För mycket..

Tro det eller ej men ibland har jag dagar, eller snarare kvällar, där jag känner att jag kanske borde ta det lite lugnare. Idag är en sån kväll. Kom till jobbet 7.20 och gick 20.30. Efter en morgonmassage, 9h timmar i repan, två klasser och en kvällsmassage är det mer än mina muskler som är slut. Även om jag gillar att socialisera så tar det på krafterna. Jag är HELT färdig mentalt. Så trött att jag bara vill lägga mig ner och gråta, typ. Känns konstigt att erkänna detta men jag känner att jag måste visa att jag faktiskt inte är en maskin. Jag är bara väldigt bra på att pusha mig själv över gränsen. Samma driv som ger mig mina resultat i träningen har jag i andra moment också, uppenbarligen. Ikväll ska jag bara ta hand om mig själv. Tända några ljus och mysa med Andreas. Nästan hemma nu. Gonatt!

Övningar för nyförlösta!

Nu kommer de efterlängtade övningarna för nyförlösta. Det går även utmärkt för oss icke nyförlösta att köra dessa. Övningarna stärker bålmuskelaturen från grunden och tanken är att du startar på nivå 1 och går vidare till nästa nivå när du behärskar nivån innan ordentligt. Det bästa är självklart att ha en personlig tränare vid din sida som kan kontrollera att du gör rätt. Bilden visar hur du ska göra vid varje nivå. Fråga gärna i kommentarsfältet om det är något du undrar över. Lycka till!

1. Ligg på rygg med knäna böjda. Låt armarna vila avslappnat längs sidan. Svanken ska vara i naturlig position, dvs. inte onaturligt pressad mot golvet. Börja med att andas några andetag för att sedan dra in naveln mot ryggen vid varje utandning. Dra sedan in naveln mot ryggraden och håll i 5-10 sekunder medan du andas som vanligt. När du känner kontakt med magmusklerna nedanför naveln utan att du känner någon rörelse i ryggen har du lärt dig att spänna magen på korrekt sätt och är du redo att gå vidare till steg två.

2. Ligg på rygg med knäna böjda. Låt armarna vila avslappnat längs sidan med svanken i naturlig position. Spänn magen enligt steg 1 och andas under tiden som vanligt. Sträck ut ena benet långsamt. Låt foten ha kontakt med golvet genom hela rörelsen. Kom tillbaka till utgångsläge och låt dina magmuskler vila. När du bekvämt kan göra 20 repetitioner per ben är du redo att gå vidare till steg 3.

3. Ligg på rygg med knäna böjda. Låt armarna vila avslappnat längs sidan med svanken i naturlig position. Spänn magen enligt steg 1 och andas under tiden som vanligt. Lyft ena knät mot bröstet till 90° vinkel och sträck sedan ut benet tills att det är parallellt med golvet och ca 5-10cm ovanför golvet. Kom sedan tillbaka till grundposition, knäna böjda, fötter i golvet och mage avslappnad. Upprepa övningen med det andra benet. Repetera övningen långsamt 5ggr i följd per ben till en början. När du kontrollerat kan göra 20 repetitioner i följd per ben är du redo att gå vidare till steg 4.

4. Ligg på rygg med knäna böjda. Låt armarna vila avslappnat längs sidan med svanken i naturlig position. Spänn magen enligt steg 1 och andas under tiden som vanligt. Lyft ena knät till 90° vinkel och sänk det sedan igen till utgångsposition medan det andra benet är kvar i grundposition. Upprepa 10ggr innan du byter till det andra benet. När du kontrollerat kan göra övningen är du redo att gå vidare till steg 5.

5. Ligg på rygg med knäna böjda. Låt armarna vila avslappnat längs sidan med svanken i naturlig position. Spänn magen enligt steg 1 och andas under tiden som vanligt. Lyft båda knäna till 90° vinkel. Sträck ut det ena benet parallellt med golvet (utan att nudda golvet) c.a 5-10cm ovanför golvet. För sedan tillbaka benet till knäböj med 90° vinkel. Upprepa övningen 10ggr innan du går över till det andra benet. Kom ihåg att svanken ska vara i naturlig position. Du ska inte känna någon rörelse i ryggen, om du gör det får du gå tillbaka till en tidigare nivå tills att du är stark nog att fullfölja steg 5 korrekt. När du kontrollerat kan göra 20 repetitioner i följd per ben är du redo att gå vidare till steg 6.

