På plats!

Uppdatering! Det har varit full rulle hela dagen hittills. Vi vaknade lite snyggt vid 5 för att ventilationen gick igång inne i gruppträningssalen, somnade om och tvingade sedan igång kroppen vid 06.00. Sjukt tidigt!

Natten gick bra, sov som en stock på en sittpuff (lagom mjuk faktiskt) och frös inte i min fina sovsäck. Nu känner jag mig dock lite sliten. Har dansat och kört indoor walking, strax väntar BodyBalance och ännu mera dans och kanske lite Spinning. Jag tar det lite som det kommer och sneakar in mig på de klasser jag vill gå på. Det har funkat hittills!

Ikväll blir det bastu, bubbelbad och fest på det gymmet vi sover på för alla instruktörer. Skoj är bara förnamnet! Jag är så glad att jag åkte hit!

Träsmak...

Efter 4 timmars resande med diverse flummiga stop (vi har en crazy fototävling med de övriga instruktörerna som bilar ner till Gbg, vi leder för tillfället) börjar jag få lite träsmak i baken . Jag är även proppmätt av allt godisätande och lite sömning, men vi rullar vidare i bra takt! Just nu är jag lycklig över att min kära blogg-app faktiskt fungerar, med foto och allt! Klockrent!

SOVSÄCKSLYCKA!

Äntligen på väg till Gbg och jag är extra glad, för vi sprang på en Stadium Outlet med sovsäcksrea! Yeeaaaayy! Fick en mycket fin rosa sovis att krypa ner i. Känns som en bra start på en härlig helg, solen skiner in i bilen och stämningen är på topp! Gbg here we come!

Bor på jobbet?

Ok, nu har det verkligen gått överstyr. Det känns som om jag bor jobbet. Jag har inte ens tid att tvätta utan har nu fått ta med min blöta tvätt till jobbet för att hänga den. Galet! Så blir det när man jobbar nio till nio antar jag. Kom hem vid tio igår och slängde in tvätten i Andreas tvättmaskin. Tyvärr hann vi krypa till kojs innan tvätten var klar, eftersom Anderas tvättmaskin är den mest långsamma och sega tvättmaskinen i hela världen. Idag bär det av till Götet för Sportlifes årliga träningskonvent och jag har verkligen behov av rena träningskläder. Eftersom jag har sovit i min tvättmaskinsfria och omöjligt-att-få-en-tvätttids-lägenhet i två dagar så hade jag inget annat val än att akut-tvätta min stackars träningskläder igår kväll. Så går det när man inte hinner med riktigt! Nu är allt iaf klart och jag är ready to go. Jag hoppas kunna uppdatera er under resans gång om nu inte blogg-appen hänger sig. Vi får hålla tummarna!



Idag finns min tvätt (underkläder inkluderade desvärre) ofrivilligt att beskåda inne i personalrummet. Ibland undrar man ju hur sunt mitt liv egentligen är...

Här ska testas!

Idag fick jag ett spännande paket från Dalblads med prover på deras "Bake-pro". Bake-pro är ett proteintillskott som man kan blanda i mat bak-produkter för att göra det lite mer protein-rikt. Bra idé tycker jag! Tänker testa produkten på måndag genom att göra våfflor laddade med Bake-Pro. Medlemmarna på gymmet får bli mina glada testkaniner. Om det är gott som kommer det att bli en våffelfull mage även för min del, jag älskar våfflor.





Hit eller miss?

Blev helt tok-inspirerad imorse, kanske för att jag slängde i mig en Celsius. Vad sägs om kombinationen havregrynsgröt toppad med kesella vanilj? Låter ju hur smarrigt som helst och värt att prova. Jag återkommer när jag är en frukost-erfarenhet rikare. Tror det blir kalasgott!


Hit eller miss?

Pics!

Här kommer bilderna jag lovade lägga upp i förra inlägget, lite sent jag vet. Det är fortfarande fullt upp. Just nu hålller jag på och lär in det sista i CXworx korren och laddar för fullt inför kommande Sportlife-event i Gbg i helgen.

