En liten påminnelse

Sirap

Efter en flitig träningsvecka med nyttig god mat känns det lite extra härligt att få ta en lång frukost på stan och sätta tänderna i Siraps smarriga pannkakor. Det här var länge sedan!

Äntligen intervaller!

Idag fick jag äntligen köra mitt intervallpass. Galet roligt! Efter en vilodag på onsdagen så släppte muskelspänningarna och huvudvärken. Dessvärre kunde jag inte "offra" torsdagsspinningen så jag fick helt enkelt snällt vänta tills idag. Löjligt nog så var jag faktiskt lite nervös. Jag älskar intervaller men har aldrig kört det i löpningen utomhus förut så jag visste inte alls hur det skulle kännas. Nu vet jag! Oj va härligt det var! Helt annorlunda från att springa på löpband där man styrs av löpbandets tempo-inställning. Det blev istället en naturlig skön ökning där man verkligen kände "grepp" i marken. Ganska självklart men jag trodde ändå inte att det vara sån stor skillnad. Ut med er i spåret säger jag bara!

Intervaller är ett bra sätt att få upp hastigheten på långdistans till sitt måltempo. Man vänjer kroppen till att springa snabbare. Jag har 5min/km som måltempo och försökte därför lägga mina intervall-ruscher på 4.30min/km. Det gick väldigt bra! Över förväntan. Jag kände direkt hur min styrka i benen och höftböjaren var en fördel på kortdistans. Den absolut sista intervallen gick jag upp till 3.30min/km. Det gick som på räls! Så himla roligt! Jag älskar när man känner utveckling. Nu tror jag bestämt att kroppen börjar haja det här med löpning.

Hela passet kommer här (totalt 35min):

5min normaltempo
2min snabbt
2min långsamt
1.5min snabbt
1.5min långsamt
1min snabbt
1min långsamt
30sek snabbt
30sek långsamt
5min normaltempo
Samma intervaller som ovan (2min-30sek)
5min normaltempo
Klart!

Testa du med! Intervaller passar alla eftersom du själv väljer hastigheten efter ditt "långsamma", "normala" och "snabba tempo" utifrån dina mål. Det är ett enkelt och effektivt sätt att bli snabbare i löpningen!

AJ!

Idag har jag ont i huvudet. Inge roligt alls! Jag vet att det beror på att jag bar så tungt i måndags när jag möblerade om i gymmet, axlarna är fortfarande ömma av ansträngning, i kombination med att jag sprang igår.

Typiskt! Jag vill så gärna springa ett intervall-pass idag som jag knåpade ihop igår. Vi håller alla fingrar och tår att det går över!

En liten påminnelse

Träningsglädje!

Just nu känner jag mig sådär glad som jag bara kan känna när jag tvingat mig själv att springa en runda trots att jag egentligen inte alls ville. Jag är galet nöjd över att jag tog mig ut, att jag pushade mig själv att ta i i backarna och att jag sprang lite snabbare på raksträckorna. Finns det något bättre än att ligga utslagen på stretchmattan och veta att man precis avklarat ett riktigt bra och utvecklande träningspass? Förmodligen, men inte just denna minut. Love it!

Fruktfrosseri

Nu är det tid för frukt- och bärfrosseri! Jag passar på att mumsa så mycket jordgubbar och blåbär jag bara kan. Dessa godbitar är fyllda av nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler som gör gott för kroppen. Jordgubbarnas C-vitaminer bekämpar de fria radikalerna i kroppen som bryter ner våra celler. Blåbärens rika innehåll av flavanoider i form av antocyaniner (antioxidant) är bra för våra ögon då de skyddar en del av ögats små blodkärl och förbättrar vårt mörkerseende.

Jag passar även på att blanda fruktjuicer av olika slag nu när det finns så många olika smaker i butikerna. Bämhults har ett sort utbud som är goda att mixa. Favoriterna är "hallonad" och "lemonad".

Heja sommaren och våra goda bär!

En liten påminnelse

Midsommar

Dagarna den här veckan bara sprang iväg (som de lätt gör när man ska klämma in 5 dagars arbete på 4) och midsommar hamnade lite i skymundan för min del. Midsommaraftonsmorgon kom dock Andreas med det mysiga förslaget att åka ut till Sandhamn en natt, bara vi två. Så för min del blev det en lugn midsommarafton på Sandhamn Seglarhotel med spamys och middag. Midsommardagen lyckades vi ta oss i kragen och kila ner en sväng till hotellets lilla gym innan hemfärd. Så jag kan med andra ord påstå att jag faktiskt har lite träningsvärk. Grymt härligt!

