Veckans Tabata!

Jag lovade er ett Tabata pass igår men jag hann faktiskt inte få upp det på bloggen tyvärr. Det är fullt ös på gymmet i och med vårt pangerbjudande, 995kr för ett årskort (25-års jubileum), och eftersom vi har tillfällig brist på personal pga sjukdom så jobbar jag för tillfället 12-timmars pass. Jippiiii! Helt galet! Det jag körde igår var i alla fall följande:

1. Enbenshopp på stepbräda. Stå med ena foten på brädan och den andra i golvet, switcha ben så snabbt du kan. Tempo is key!
2. Triceps. Samma som förra veckan.
3. Bergsklättraren. Samma som förra veckan.
4. Armhävningar
5. Sit ups. Samma som förra veckan.

Kombinationen och ordningen på övningarna gör att fokus denna vecka blev på armar och axlar samt bålstabilitet. Effekten av en övning på kroppen och musklerna ter sig olika beroende på när i passet övningen kommer och vilka övningar som följer. Detta är bra att tänka på när du lägger ihop ditt egna Tabata pass. Kör hårt!


Jag och Elena efter ett hårt pass..

NY APP!

Sitter och myser i soffan efter att mitt gamla tjejgäng från viggbyholm varit här på middag. Vi ses verkligen alldeles för sällan! Det känns alltid som om det var igår vi sågs sist. Otroligt roliga tjejer som man kan vara sig själv med. Några av dem har jag känt sen jag sprang runt på dagis i 4års-åldern. Galet länge sedan! Tycker att det är fantastiskt att man fortfarande kan ha så bra kontakt fastän vi ändå är rätt olika idag. Eller också är vi inte så olika som jag inbillar mig. Hur som helst, nu spanar jag in blogg.se nya app. Får se om den är bra nog använda med det här inlägget. Imorgon bjuder jag på ett nytt Tabata-pass. Godnatt med er!

Work that ass!

Jag har fått frågor förr och nu om hur man formar till rumpan. Jag är en "rumpoman". Jag älskar att träna rumpa och ben. Det är absolut mitt starkaste område. Ett skönt pass som ger lite flås och samtidigt formar till rumpan är följande:

1. Jogga i 7 minuter på rullbandet med så mycket lutning du kan utan att behöva gå.
2. Rodd i 5 minuter. Håll ett jämt tempo som känns, t.ex. försök att hinna ro 1000 meter. Kom ihåg att ha rätt teknik när du ror, kraften ska komma ifrån rumpan.
3. Upprepa joggen.
4. Upprepa rodden.
5. 3x25 reps av "kissande hunden" på vardera sida. Stå på alla fyra och lyft ett ben åt sidan i 90grader (med benet fortfarande böjt i 90 grader, gå aldrig högre med benet än höften)
6. Höftplankan 3x20 reps. Ligg på rygg med armarna längs sidan och med benen böjda. Lyft höften långsamt mot taket och spänn samtidigt rumpan. Gå långsamt ner igen och upprepa.

Passet bör ta ca 35-40 minuter. Har man tid att köra 10 minuter istället för 7 minuter på joggen så är det toppen!

Kör hårt!

Ett år äldre

Så har ännu ett år passerat och jag är numera 27 år gammal. Helt ok! Helgen blev helt galet rolig med besök från London i form av Nilla (en av mina närmsta vänner) och diverse roliga överaskningar och självklart en uppstyrd utgång med lekar på lördag kväll. Åldern verkar inte påverka min partyenergi negativt på något sätt så jag ska nog orka tuffa på tills jag är 35, minst. Höjdpunkterna från helgen var många men det jag kommer minnas mest är att Nilla var här, att tjejerna överaskade med lunch, att killen på fiket bjöd på en chokladboll för att jag fyllde år, blombuketten från Andreas som väntade vid dörren, att Nilla & mamma och min syster Åsa överaskade med söndagsbrunch på Villa Källhagen, att alla som var med på lördagens födelsedagsfest gick "all in" under tävlingen "arrangera en catwalk på bibliotektsgatan" och att Andreas beställde in Champagne till alla (inburen med stora tomtebloss under pompa och ståt). Det var dock segt att kliva upp ur sängen imorse, trots en ordentlig vilardag/kväll med Andreas igår. Rivstarten med CXworx fick mina magmuskler att längta tillbaka till sängen men jag överlevde mirakulöst hela passet med god min. Här får ni några bilder från min födelsedagshelg:


 





Fullt ös hela natten lång!