Det blir en härlig road-trip ner till Sveriges framsida och träning så det skriker om det hela lördagen. Har inte fått tag på varken en luftmadrass eller sovsäck så jag börjar bli lite nervös. Jag tok-vägrar att sova på en yogamatta (vi ska sova i gruppträningssalen, välkommen till det überglamourösa instruktörslivet!) så jag får försöka fiska rätt på en, lite smidigt (läs: panikshopping), innan vi hoppar in i bilen och far iväg. Sovsäck är bara ren lyx, jag nöjer mig faktiskt med ett gäng yogafiltar. I värsta fall så sover jag hos JJ. Hos honom är jag alltid varmt välkommen!









Från ovan: våfflor, jag som modell för Sportlifes klädkollektion, en av mina artiklar i Sjöstadsbladet (PT-Aleks under), och den orange-gula Adidas mannen som presenterade Adidas nya sko för mig.

Från våfflor till CrossFit

Det är mycket nu, som vanligt. Har inte riktigt hunnit med att uppdatera er om vad som händer eftersom jag egentligen ogillar att blogga från mobilen. Det blir helt enkelt inte så snyggt och så fungerar det aldrig att ladda upp bilder. Anyway! Jag har under dagarna som passerat ätit goda våfflor, skådat resultatet av min intervju med Sjöstadsbladet (mittensidan i hälsodelen), blivit lite småkär i Reebok CrossFit reklamen på TV, agerat "modell" för Sportlifes nya klädkollektion, sprungit på en orange-gul kille i gymmet och blivit introducerad för Adidas nya 360 chip för träningsskor. Minst sagt är det mycket inspirerande saker som händer runt omkring mig. Bilder kommer senare idag för den som är nyfiken. Ha en bra dag!

Ombokad

Efter mycket om och men, bokningar och avbokningar har jag bestämt mig för att åka på Sportlifes årliga konvent iaf. Har inte nämnt att jag avbokade mig tidigare men så var iaf fallet. Nu är jag alltså bokad igen. Iom att jag bokade av mig rök dock de klasser jag hade tänkt gå på. Istället blir det spinning och Indoor Walking för hela slanten! Lite annorlunda. Jag inleder dagen med IW, följt av en dansklass, spinning, spinning och IW igen. Ska bli intressant och se hur benen mår söndag morgon men eftersom jag överlevde "Cykelvasan" med 4h spinning så borde det gå bra. Here's for hoping!

Pepp!

Idag är jag på ruskigt bra humör! Så där bra som man bara kan känna sig när man har kännt sig otaggad dagen innan. Jag diskuterade detta med Jenny Redenkvist (som äntligen har börjat blogga, bra tjejen!) tidigare idag och vi kom fram till att man faktiskt inte kan vara på topp jämt. Ibland får man bara ta att man har en dålig dag så att man nästa dag kan vara på g igen.

Imorse sov jag in i det sista och fick stressa in till gymmet för att hålla min Tabata och min Spinning. Jag hann! Gött! Nu är jag sjukt slut i kroppen, på ett bra sätt. Det är en skön känsla att få fylla på kroppen med lite mat och känna hur energin kommer tillbaka. Föresten så tycker jag att alla Sthlm:are ska passa på att ta sig en stund i solen, det är varmt och härligt ute.



Otaggad

Idag känner jag mig inte riktigt på topp. Var ledig igår och slappade hela dagen och avslutade dagen med yoga. Blev ordentligt slö i kroppen och kom verkligen ner i varv. Skönt på ett sätt men lite jobbigt att dra igång igen och jobba på en gång. En liten dag till ledigt hade varit nice. Yogan kommer bli min nya rutin som jag ska varva med BodyBalance på tisdagar. Jag hoppas att jag får in ett pass till i veckorna, 2ggr/veckan vore perfekt! Andreas är också taggad, hans kropp behöver detta mer än min. Blir bra det här!

