Stärkande övningar

Jag vill dela med mig av de övningar jag gör för att mitt knä ska bli bra. Mitt onda beror på flera faktorer, bla överbelastning på vader och säte iom min löpning, avsaknad av stretch och att jag har olika långa ben. Skadan är muskulär, dvs ingen minisk-skada, och går förhoppningsvis att träna bort. 

Jag gör fyra övningar för att stärka upp mina muskler kring knät och stabilisera knät. Idag visar jag en av dem som jag kallar "abduktionslyft", men alla kommer att publiceras i en liten rehab-serie. 

Alla skador är olika och dessa övningar kanske inte är lämpliga för just ditt knäproblem. Jag rekommenderar att du tar kontakt med en naprapat för att få hjälp.

R för rehab

Helgens brädåkning gav mitt knä en rejäl dos påfrestning och nu gör det så ont att jag haltar. Supertrist! Men kanske lite väntat ändå. Jag har nämligen slarvat med mina stabilitetsövningar de senaste veckorna, trots att jag gick mot förbättring och det onda började försvinna. Så irriterande att jag slutade! Blir galen av att inte kunna träna som vanligt och det är frustrerande att ha ont. Men nu är det slut på genvägarna. Nu blir det rehab minst 3 gånger i veckan fram till påsk. Cross my heart! Nu ska det bli bra, på riktigt! Heja mig!

Vad inspirerar dig?

Det är en fråga värd att ställa sig då och då. Den här helgen har jag stångats med mitt onda knä, frostbitna kinder och en liten darrande rädsla inför att kasta mig nedför backar med isiga branter i dålig sikt. Jag har gråtit som ett barn men rest mig upp igen och tillslut greppat tag i modet och ägt backen med min bräda totalt. Självklart har även solen tittat fram, pudersnön legat framför mig helt orörd och en trygg famn har stöttat och tröstat mig, men det var efter all skit innan redan avklarats. Men det är så det är. Först kommer regn, sedan sol.

När jag hade lämnat dag 1s kalla, snöiga och blåsiga dag bakom mig i bastun med ett gott sällskap, en god cider och löpande skrattsalvor var jag helt och fullt förbered för en likadan uppföljare dag 2. Laddad med ett stenhårt "nu jävlar"psyke möttes jag istället av en blå himmel när jag kom ut ur stugan och hade plötsligt en mental styrka och bra förutsättningar vädermässigt på samma gång. En galet härlig känsla! Det är då jag får mitt kvitto på att det är värt att kriga på. Trotsa motgångarna. Att man ska plocka upp sig själv och försöka igen. Att inte ge upp! Det gör mig oerhört inspirerad! Livet kan va så jäkla häftigt och lurigt ibland. Som att det bråkar lite med en för att man ska kunna klara av blåsväder och ta vara på när det är medvind. Det får mig att bli inspirerad på flera plan förutom i backen. Jag lämnar Vemdalen med massor av energi, trots att det minsta jag känner mig är utvilad. Taggad inför att kämpa mot mina andra mål utöver att åka riktigt bra bräda.

En bra helg skulle man med andra ord kunna summera det till. En riktigt bra helg!

Kategori: Livet som Linda Taggar: Ge aldrig upp, Vemdalen, inspiration, vinterträning;

Laddad!

Det finns ingenting mer energigivande än att kika in på NWappen och se en fullbokad klass. Det får t.o.m träningsvärken ifrån gårdagens GRIT strength att tyna bort. Nu kör vi!

En liten påminnelse...

Kategori: Hälsa Taggar: never give up; motivation

Måndagsrelax!

När andra hetsar till gymmet på måndagar så kopplar jag istället av. Jag har aldrig varit särskilt bra på att träna hårt på måndagar. Det är alltid en för stressig dag i min mening. Då är jag dessutom oftast alldeles för trött efter en för sen söndagskväll med en bra film. Idag blev det inte ens någon yoga. Iaf inte än. Kanske tar jag en kvart framför yogobe.se på yogamattan senare ikväll. Nu är det hur som helst bara avkoppling i badkaret som gäller. Quality me-time! Hej då måndag!
Kategori: Hälsa, Livet som Linda; Taggar: myself and I, vilodag; bad; måndagsmorgonen, vilodag; bad; måndagsmys; me;

Träningsglädje!

Idag upplevde jag den där härliga frihetskänslan på dagens spinningpass som man bara kan göra när söndagen börjar med en lång sovmorgon, en tom agenda och ett stort träningsfokus. Jag känner att kroppen är igång och stark. Den bästa känslan! Jag gav verkligen allt under passets 90minuter och var på högvarv efteråt. Lyckorus, svett som lackar och mjölksyra i benen, det är träningsglädje som ger energi inför en ny vecka! Hoppas att ni också har haft en bra och stärkande helg!

För kropp & själ

I förmiddags gick jag åter igen på BikramYoga på duCalme. Känslan i kroppen och sinnet både under och efter passet är väldigt skön och jag har svårt att se att denna träningsform inte kommer att bli saknad när mitt klippkort är uppanvänt. Det är en perfekt träningsform på vintern nu när man är lite frussen, trött och längtar efter värme. Åh vad jag älskar mina lördagmornar!
Ha en härlig lördagskväll!

Audition

Igår var det dags att hålla i audition för nya instruktörer på Nordic Wellness igen. Grymt kul! Det är alltid lika härligt att se att intresset för att instruera för vår kedja är så stort. Man blir lite stolt, trots att jag inte längre jobbar kvar på heltid.

Det var en stor skara med fantastisk energi! Ovanligt många som kändes klockrena. Det vi tittar på främst är utstrålning, energi och närvaro, förutom tekniken såklart. Nordic Wellness utbildar och coachar så om du är en "gruppträningsfantast" utan utbildning som vill instruera så tveka inte! Det är bara att dyka upp på våra auditions. De hålls 1 gång per termin.

Nu blir det soffan och tacokväll för mig. Måste ladda för morgondagens BikramYoga. Ha en mysig kväll!


Kategori: Livet som Linda Taggar: Nordic Wellness, audition, bli instruktör;

Vinter!

Nu är vintern verkligen kommen i Stockholm! Å med kyla kommer vinteraktiviteter. Förra året vid den här tiden sprang jag runt utomhus i full vintermundering och löptränade. Nu rehab-tränar jag istället mitt knä och kör stenhårt med Tabataträning och gruppträningsklasser. Faktiskt väldigt roligt det med! Är lite smått kär i Les Mills koncept "Grit" och är såklart lycklig över att få instruera spinning igen (på NW Odenplan på onsdagar kl.18.00, kom och va med!). 
Nytt för i år är att jag och A börjat gå på BikramYoga på Ducalme. Supermysigt men tufft! Det känns som att man är utomlands så fort man kliver in på anläggningen. Väldigt härligt nu när det är så kallt. Jag hoppas att både mina och A's krämpor kommer att försvinna iom denna 40graders varma yogaträning.
Vintern bjuder ju självklart även in till lite snöiga aktiviteter också. Har redan två skidresor inbokade som jag verkligen ser fram emot. Kanske kommer jag även att byta ut snowboarden mot skidor, vi får se. Sen vore det ju väldigt skoj att prova på långfärdsskidor, det har jag inte gjort på flera år! Gärdet bjuder verkligen in med sina färdiga spår och snökanoner.
Jag tror med andra ord det blir en aktiv vinter utan långlöp. Det finns alltid sätt att träna på! Tur är väl det!