6. Ligg på rygg med knäna böjda. Låt armarna vila avslappnat längs sidan med svanken i naturlig position. Spänn magen enligt steg 1 och andas under tiden som vanligt. Lyft både knäna mot ditt bröst och sträck sedan ut benen rakt upp i luften (kom ihåg att spänna magen hela tiden). Håll ihop benen och för dem långsamt mot golvet. Gå bara så långt ner mot golvet att det känns bekvämt utan att börja svanka. Upprepa 20ggr. Känner du rörelse i ryggen får du gå tillbaka till steg 5.


 

Vouge!

Inget lyfter en morgon som att tuffa runt på tuben med Madonnas "Vouge" i lurarna. Känner genast att det kommer bli en toppendag! Idag är är det dessutom dags för ny-invigning av mitt massage-rum. Äntligen är solariet utkastat! Det blir en av mina absolut tidigaste stammisar som blir först med att få behandling i mitt fina stora massage-rum. Känns riktigt proffsigt och jag blir faktiskt lite stolt!

Framsteg!

Idag har det varit en flummig dag. Började med en massagekund 07.30 i hopp om sol eftersom nästa kund inte skulle komma förrän 11.15. Men nej, ingen sol utan istället en bitter Linda. Den chansningen gör jag inte om. Inga mer "tomma mellantider" som en väg upp ur sängen och ut i solen. Det var toppen förra onsdagen men eftersom vädergudarna inte var på min sida idag så blir det sovmorgon nästa gång. Då får väl hellre Andreas dra upp mig på morgonen!
I vilket fall så kände jag för att testa chins efter mina två instruktörspass, cx (core) och konditions-cirkel. Det gick tok-bra! Oj va glad jag blev! Ren lycka! Visserligen tog jag sats genom att hoppa upp och fånga stången men jag drog mig hela vägen upp. Träning ger resultat! Jag visste att jag var stark i rygg och latsen men inte att det skulle gå så här snabbt för kroppen att förstå rörelsen. Grymt! Kroppen fortsätter att imponera. Självklart jobbar jag vidare med att klara flera stycken i rad med helt korrekt teknik.

 

Utelåst

På denna mors dag befinner jag mig på en fotbollsplan, utelåst. Inte fy skam det heller, grabbar som kickar boll medan jag steker i solen. De tror förmodligen att jag är någon form av "groupie". Den tiden är dock lite pasé för mig. Min kollega på jobbet däremot, hon är i fullt sjå med att jaga idrottande pojkar (hon är faktiskt hela 10år yngre än mig så det tycker jag är helt ok). Förutom att hon lyckats med att slinka in på diverse matcher nästan gratis och minglat runt med alla möjliga ishockey-spelare kring årets vm så har hon även sparkat fotboll en liten stund med självaste Mr Beckham och det engelska landslaget som hon av en slump råkat hamnat på samma hotell som i Italien. Tråkigt... Verkligen! Själv får man ju vara nöjd med Guld-fest med Dif 2004, kalasande med Malmö FF och lite häng med Ljungberg i London från när han spelade i Arsenal. Dessa 90:talister ska då alltid vara värre!

Idag har jag iaf, förutom blivit utelåst, vaknat sent, sjungit Euphooooooriaaaaa några gånger, solat som en tok i parken med Andreas och Knut, firat mamma och gossat med syrrans lilla son Elias. Man hinner med rätt så mycket på en helg!

I solen

Just nu sitter jag och lapar all sol jag missade de senaste dagarna. Hade massage (för en vm-simmerska, hur coolt är inte det?) vid 07.30 i morse och har nu lite tid att döda tills att det är dags för mina lunchpass. Vad passar bättre än att hänga i solen? Ska faktiskt ta och förflytta mig till en gräsmatta. Är en aning sliten från allt kalasande de senaste dagarna. Det är inte bara Andreas mormor som fyllt år utan även Andreas. Igår firade jag honom tidigt på morgonen med väckning till sång och paket på sängen och på kvällen med middag och tårta med hans syskon. Mycket trevligt!