POSE-löpning

Nu har jag läst om någonting som jag egentligen vetat om i några år men inte funderat så mycket kring: pose-löpning. Det är en löpteknik som är effektiv men samtidigt varsam för knäna. Istället för att lägga tyngden på hela foten i löpsteget så fokuserar man på att aktivera vaderna och placera tyngdpunkten på trampdynorna för att avlasta knäna. Tanken är också att man tar lite kortare steg, tar vara på tynglagen, undviker så gott det går att placera hälen i marken och fokuserar på att lyfta foten från marken istället för att tänka på hur man ska landa. Jag såg detta för några år sedan i en intervju med en 10000-meters olympian. Han studsade fram på trampdynorna och placerade aldrig hälen i marken. Ovanligt tänkte jag och gick vidare. Idag dök tekniken upp i mitt liv igen och nu, eftersom jag numera intresserar mig mer för löpträning, fastnade metoden direkt. Smart, tänkte jag nu, detta ska testas! Å det ska det också, på måndag ska jag dra ut en tur på gärdet och testa. Jag antar att den inte är helt lätt att komma in i. På sikt tror jag dock den är en solklar vinnare! Har du problem med dina knän tycker jag absolut att du också bör överväga att ge den ett försök.



Här är en tjej som är mitt i ett pose-steg. Lite komiskt nog så "posar" hon också...

Ny favorit!

Jag har blivit nykär i AloeVera Drycken. Den så himla god! Vissa tycker den är läskig med alla slemmiga bitar av Aloe Vera men den är så fräsch i smaken att det väger över konsistensen. Jag stör mig inte alls på "slisket". Grymt gott!

Sen är det precis som vanligt och jag blir lika förvånad VARJE gång. Trött som ett djur suckar jag alltid högt innan jag ska hålla mina dubbelpass på torsdagar, CXworx och Functional Moves. Trots att man är så trött att man tror att man snart ska börja gråta så får man hur mycket energi som helst när headsetet åker på och när jag möter mina taggade medlemmars blickar i salen. Det är sjukt! Karin påminde mig innan passen om just denna "energi-kick" och jag vet det så väl själv men ändå förvånas jag över att det faktiskt blir så. Var kommer all energi ifrån?

Det blir aldrig som man tänkt sig!

Det blev ingen BodyBalance igår tyvärr. Självklart blev jag övertalad av Erica och Lisa att köra Björns "Indoor Walking". Suck! Det sista jag behövde var ytterligare ett konditionspass med benstyrka. Det var såklart roligt men nästa vecka kommer ni garanterat hitta mig på yoga-mattan och inte på cross-trainern. Idag har det varit en lång dag med både ett Tabata-pass och Spinning i vanlig ordning. Sjukt nog är jag inte ett dugg trött, möjligtvis i ögonen. Nu är jag på väg hem för att få njuta av ett dukat middagsbord!

Äggmacka och rörlighet

Idag har jag en härlig meny att njuta av. Jag började morgonen med en stor äggmacka med kaviar och avokado på lingonbröd. Mycket nyttigt, smarrigt och mättande! Eftersom jag slutar tidigt idag ska jag även passa på att njuta av Jejjas fantastiska pass "BodyBalance" kl 17.30 på Sportlife Odenplan. Det är äntligen dags att börja prioritera rörlighet, även om det i detta fall även inkluderar dynamisk styrka. Jag har hört att passet är en "killer" för benen. Kvällen bjuder på middag och mys i vanlig "tisdags-anda".  



Min super äggmacka...

Luleå

Nu är jag tillbaka från Luleå. Det blev en mycket trevlig helg med syskonbesök, snö-bus, fikan, middagar, sent kvälls-snack och melodifestivalen. Jag blev ordentligt utvilad trots att vi höll igång hela tiden. Lördagen var extra härlig, den spenderades ute i snön. I parken trillade vi på ett gäng som körde "Army Training". Det såg väldigt roligt ut och jag blev genast inpirerad att hålla ett sånt pass här nere i Sthlm. En stackars kvinna höll inte riktigt måttet och var tvungen att kräkas. Mindre trevligt.

Jag, Andreas, syrran och syrrans man tävlade internt om vem som kunde ta sig upp för en brant enorm snöhög på snabbast tid. Johan (syrrans man) krossade oss alla med 4.9 sek, Andreas kom tvåa på 5.9 sek och jag och Camilla (syrran) kom på delad tredje plats på exakt 6.9 sek. Det var roligt och lagon jobbigt. Jag tror bestämt att Johan hade födel av att vara lång, uppvuxen i Lule-snö och att han hade lämpliga krossa-stockholmarna-i-snöhögs-klättrings-skor.
 