Jag kan varmt rekommendera hotellet. Tror det kan vara en vinnare även på hösten/vintern när utomhusjacuzzin är igång.

Jun. 21, 2013

Thursday Playtime

Torsdagar är en sån skön dag! Det har blivit rutin att avsluta veckan med Thomas spinning på Nordic Wellness Östermalm. Ett riktigt skönt pass med ett tydligt och utmanande upplägg som får mig att le från öra till öra. Det känns som lyx att "bara" få delta och inte instruera. Även om jag älskar att instruera så är det lite skönt att endast få tänka på sig själv och min egen prestation ibland. Spinning är bland det roligaste jag vet!

Sen blir det alltid en lekstund i gymmet efteråt med styrka och stretch, och så lite skvaller med mina härliga kollegor förstås. Thursday playtime helt enkelt!

Frukost på Nordic Light

Morgonstund har guld i...
Idag är det frukost på Nordic Light Hotel med mina kollegor. Mys!

Never give up!

Jag har den stora äran att få ta del av många människor historier kring träning och hälsa på mitt jobb. Deras dagsform, vad som motiverar dem till att träna, hur de känner på resan mot sina mål och så får jag självklart se deras utveckling. Fantastiskt!

Jag har sett många underbara exempel på "vill man så går det" men det är en medlem som jag imponerats av lite extra. En medlem som visat att ingenting är omöjligt bara man inte ger upp, som vågat tro på sin förmåga att lyckas. Han heter José Arcos och har gått ner från 166kg till 83kg på 6månader. Helt otroligt! Man kan inte ens förstå hur han såg ut när hans dotter anmälde honom till "Biggest Loser" när man ser hans vältränade figur idag. Nästan varje dag kommer han in för att sprida sin träningsglädje på gymmet. Han inspirerar och berör med sin historia. När jag frågade honom vad det var som fick honom att fortsätta kämpa och träna fast att han inte ville något hellre än att ge upp så var svaret "min dotter". Med ett besked ifrån läkarna att han högst hade 15 år kvar att leva i den kropp han hade då blev valet enkelt, han ville fortsätta leva för sin dotters skull. Det fick honom att fortsätta kämpa, att inte ge upp när det kändes tungt och att nå hela vägen.

Heja José! Å heja alla andra där ute som fortsätter att kämpa i motvind. Oj vad ni inspirerar! Ni bevisar att ingenting är omöjligt. Att det går om man vill. Att det går om man vågar tro på sin förmåga att lyckas och aldrig aldrig aldrig ger upp!

Valio Pro

Jag har testat Valios nya serie med proteinkvarg med aprikossmak. Helt ok! Den smakade lite syntetiskt men är dock ett gott alternativ som ett nyttigt och mättande mellanmål. Jag kan absolut tänka mig att köpa den när hungern skriker efter snabb föda. Bra där Valio!

Veckans utmaning!

Det är dags att boosta din träning och komma ur rutiner. Jag kommer därför med en veckans utmaning: att en dag i veckan träna något du inte brukar träna. Det kan till exempel vara att springa intervaller, testa ett nytt gruppträningspass, köra ett pass du inte gjort på länge, lägga på mer vikter eller låta en kompis lägga upp din träning. Huvudsaken är att det är utmanande, att du ger det där lilla extra och att du har roligt. Just do it!

Trött men glad

Min kropp är trött idag. Det kan jag inte förneka. Efter två intensiva dagar med ViPR non-stop på schemat värker kroppen i nästan varenda muskel. Såklart en väldigt skön känsla men det tog även emot lite att gå igenom morgondagens CX-pass tidigare idag. Rumpan och axlarna fick sitt under helgen om vi säger så!

Det är dock härligt att kroppen känner av att man tränat något nytt och att man hittat nya utmaningar. Det kommer helt klart att bli en spännande höst med ViPR på schemat!

Mer ViPR

Vipr

Den här helgen utbildar jag mig till ViPR instruktör. Ett otroligt skönt träningskoncept med intensiva och samtidigt funktionella övningar som låter hela kroppen jobba i flera rörelseriktningar med belastning. Jag har med mig mina två Bromma-adepter, för tillsammans ska vi erbjuda tre klasser på höstens gruppträningschema. Väldigt kul!