Tung av kött

Nu har jag levt på oxfilé i en hel vecka. Det låter kanske lyxigt men det är sant. Jag och Andreas handlade ett rejält stycke som räckte till både middag och lunch i fler dagar än vad jag orkade med. Eftersom jag inte åt särskilt mycket kolhydrater blev följden att bara tanken på kött blev jobbig. Det som var intressant iom detta var att min mage inte heller tyckte att oxfilé-dieten var en bra diet. Frågan är då, hur klarar alla dessa LCHF-are av denna diet? De som nästan enbart äter kött med bea? Jag vet att magen vänjer sig vid ett högt proteinintag efter ett tag, men det är min mage redan van vid. Helt galet! Jag ska genast återgå till min quinoa-sallad med skinka och grönsaker. Min mage mår prima, jag är pigg och livet leker när jag äter den till lunch. Har aldrig förespråkat LCHF eftersom den är ohälsosam på flera punkter men när den dessutom gör att man känner sig tung och trött så känner jag att den verkligen inte är någonting att hänga i granen!


På väg...

Sitter och läser Nelly Magazine på väg till jobbet. Internetsidan har alltså en egen tidning. Mer än vad jag visste tills att jag fick hem den i brevlådan. Den är faktiskt förvånande bra. Nelly får med sina snyggaste klänningar och blandar det med intressanta artiklar. Bl.a. om min senaste favvo-artist "Lana Del Rey". Dessutom har de även fått med en liten hälso-del med små tips om träning och kost. En del övningar är visserligen rätt avancerade för en målgrupp som förmodligen är mer intresserade av kläder än nya spännande övningar men jag gillar det ändå. Bra Nelly!

Kalasdags!

Nu är det dags att fira Andreas mormor som fyller 90 år idag. Hon är väldigt pigg och jag tycker det vore läckert om jag lyckades hålla hälsan så god ända upp i den åldern.

Dagen till ära blir det grillning och tårta!

Rensning

Idag har jag parkerat mig i min lägenhet, min "Walk in Closet". Planen är att förfylla denna lediga måndag med att städa och rensa. Har precis insett vilket enormt projekt detta är. Självklart har jag gjort misstaget att börja överallt samtidigt. Det ligger därför prylar precis överallt. Ett riktigt klurigt projekt är att rensa bland mina skor. Det är lätt att säga vilka som är favvisar och vilka som absolut ska slängas. Däremellan, den fantastiska grå-zonen, är det olidligt. Hur vet man att man inte kommer använda skorna igen? Sjukt jobbigt! Nedan är ett axplock av mina favoriter.

Ut i solen!

Idag är det alldeles för varmt ute för att gå till gymmet. När t.o.m jag säger så så är det så! Det är nog den första riktigt varma "lägga sig och sola"-dagen i Sthlm hittills i år. Så njut ordentligt!

Stark!

Jag känner mig galet stark! En mycket skön känsla! Har precis övat på chins, lyckats göra några osammanhängande pull ups, sprungit en halvtimme med känslan av att man kan fortsätta forever, rott 10 minuter och avslutat med 20 korrekta riktiga armhävningar på tå bara för att se om jag kunde. I did it! Helt sjukt! Jag kan inte fatta det! Ibland har man bara sådana dagar när allting bara sitter. Det är då man känner att all träning faktiskt ger resultat, trots att jag alltid bara kör mina klasser och aldrig har tid för "min" träning. Gruppträning är ju nu bevisligen inte så dumt! Heja mig själv!

Nu är det dags att värma Elenas nya lägenhet. Med andra ord festa till det ordentligt. Bring it!

Längtan till Italien...

Just nu står jag i ett alldeles öde gym. Det känns som att alla är uppe i Hammarbybacken och tittar på "Stockholms brantaste". Självklart hade jag hemskt gärna också varit där och hejat när folk tävlar i att springa i backarna på bästa tid. Istället står jag och drömmer mig bort till Italien. Jag och Andreas ska dit i sommar men jag vill åka NU! Varmt, soligt, god mat, gott vin och SEMESTER! Längtar!

I övrigt har det varit en riktigt bra kristihimmelsfärd med trevligt umgänge. I torsdags prövade jag bl.a. lyckan som brunett med hjälp av Klaras hår. Kan konstatera att jag kommer förbli blond. Det var en härlig dag med promenad med Andreas längs Hornsbergs strand, glass i solen och mys. Kvällen bjöd på middag följt av drinkar med Klara, Tove och Fanny på AG respektive El Diablo.
Igår rände jag och A runt på stan och köpte saker till lägenheten. Sen invigde vi faktiskt köksbänken. Vi är sjukt nöjda! Det är riktigt fint hemma hos Andreas nu.Inte helt lätt alla gånger...