Army Training-gänget...


Jägarvila...


Den enorma snöhögen som vi hade tävling i...


Den enorma och BRANTA snöhögen sedd uppifrån...


Världens finaste Andreas...


Love bus...


Tuva bus...


Den inbitne norrlänningen Johan...


Systra mir...


Vagn-mys...


Kärlek...


Väntar på mail...

Nu sitter jag i taxin på väg ut till Arlanda men kan inte släppa blicken från min mobils mail-inbox. Jag väntar med spänning på resultatet från intervjun med Sjöstadsbladet angående LCHF och nyttiga frukostar/mellanmål. Det är alltid lite läskigt när journalister ska skriva en artikel utifrån en intervju. Jag föredrar när jag skriver artikeln själv, så jag är säker på att det väsentliga kommer med och att mina ord inte felvinklas. Vi får se hur det blir. Säkert alldeles jättebra! Nu ska jag ta helg i Luleå! Tjohooooo!

Laddar för Luleå

Imorgon är det äntligen fredag och då sticker jag och Andreas till Luleå för att hälsa på syrran med familj och för att träffa Andreas bror med familj (det är väldigt otippat att vi båda har syskon i Luleå). Så idag har jag på något vis redan chekat ut och tänker mest på vad jag ska ha med mig i resväskan. Jag ser fram emot att få snacka lite business med syrran och att få träffa Andreas bror (som han själv inte träffat på 17(!) år) men kanske allra mest att bara få ta det lugnt en hel helg.

Igår var jag på Herbalife-möte och kan konstatera att jag gillade deras produkter. Hade ett väldigt givande möte med min trogna Tabata-deltagare Agneta, som är Herbalife:are. Framförallt tycker jag, utöver produktens innehåll, att smaken var över förväntan. I like! Jag höll energin uppe under båda mina pass (tabata och spinning) och krigade mig igenom hela dagen fram till klockan nio på gymmet bara på "Reztart", några Herbalife-smakprover, en lunch och ytterligare en proteindrink vid 20:snåret. Det är tur att det finns energi på burk!


På vägen till Herbalife-mötet i går morse mumsade jag faktiskt i mig en "Reztart Mango Magic", som jag själv varit med och tagit fram. Jag tycker fortfarande att den är supergod och prefekt när man missat lunchen.

Ge tillbaks mina skor!

Vi har haft inbrott på gymmet. Jag är så förbannad på att någon gör så. Riktiga puckon! De röjde verkligen loss totalt och t.o.m skåpen i omklädesrummen bröts upp och rensades. Jag är mest ledsen att jag blev av med mina fina nya träningsskor, Nike Free i svart och ceris-rosa. De var så himla snygga och bra. Jag går fortfarande och spanar runt omkring i hopp att dekanske ligger slängda i nåt hörn någonstans. Ge tillbaks mina skor så jag kan få bli på bra humör igen! Ulrika blev också av med sina. Riktiga a-holes!  Är det någon som vet nåt så hör av er! Pleeeeeeease!

Cykelvasan!

I söndags cyklade jag som ni vet cykelvasan i 4 timmar (08.00-12.00) och det gick över förväntan. Jag var full av energi och kunde knappt vänta tills det var min tur (timme 3: "etapp 3"). Bara av att jag satte mig på instruktörscykeln och drog på min första låt "My heart is refusing me" med Loreen steg min puls enormt. Jag var tvungen att höja min maxpuls från 205 till 220 på datorn för att jag skulle kunna ta ut mig ordentligt. Detta tots att jag redan kämpat som ett djur i två timmar och inte haft problem alls med att ligga i fas med pulsklockan. Det är sjukt vilken kick man får av att vara instruktör! Det känns ibland som man kan pusha sig själv genom vad som helst.

Det var en härlig stämning och våra deltagare var också otroligt positiva efter passet. Frågan är om det verkligen är normalt att man direkt efter att ha cyklat i 4 timmar börjar prata med cykel-hungriga deltagare om hur roligt det vore med ett "cykel-event" snart igen. Bring it, säger jag bara! Det här var bland det roligaste jag har gjort på länge!