Det ska bli spännande och utmanande för kroppen att börja instruera ett nytt koncept. Tror det kommer att ge fantastiska resultat i min träning. Jag känner redan hur mina ben och axlar har fått jobba! Grymt!

Tokblöt men lycklig

Självklart passade himlen på att öppna upp sig på min springtur hem ifrån jobbet. Nu är jag både plaskblöt och nytränad. Vad gör väl det? Jag är lika glad ändå!

Träningsglädje

Ja! Jag har en längtan efter att få ge mig ut och springa! Jag gläder mig verkligen åt att jag känner så. Det skulle jag aldrig gjort för 2 år sedan. Känslan kröp sig på redan igår så idag smäller det.

Nu kan inte ens regnet eller vetskapen om att jag har en 2-dagars utbildning i tränigskonceptet ViPR i helgen stoppa mig. Äntligen dags att snöra på springskorna!

Cubus

Cubus är ej att underskatta! Här har jag på mig deras träningstopp och linne. Kan direkt säga att de blivit mina favoritplagg. Det är bekväma, sitter bra och har härliga färger. Mer sånt Cubus!

Tyngdlyftning

Idag har jag lyft vikter! 700kg vikter närmare bestämt. Galet!

En uppsättning BodyPump-prylar landade imorse utanför gymmet med en önskan om att bli uppburna till gruppträningssalen. Den stackars förvirrade budkillen letade förtvivlat efter "den där förstärkningen på ca 3 personer" med blicken men fick snabbt finna sig i att jag fixar det på egen hand.

Sagt och gjort, nu ligger alla vikterna i salen. Pust! What doesn't kill you makes you stronger, eller hur var det nu?

En liten påminnelse...

CXad!

Efter en veckas sällskap av CX-Worx (Les Mills core) senaste koreografi på jobbet, i handväskan, på löprundan, i soffan och sängen både på daton och i hörlurarna är jag nu äntligen "fri". Koreografin sitter och det första passet är avklarat. Underbart!

Det är alltid lite extra nervöst innan jag ska köra en ny koreografi. Vanligtvis kan jag den hur bra som helst men lyckas iaf få blackout under genrepet, blanda ihop det mesta och få panik, för att sedan försöka coola ner mig och intala mig själv att det kommer sitta, vilket det också gör.

Nu kan jag iaf slappna av i några månader tills nästa koreografi. Skönt! Det ska jag fira med lite fotboll. Dags att heja fram Sverige till VM!

Ny vecka, ny energi!

Igår passerade måndagen så fort att jag inte ens hann blinka. Underbart! Jag gillar när det puttrar omkring mig.

Jag har haft ett litet blogg-break för att låta mara-smällen få smälta in. Självklart är det surt att jag inte kunde springa och det dödade ganska snabbt min motivation till att fortsätta träningen inför loppet. Nu känner jag dock ny härlig energi och är peppad på ett helt annat sätt. Jag har lärt mig massor utav resan jag gjorde.

Den här gången ska jag ta det betydligt lugnare och släppa på pressen. Den här gången ska jag bara ha roligt, hela vägen. Löpning blir kul om man får springa på känsla utan krav på tid och tempo, och när det är kul så blir löpningen automatiskt bättre och jag springer snabbare. Ett vinnande recept! Därför kommer jag inte ha någon måltid på mina rundor förrän jag känner mig riktigt stark i min löpning. Även intervallpassen kommer köras på känsla. Jag tror det är ett bra sätt att ladda om.

Igår sprang jag hem 5km ifrån jobbet och bara njöt. Det gick bra, det var härligt väder ute och jag kände mig snabb. En skön känsla. Det är så härligt att kunna springa hem när lusten faller på. (Mitt CX-Worx kit (instruktörs-dvd) fick följa med på färden, var tvungen att öva in det igår kväll. Livet som instruktör!)

Sanningens minut

Det är dags att droppa hemligheten. Min mara är inställd. Istället firar jag en av mina bästa kompisar på hennes möhippan idag (röd sumo-outfit). Det känns så skönt att äntligen få berätta detta här på bloggen. Det är därför jag slutat träna inför mega-loppet och istället lagt energi på annan träning. Målet står givetvis kvar, men kommer fullföljas först nästa år. Resan fortsätter med andra ord. Nu ska jag fortsätta njuta av denna fantastiska dag med mina underbara tjejer!