Observera bilden lånad från SATS hemsida väl. Titta hur instruktören placerar armen och titta sedan på hur medlemmarna placerar armarna. Ingen lyckas riktigt förstå rörelsen eller hänga med. Det ser faktiskt riktigt roligt ut! Men samtidigt ser man ju även hur svårt det kan vara att instruera folk till att följa ens rörelser, eller att lägga upp ett pass som är på rätt nivå för deltagarna (dvs att de klarar av att följa rörelserna). Inte helt enkelt. Men en sjukt rolig bild är det iaf! (PS. inget ont om SATS)

Lura kroppen

Ibland är finns det inget jobbigare än vetskapen att man måste jobba lite över vad som känns bekvämt och vad kroppen är van vid för att förbättra resultat. Tröskeln känns ibland högre än vad som är möjligt och motivationen långt ifrån tillräcklig för att orka hela vägen. Då finns det ett trick, att bryta och ändra bana. T.ex. när man bestämt sig för att springa en viss sträcka på ett visst tempo men halvvägs genuint känner att "det här kommer jag verkligen inte orka", då ger man sig själv lite hopp om att man en gång ska orka genom att sluta springa och göra någonting helt annat (dock minst lika jobbigt) i 5 minuter (t.ex. rodden) för att sedan gå tillbaka till löp-bandet och försöka fullfölja tiden, om än 5 minuter i taget (med t.ex. rodd emellan). Det kommer vara jobbigt och prövande mentalt men du tar dig iaf till målet, även om du bröt ner det i omgångar, så kallade "intervaller". Så småningom blir det då inga som helst problem att komma igenom avsatt tid (målet) på enbart löp-bandet. Bra va?!

För mig var det riktigt tungt att köra löpning, rodd och "fusk-chins" idag, men det gick! Fick även in ett gäng tuffa core-övningar och avslutningsvis en djup stretch. Sjukt nöjd!

S som i Sushi

Det blev en sen lunch idag så jag passade på att unna mig lite sushi. Sjukt gott! Det var alldeles för länge sedan!

Idag slutar jag redan 16.30 så jag tänker köra en ordentlig vända i gymmet. Det blir löpning och rodden i totalt 40min. Ska även köra några "fusk-chins" med maskin-hjälp. Mitt nya mål är att kunna göra 5 riktiga chins. Kan inte lova att jag lyckas men jag måste iaf försöka!

Modell

Roliga nyheter! Jag är numera modell för Sportlife klädkollektion på Sportlife Stockholms alla hemsidor. Vid min sida har jag även PT-Alex. Jätteskoj! Gå in på sportlife.se och klicka in på en av Stockholms-klubbarna för att spana in mig.

Klassiskt måndagstrött

Idag är jag sådär trött man bara kan vara på en måndag, trots att man sovit ut ordentligt både lördag och söndag. Mycket skumt! Vaknade tidigt men började sent i morse så jag har t.o.m haft en lugn mys-morgon hemma i lägenheten. Jag hoppades på att bli pigg till lunchpassen men det blev jag dessvärre inte så jag struntade faktiskt i löpningen efteråt, istället la jag mig i solariet. Otroligt slappt men fantastiskt skönt! Det var det värt! Får satsa på en springtur imorgon istället.

Vad händer?

Nu är det dags att boka in två roliga happenings i kalendern!

1. Sportlifes Danslördag.

Lördagen den 19/5 från 09.30 på Sportlife Odenplan kan du dansa loss på Zumba, nya releasen på Sh´bam och på PowerStrip. Roligare än så kan det knappast bli! Ännu bättre är att en av sveriges främsta dansintruktörer Åsa Eriksson och Sportlife Göteborgs lilla stärnskott Sara Hänninen leder klasserna. Gillar du att dansa så får du inte missa detta! Medlemmar och gäster är välkomna att boka plats direkt hos Sportlife Odenplan.

2. SuperSaturday

Lördagen 1/9 2012 hålls LesMills årliga konvent i globen. Här får du köra ny releaser på BodyPump, RPM, CXworx, Sh'bam, BodyBalance m.fl. Du får även tillfälle att prova Les mills helt nya koncept "HIT" (high intensity training). HIT är ett 30min långt pass som är cross-fit inspirerat. Kul att Les Mills också hänger med och förnyar sig! Håll utkik på Les Mills hemsida för bokning av plats (instruktörer kan boka redan nu).

Nytt från Arla

Nu kan man hitta proteinberikad mjölk ifrån Arla på hyllorna i mataffärerna. Jag gillar konceptet. Det är kul att se att Arla också vill hänga med i svängarna och vidga sin marknad. De tog ju alldeles för lång tid innan de insåg att Kesellan inte bara användes till bakning.