Lindas födelsedag!

Hej på er alla glada sport-fantaster! Idag är det Lindas födelsedag och jag har flugit in från London för att fira med henne! Då fick jag oxå äran att gästblogga! Dagen börjas med en sväng ner på stan, lunch med Lisa, hem och svira om till party outfitten, predrinks på East följt av middag och svass på Soap. Där kommer det garanteras tränas ben i form av dans i höga klackar! Ha en bra dag alla glada! xxx Nilla


Så här mysiga såg vi ut imorse när vi vaknade..

Den förlorade matlådan

Jag är hemskt dålig på att laga mat och ta med i matlådor. Det vore så mycket bättre för min ekonomi, och förmodligen min kropp också, om jag gjorde storkok att ta med till jobbet. Det har tyvärr blivit allt för många veggo nuggets med en Celcius (dricka) till. SÅ lite tid kan man faktiskt inte ha! Som min far alltid har sagt: "Bad planning Linda!" Så sant, så sant. Jag hoppas och tror att jag ska lyckas fixa matlådor lite oftare. Enklaste sättet är ju att göra storkok och frysa in. Här är mina favorit-storkok:


1. Stark Chili con carne (så köper man ett pitabröd eller nån annan brödbit att ha till)
2. Tacopaj (löjligt enkelt, jag gör lite deg, fräser köttfärs med tacokrydda och lägger i pajformen, lägger på några skivade tomater och ost och kör i ugnen en stund)
3. Pasta med tomatsås a la Vapiano (gör vanlig tomatsås men smält ner lite mozzarella ost i slutet, otroligt gott)

Klickar du på rätten kommer du till tasteline.com för mer utförliga recept.



Min goda man inte så näringsrika vad-ska-jag-äta-idag-panik-lunch..

17 dagar senare

Ni kommer kanske ihåg att jag gjorde en ögonfransförlängning för ett tag sedan. Närmare bestämt 17 dagar sedan idag. Då var jag inte så imponerad. Det är jag dock numera. Jag är helt beroende och kommer att boka in ett återbesök för påfyllning inom de närmsta dagarna. Som instruktör är detta en av de bästa "fuskbehandlingarna" jag stött på. Det har varit fantastiskt skönt att kunna hoppa in i duschen efter passet och sedan kunna slänga på sig kläderna utan att behöva fundera över hur man ser ut, "mascaran" sitter ju redan där. Eller känslan av att mascaran inte kladdat något när svetten runnit i ansiktet under passet. Eller när man vaknar på morgonen och ser hur fräsch ut som helst när Andy Pandy stirrar mig rätt i fejjan. GRYMT! Det ser lite roligt ut nu när ett gäng fransar trillat av (normalt sätt trillar alla naturliga fransar av för att ge plats åt nya fina fransar efter en månad, så naturligtvis hänger fake-fransen med när den naturliga valt att släppa taget) men om man är duktig på att fylla på kontinuerligt är detta helt klart ett vinnade koncept. I'm hooked! Jag måste dock kleta på mascara nu för att se normal ut. Jag väntar desperat efter en ny tid åt mina fransar hos Mirja, min fransförlängare. När jag tittar på bilden tagen för 17 dagar sedan blir min desperation ännu värre. Vilken skillnad!    



