärna. Utanför väntar vatten och apelsinkklyftor och ett stilla "eftersnack" med övriga deltagare innan det är dags att strosa in till omklädningsrummet och känna en sån där skön känsla man bara kan känna efter en riktigt härlig upplevelse. Så himla bra! Alla borde träna på duCalme.

Asiatisk kärleksförklaring

Jag har hamnat i fas där jag är galen i asiatisk mat. Den syrliga, friska och lätta asiatiska maten. Den med lime, fisksås, chili och koriander. Otroligt gott och nyttigt! Det finns flera bra recept online både på tasteline och Ica som är riktigt bra t.ex. "asiatisk biffsallad" eller "asiatisk sallad med lax". Rekomenderas starkt som alternativ till "köttfärsås och spagetti" i vardagslivet. Helt klart värda att stöka runt i köket för!

Gratis träning utomhus!

Vad härligt det är att åka förbi Humlegården så här en onsdag efter jobbet! Parken kryllar av människor som tränar i grupp. Och nej det är inte Friskis jag pratar om. Istället är det olika former av intervallpass i mindre grupper som utövas. Vissa arrangerade av gymkedjor eller personliga tränare men man ser även olika events som är gratis. Ett exempel på en aktör som håller gratis intervallpass i parken är Casall. Där är alla välkomna som vågar trotsa vädret för att svettas. Ser grymt roligt ut så jag kan lova att jag kommer att delta. Inte minst för att min vän Isabelle Franzén instruerar passet. Prova du med! Gå in på Casalls hemsida för mer information om tider. 

Mat-smart!

Om du beslutat dig för att styra om dina matvanor är en del av nyckeln till framgång att du förbereder dig ordentligt. Ett bra knep är att samla på sig en receptbank bestående av 20 maträtter som du tycker är goda, som är lättlagade och som är hälsosamma innan du drar igång. På så vis är du startklar med alternativ att välja mellan när hjärnverksamheten inte fungerar t.ex. efter en lång dag på jobbet och du står som ett frågetecken i matbutiken. Det är verkligen värt att lägga lite tid på att skriva upp alternativ på nyttiga frukostar, luncher, middag och mellanmål som du tycker om och kan tillaga. Att skapa sin egen "kokbok". Det ger ett mentalt försprång i resan mot en hälsosammare livsstil som faktiskt gör det lite enklare på vägen.

Att stå emot

Precis nu högg godissuget till. Ganska exakt 1 dygn efter att jag infört sockerförbud i veckodagarna för mig och Andreas. Jag snurrade runt kontorsstolen och såg chokladasken på fikabordet (varför finns dessa?) men kom i samma sekund ihåg mitt nya löfte till mig själv och mitt sockersug: stå emot!

Det är galet jobbigt att hålla sig ifrån frestelser när de står där precis framför än, så inbjudande. Mitt bästa tips för att stå emot är att: dricka vatten, tänka på hur det smakar, konstatera att smaken inte är värt besvikelsen över att man inte lyckades ha karaktär och att fundera över varför man plötsligt blev sugen. Kanske är det dags för ett nyttigt mellanmål?

Inget ska få stå i vägen för mig när jag har bestämt mig. Så det så!

Måndag

Jag har aldrig varit stark på måndagar. Det har alltid varit en given vilodag. Nu är det dock dags att testa att träna på lunchen, att springa en liten sväng. Det vore ju världens skönaste nya måndagsrutin om den går att genomföra. Efter gårdagens sena söndagskväll med bowling så känns det verkligen som en utmaning. Men det har ju aldrig stoppat mig förut! Here we go!

En liten påminnelse...