Den nya mjölken innehåller ca 22.5g protein, 25g kolhydrater och 2.5g fett per förpackning (5dl) och finns som naturell och med smak av blåbär. Den är anpassad för återhämtning efter träning. Det låter alldeles prima om du frågar mig! Kan det vara så att Gainomax äntligen har hittat en värdig motståndare? På sina 2.5 dl (250ml) innehåller Gainomax recovery 20g protein, 40g kolhydrater och 1.3g fett. Alltså mycket mer protein per 100g jämfört med Arlas proteindryck men även mycket mer kolhydrater. Vitaminmässigt är det ingen större skillnad på innehållet, om man nu dricker upp allt i Arlas dryck som är dubbelt så stor. Jag tror dock inte att detta är ett problem. "Vinnaren" i mina ögon är alltså Arlas proteindryck. Nu ska jag bara ge mig ut och prova om den klarar smaktestet också!


Träning för nyförlösta

Igår kväll gick tankarna till träning för nyförlösta. Alltså träning för att komma i form igen efter en förlossning.

Det var mycket roligt att ta fram övningar för precis nyblivna mammor och övningar som mammor kan utföra med sina bebisar som agerar "träningsredskap". I första fasen bör fokus ligga på att bygga upp core-musklerna igen, för att sedan mjukt övergå till lite mer ansträngande övningar. Innan man sätter igång med träning igen är det viktigt att man är helt läkt och fått ok av en läkare. Mammor som gjort kejsarsnitt måste vara extra försiktiga till en början och bör vänta med träning tills stygnen är borta och de inte har ont. Vanligtvis är det ok att börja träna från 6-12 veckor efter förlossning, men detta är väldigt individuellt. Kom ihåg att lyssna på kroppen!

Jag tänker till en början dela med mig av några övningar som hjälper magmusklerna att komma ihop igen. Så håll utkik!

Glad men arg...

Idag har det varit en sån där toppendag! Allt flyter på jobbet och teamet bara presterar och stämningen är glad. Härligt! Dessutom tok-älskar jag att vara massör. Det ger mig så mycket att få hjälpa andra, kan inte tjata nog om det. Dessvärre blir jag även arg på att de flesta av mina kunder har en idrotts-bakgrund där de inte alls blivit uppmanade att tänka på rörlighet och stretch. Inte konstigt att kroppen går sönder efter några år. Slitskador som är svåra, dock inte omöjliga att få bort. Vad hände med läran om förebyggande av skador i ungdomsidrotten? Blir så irriterad att jag faktiskt funderar på att ge mig ut till skolor och föreningar och föreläsa om just detta och ge dem ett kort program med rörlighetsövningar de kan göra hemma. Kom igen nu alla coacher, tänk långsiktigt!

I annat fall är jag som sagt glad. Mycket glad!

Sol

God morgon! I morse möttes jag inte bara en snickare i vårt vardagsrum utan även av en strålande sol! Det var otroligt härligt att gå ner till tunnelbanan. Lite trött, lite träningsvärk men med ett glatt humör tack vare solen. Jag längtar verkligen tills det blir sommar!

Sugen...

Är på väg hemåt i regnet efter en överdrivet lång dag. Det knäppa är att jag är galet sugen på att ge mig ut på en runda och bara springa loss på gatorna. Tror att musiken i mina lurar kan vara en stor anledning: David Guetta feat Sia med "Titanium". Ruggigt bra och energi-givande låt!

I övrigt känner jag mig alldeles behaglig. Hade nyss en ny massage-kund som jag tror blir mig trogen en tid framöver. Alltid en bra känsla! Det låter kanske sent att ha en kund vid 21.00 men faktum är att det är rogivande för mig efter en lång arbetsdag. Även om jag måste anstränga mig för att jobba igenom trötta muskler så ger den mjuka mys-stämningen mig massor av lugn. Dessutom är det härligt att få någon annan att må bra.

Nog om det, nu ska jag hem och mumsa i mig en äggmacka med avokado och kaviar. Mums!

Tabata

Sitter och väntar på att få gå in till tandläkaren och har under tiden gett mig hän åt en "Fitness Magazine". Det är väldigt roligt att se att de hyllar träningsformen "Tabata". De skriver att det är ett optimalt sätt att träna både uthållighet och högintensiv träning samtidigt och att en enda fyrminutersintervall av "jobba hårt i 20 sek vila i 10sek, upprepa 8ggr" ger samma effekt på syreupptagningsförmågan som ett avsevärt längre pass på 70 procent av maxpuls. Det låter ju lika bra som det känns! Tabata är verkligen min favorit-träningsform. Nu är det dags för mig att gapa stort!