Så här såg fransarna ut direkt efter förlängningen:


Så här ser fransarna ut 17 dagar senare:

världens bästa förfrågan

Igår fick jag en förfrågan som värmde min själ: "vill du bli min personliga tränare?". Det var några år sedan jag jobbade som personlig tränare (när jag bodde i London och i karibien) men tanken att köra igång igen har hela tiden funnits där. Det var en av mina trogna Tabatapass-deltagare som frågade. Riktigt kul! Jag tror det är den bästa kommentaren man kan få som instruktör efter ett pass. Det är ett kvitto på att man faktiskt lyckats inspirera någon till att träna. Vi får se hur det blir men förhoppningsvis lyckas jag klämma in några PT-timmar runt mina "vanliga" arbetstider. Jag tror att jag kommer kunna leva på den här förfrågan länge!

Veckans Tabata

Nu har jag kört häcken ur mina kära medlemmar. Sjukt jobbigt pass idag. Mina ben var som gelé sista benövningen men det vara bara att bita ihop och hålla god min. Det är ju inte särskilt peppande när instruktören ser trött ut. Det sköna, men ibland "störiga", med Tabata är att det aldrig blir mindre jobbigt. Man blir helt enkelt starkare och får bättre teknik och uthållighet så att man kan köra ännu hårdare. Både den otränade och vältränade får chansen att ta ut sig ordentligt. Ska man skratta eller gråta? Resultat får man i alla fall. Till och med min löpning blir lättare när jag aktivt tränar Tabata. Love it! Här är dagens pass i bilder, tagna av min fantastiska fotograf Ulrika aka "bossen".

1. Upphopp

 



2. Triceps



3. Bergsklättraren



4. Kettlebell Swing



5. Boxhopp



6. Sneda sittups



Passet var som vanligt 30 minuter (24 aktiva minuter) där vi gjorde varje övning 8 gånger i rad i 20 sekunder med 10 sekunders vila emellan (totalt 4 minuter) sedan direkt över till nästa övning. Kom ihåg att det viktigt att ha koll på tekniken vid utförandet av övningen. Fråga alltid om råd av någon kunning person t.ex. en personlig tränare om du är osäker. Kettlebell Swingen är en övning som kräver korrekt teknik för att försäkra att man inte skadar sig. Det är viktigt att rörelsen kommer från höften och att du tar emot vikten mjukt med böjda ben på vägen tillbaka mot golvet. Gå aldrig högre upp i swingen än du känner att du behärskar. Kör hårt!

Tabata på schemat

Nu kör jag ju klasser för fullt eftersom höstschemat är igång på Sportlife. Det bästa med den här hösten är att jag äntligen har fått ett Tabata-pass på schemat. Yeaayy! Riktigt kul! Jag kört stenhårt med mina trogna medlemmar. Det är roligt att få köra inomhus med ett stort utbud av redskap att använda i övningarna. Utomhus-tabata är också en solklar favvorit men den är lite beroende av fint väder tyvärr. Imorgon ska jag försöka ta några bilder på de övningar och pass jag lagt ihop hitills. Jag har en hel timme (OMG) på mig att leka i gymmet innan jag måste jobba. Jag har fortfarande känningar efter gårdagens CXworx så det blir ingen träning för mig idag. Satsar all min energi på morgondagen istället! Föresten så har PT-Fia (BlondinBellas PT) börjat hänga en hel del här på Sportlife Sjöstaden. Hon tränar flitigt med sin kille Kim. Känns som att mitt gym har gått och blivit trendigt! Är det inte filminspelning så är det Blossom eller nåt annat. Kul!

Ikväll ska jag heja högt och glatt på Djurgården som möter AIK i ishockey. Det var länge sedan jag följde elitserien flitigt men i år lovar jag att vara ishockeyn trogen, iaf så länge det går bra för DIF.





Några klassiska Tabata-övningar: Upphopp, Utfallshopp, Armhävningar och Sit-ups..