Starten...


Jag, som är på g att dra igång etapp 3...


Daniel, Jasmine och Jessica...


Jenny och Mattias...


Glada medlemmar...


Målet...


Den rörda vinnaren...


Stretch efteråt...


Tre av fyra glada instruktörer: Ulrika (etapp 1), jag (etapp 3) och Maria (etapp 4)...


Maria och jag med vår fjärde fantastiska instruktör: Karin (etapp 2)...

StockholmsVITT

Äntligen är lägenheten vit! Så fint! Det var en glädje att få vakna upp i morse i en alldeles fräsch stockholms-vit lägenhet. I övrigt var det fantastiskt väder i morse och jag fick lite extra energi att ta mig ann min första massagekund 07.30. Det är sån skillnad från att stiga upp innan gryningen i höstas. Härligt!

 
Hallen, med pappersrullegolv...



Sovrumsväggen...



Solen i morse på tunnelbanan...



FM förberedelser

Hjärnan kokar över! Just nu sitter jag och försöker komma på vad jag gjorde i de gamla Functional Moves releasarna från förra våren. Inte helt enkelt att komma på! Jag vill ha lite nya övningar till kvällens FM pass men glömde de gamla övningsfoldrarna hemma i min lägenhet i måndags. Typiskt! Har lyckats rota fram lite ur min hjärnbalk och jag får nog nöja mig med det. Vi får se hur det går!



Min lilla kladd-lapp...

Halvmålat

Lite störigt! Igår när vi kom hem efter pizza och fotboll på stan så upptäckte vi att nästan hela lägenheten blivit målad. Nästan! Planen var att väggar i sovrummet, vardagsrummet, hallen och köket tillsammans med kökstaket skulle blivit målade. Desvärre var sovrumsväggarna lika äckligt grönrandiga som de var innan. But why? Andreas är hundra på att målarna var införstådda med att de skulle måla sovrummet. Oklart vad som har hänt. Nu är det inte min lägenhet men eftersom jag alltid sover där så vore det trevligt att få vakna till en vit vägg istället för grön. Tror nog att Andreas önskar samma sak. Vi får se om de kanske påbörjat i sovrummet idag istället. Hoppas hoppas!

Cykelvasan

Nedräkningen har verkligen börjar för redan på söndag kör vi Cykelvasan i Sjöstan. Jag är väldigt osäker på vad jag har gett mig in i. Älskar spinning och utmaningen men absolut avskyr att gå upp tidigt och träna. Jag är inte en morgonmänniska och jag presterar inte bra på morgonträning. Det enda jag kan tänka mig är just att köra spinning, men det här är ju inte vilket spinningpass som helst, det är ju 4 hela timmar! Är det någon som kommer vara trött söndag kväll så är det jag! Har lagt upp min timme av passet som ett genuint activio-pass och vi kommer jobba i blå zon (60-70% av maxpuls) i 5 min, grön zon (70-80% av maxpuls) i 5 minuter och sedan göra 70/20 sek intervaller 3ggr i gul zon (80-90% av maxpuls) i ca 5min. 70/20 sek intervaller innebär att man jobbar hårt (högt upp i gul zon) i 70 sek och vilar i 20 sek. Jag kommer att göra dessa tre etapper (blå, grön och gul zon) 4 ggr. Det blir alltså 60 minuter totalt. Jag hoppas att  deltagarna kommer att uppskatta detta upplägg. Eftersom jag coachar den 3:e timmen så kan jag inte puscha deltagarna för hårt utan mest ta dem igenom denna genomfartssträcka till den avslutande timmen. De kommer vara trötta och säkert svårflörtade. Jag tror att ett sådant här upplägg där man får sjunka in lite i egna tankar och bara fokusera på själva träningen kommer att passa bra. Hur som helst, även om jag kommer att svära över att jag måste gå upp 06.30 på söndag morgon så kommer jag vara supernöjd att jag gjorde det när jag cyklar i mål kl. 12.00. Nu kör vi!