Smoothie-tips

Idag tycker jag att det passar med ett nyttigt smoothie-tips!
En proteinrik smoothie är perfekt som mellanmål eller som akut-lunch. Vid det senare alternativet bör man dock se till att proteintillskottet klassas som måltidsersättande, dvs att du får i dig alla näringsämnen som behövs, t.ex produkten "Diet Shake" eller Dalblads "Prolite".

Den här drinken är poppis på gymmet:

1dl Proteinpulver med jordgubbssmak
Lite frysta hallon
2 dl Soyamjölk
Två matskedar naturell lättkvarg

Vill man göra drinken lite matigare går det bra att byta ut hälften av mjölken till lättyoghurt med smak av t.ex vanilj.

Hello Ballerinaskor!

Idag har jag riktiga sommarkänslor: ballerinadebut! Känns härligt att äntligen få strutta runt på gatan till jobbet i mina ballerinas och OddMolly-kofta. Ingen jacka här inte! (ok, det är världens tjockaste kofta men ändå!)

Det är även härligt att ha lite träningsvärk i löparmusklerna, det ska det bli mer av!

Enkel motion

Japp, nu är det faktiskt dags att dra fram den gamla rostiga hojjen om du inte gjort det redan. Gratis motion! Eftersom alla små förändringar gör skillnad i det långa loppet så är cykeln ett väldigt givande utbyte mot "vinterbussen". Cykling ger massor av gratis motion som kan väga upp för ökningen av glass-intaget som brukar ske så fort sommaren närmar sig. Om du inte har en cykel så kan jag tipsa om fina cyklar från Stålhästen. Mycket fina och prisvärda cyklar. Nedan ser du min favorit!Run Forest, RUN!

Idag har jag sprungit i hela 25min. Sjukt nöjd att jag tog mig tid till detta. Har velat så länge, men inte riktigt vågat för att jag var rädd att bli sjuk. Nu när jag precis varit sjuk så kände jag mig genast modigare. Dessutom har min konditionsklass blivit en cirkel, vilket gör att min kropp inte behöver anstränga sig så mycket. Rätt skönt! Min nya måndagsritual består numera av 30min CXworx (core-pass), inte så ansträngande cirkel och 30min på löpbandet. Perfekt! Min kropp reagerar direkt när jag ändrar min träningsrutin så det här blir nog riktigt bra! Dags att få igång flåset ordentligt!

Fredagsmys

Efter en lång, tråkig "bli frisk" dag. Har jag masat mig ner till Mood gallerian för en liten AW med Lisa o Erica med pojkvänner. Nu är det Tacos och sommarfördrink på menyn, till hockeyn på TV. Det är ju faktiskt lite kul att titta på Sverige Norge, trots att vi inte är så bra. Höll nästan på att få biljetter till Globen men det föll på målsnöret. Nån annan gång helt enkelt. Nu ska jag smaka på min sommardrink, skål!

Kick?

Man skulle kunna tro att det är min nya diet men så är inte fallet. Jag har aldrig varit något större "fan" av grapefruktsdieten så det lär ta lång tid innan ni ser mig trilla dit. I vilket fall så har Andreas fallit hårt för myten att man ska proppa i sig c-vitamin när man är sjuk för att bli frisk, och därav köpt både grapefrukter, apelsiner, jordgubbar, kiwis och t.o.m en citron till mig. Tyvärr verkar c-vitamin bara till fördel för immunförsvaret i ett förebyggande långsiktigt syfte att skydda kroppen mot förkylning. Med andra ord är det lite för sent att hoppas på att en C-vitaminchock ska ge någon direkt effekt. Det är iaf gott med c-vitaminrik frukt! Igår fick jag i mig en liten kompott av jordgubbar och kiwi och idag en blodgrapefrukt (som sagt). Mumsigt värre!

Sjuk

Det har varit två härligt soliga dagar sen i måndags och jag spenderade båda i shorts på jobbet. Igår kom dock febern och huvudvärken krypandes och vid 22.00 tiden var jag deckad och liggandes i sängen. Helt otroligt nog mår jag faktiskt mycket bättre idag! Nu ligger jag i soffan och kikar på ett av mina favoritprogram: Top Gear. Jag överväger t.o.m om jag kanske kan jobba imorgon? Jag ogillar skarpt att behöva ställa in mina massage-klienter.