En instruktörs bekännelser

De senaste veckorna har tempot varit rätt högt och jag har varit stressad över både det ena och det andra. En effekt av stressen som slår hårt på mig är att jag tappar aptiten. Hur hungrig jag än må vara så slår kroppen bort suget efter mat och istället blir jag illamående. Detta blir snabbt ett stort problem för mig då mitt jobb inkluderar att hålla diverse klasser. Med lite energi i kroppen gör det att jag rasar ner i vikt. Sjukt jobbigt! Jag avskyr när jag hamnar i dessa faser. Jag vill inte alls gå ner i vikt! Jag kämpar för kung och fosterland att få i mig massor av energi. Den här helgen har jag därför, med stöd av min alldeles egna "feeder" Andreas, varit helt stillasittandes och ätit riktigt fet mat, till Andreas stora nöje. Jag har bland annat mumsat i mig: Äggmackor och mannagrynsgröt med jordgubbssylt på till frukost. Fet spaghetti carbonara (med vispgrädde, mellangrädde, bacon och ägg) en riktigt kaloribomb. Marängswiss till efterätt (med massor av grädde). Så har jag även haft choklad liggandes vid min sida, ständigt tillgänglig. Kändes mycket bra igår kväll och jag känner mig tusen gånger starkare. Nu väntar en ny vecka och jag hoppas att jag lyckas äta ordentligt så jag orkar festa hela natten lång på lördag, för då är det nämligen min födelsedag!


Äggmacka på sängen a la Andreas. Världens bästa frukost-service!


Fredag!

Känner mig helt slut idag! Har kört dubbelklasser några dagar i rad på gymmet och kroppen börjar bli lite ledsen på mig. Det känns som att helgen kommer precis lagom. Har inga som helst planer, ska nog bara vila och ta det lugnt ute i förorten. Imorse fick jag kommentaren från Maria Lanker (vår PT) att jag såg ut som en "riktig stockholmare" när jag gled in med klackar, trenchcoat och Coffe House mugg och påse i handen. Hon har precis bestämt sig för att bo kvar i Stockholm och skämtade om att hon borde köpa morgon-kaffe och skicka bildbevis till vännerna i Linköping med texten: "Nu är jag en riktigt Stockholmare!". Söt! Maria får mig alltid på bra humör på morgonen, hur trött jag än må vara.

To be or not to be? Det är frågan..

Är lite småförtjust i den här väskan men kan inte riktigt bestämma om den är värd sina 1200kr. Man kan ju trots allt inte ha den på axeln. Snygg är den i alla fall. Jag kan nog lyckas knöla ner en fräsch träningstopp i den. Ni kanske får se mig kila runt på stan med den på armen .

Glad igen..

Igår hade jag en riktigt dålig dag. Mitt humör var på botten och det enda jag gjorde var att sova och träna. Helt ärligt så hade jag ingen som helst lust att träna och jag gjorde det bara för att jag var tvungen, det var mina pass. En CXworx på lunchen och en MRL på kvällen. Det fantastiska var att jag blev jätteglad av att möta mina positiva medlemmar. Det gav mig massor energi och glädje, trots att det bara var för stunden. Det är så skönt att mitt jobb kan ge den känslan. Love it! Idag är jag på banan igen och det ska bli en fantastisk tisdag! Ikväll blir det ingen träning men däremot ska jag spana in svettiga män, fotboll! Bring it!

SUPERtaggad!

img_3048 (MMS)

Ikväll ska jag på Superhjälte fest och jag är riktigt taggad! För den som inte ser vad jag ska vara så är det Jessica Albas karaktär ur Fantastic Four. Sjukt roligt tema på en fest!

Liv.



Idag går mina tankar till de förlorade i ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavls, däribland vår svenske målvakt Stefan Liv. Hemska nyheter!

Celebert besök

Just nu har vi flera filminspelningar på gång på Sportlife Sjöstaden. Både Biggest Loser och Du är var du äter använder sig av vårt gym. Lite kul att tjuvkika på vad klienterna får göra för övningar och vad de äter. Hoppas de når sina mål!

Roligaste bilden på länge!

img_8732 (MMS)

Som en äkta spinning-nörd skrattade jag lite för mig själv på väg hem från jobbet idag. Klockrent!

Testardags!

Jag och Ulrika gick bananas häromdagen och provade Froosh mellanmålsdrycker. Vi var löjligt hårda och kom fram till att vi hade väldigt olika smak. Smaken är som baken!


De fyra smakerna som vi smaskade loss på..


Ulrika var inte så intresserad av den blåa flaskan "No Bad Stuff". Men det var däremot jag. Det var min solklara favvorit. Jag tyckte den var frisk i smaken och lätt i konsistensen.

Vi båda tyckte att "Goji" var god men väldigt mäktigt med tjock konsistens. Ulrika var mer förtjust än mig men tyckte bestämt att den kunde varit lite rinnigare.


Efter ett litet klädbyte hittade Ulrika sin favvorit "new improved you". Jag var inte alls imponerad. Tyckte den hade en hemsk eftersmak men Ulrika var fast i sin åsikt och smaskade gärna vidare på den. Hon gick framförallt igång på att det var citronjuice i den. Jag kan hålla med om att rinnigheten och konsistensen var bra men smaken var lite för metallisk för att tilltala mig.

"Better than botox" tyckte vi båda var för matig (skyller allt på mango-smaken). Bra konsistens men lite för mycket mellanmål över det hela konstigt nog.

Kort och gott tyckte alltså jag bäst om "no bad stuff" medan Ulrika föredrog "new improved you". Vi båda föll för konceptet med naturligt innehåll, inga konserveringsämnen eller tillsatser. Tack vare glasförpackningen så håller drycken sig fräsch lite längre än värmebehandlade drycker i plastförpackning. Helt klart godkänd!

Ny vecka!

Så var super-helgen förbi och jag erkänner, jag bangade! Jag var helt enkelt för trött i kroppen och huvudet för att träna i 5 timmar. Dåligt, jag vet, men välbehövligt! Har inte kännt mig så här utvilad på länge. Otroligt skönt! Min måndag började dessutom med en skönhetsbehandling, ögonfransförlängning.


Me, myself and my eye..

Behandlingen var väldigt avslappnande tills de sista minutrarna, när tejpen som skyddade de undre fransarna från klistret drogs bort. Aj aj aj! Fick även en liten chock när min "frans-expert" drog upp en sax för att klippa isär några ögonfransar som klistrat ihop ögot lite grann. Man är inte så kaxig när man har en sax några milimeter från ögat och man måste stirra rakt in i den. Sjukt!

Trots mindre panik i slutet så var det en trevlig behandling som gav långa fina fransar. Jag måste dock säga att jag nog föredrar att färga fransarna. Det markerar ögonen bättre efterssom jag har så ljusa fransar, längden är det inte något fel på. I och med att de bara förlänger de övre fransarna, inte de undre, i en sån här behandling så tycker jag att jag ser lite "halv" ut utan smink. Hur som helst så är det i alla fall mycket roligt att ha provat det.

Det ligger i luften...

Det märks att Super Saturday närmar sig. Les Mills "trainers" börjar samlas i Stockholmsområdet och mina instruktörskollegor börjar bli lite hypade.

Jag måste erkänna att jag inte riktigt är på samma nivå och jag överväger starkt att ta sovmorgon och hoppa över hela eventet på lördag. Nu lät jag kanske lite tråkig men det är faktiskt sant. Det var iaf mycket roligt att se ett litet Les Mills gäng, däribland Petter Ehrnvall och Oscar Jöback, glida in på Sportlife Sjöstaden för att köra Jimmys BodyPump klass. Det var länge sedan man såg Petter sen han flyttat till Madrid och Oscar är alltid lika rolig att prata med. Det är ett bra instuktörsgäng!

Ska väl komma underfund med vad jag vill imorgon. Nu är det sovdags!