Gott Nytt År!

Vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År och en trevlig afton med glädje och värme!

Nedan ser ni min dukning för kvällen. Nu är vi redo för våra middagsgäster!

Vi ses i det nya året!

Äntligen en bra reklam!

Kellogg's har äntligen fattat galoppen och gjort en bra reklam! En riktigt bra reklam måste tilläggas.

Reklamen visar kvinnors känslor av nervositet och ångest innan de individuellt ska kliva på en stor våg mitt på Centralstationen i Stockholm. När de väl kliver på snurrar siffrorna igång men landar på ett positiv adjektiv t.ex. utstrålning istället för kvinnornas vikt. Ångesten förvandlas genast till glädje, lättnad och positiv förvåning. Genialt! Tänk om alla vågar va sådana?! Så härligt!

Vi behöver fokusera mer på hur vi känner oss, snarare än en siffra på en våg. Vågen visar inte skönhet, som så många verkar tro och känna. Värt att ta upp och värt att ta till sig tycker jag.

Det är just detta reklamen vill förmedla och det är det jag tycker är så fantastiskt. Bra där Kellogg's! Äntligen någonting annat än en trådsmal kvinna i röd bikini.

Nytt år Nya mål!

Det är läge att plita ner nya mål på papper. Satt uppe sent igår med Andreas och filosoferade om livet och långsiktiga planer. Alltid lika roligt och inspirerande!

Mitt träningsfokus ligger mycket på min löpning och "målet mot maran" till våren/sommaren men även cross-fit och lite mer balans med styrketräning som komplement till löpningen till hösten/våren. Ser fram emot att få besöka Les Mills egna "högcenter" i december 2013. Då vill jag vara i toppform. "Vill" som blir ett "kommer att"! Det bästa med målsättning är den dagen målen blir verklighet. Det som gör det möjligt är att målen är långsiktiga. Toppenbra!

Det är spännande med ett nytt år. Ett tillfälle att reflektera, förbättra och i vissa fall starta om med ny energi.

Vad har du för tankar kring det nya året? Kanske dags att skriva ner och reflektera kring dessa och lägga upp en långsiktig realistisk plan?

2012.

Det nya året för tankarna till nya mål och löften till mig själv. Det för även tankarna till de dagar, veckor och månader som gått. Vill som många andra dela med mig av några delar av mitt 2012 i bilder.

"alla dessa materiella ting..." del 4

Idag ska jag inviga mitt fynd: mina "Asics Gel-Nimbus 14". Jag är väldigt förväntansfull! Det är alltid lika roligt med nya skor. Dessa ska dessutom vara riktigt bra.

Jag fick de för halva priset på mellandagsrean i Kalmar, endast 999:-. Hur bra som helst!

Bra budskap på flaska!

Den här dagen verkar överösa mig med kloka ord och mantran.

Efter kvällens ganska tunga 5km på löpbandet var det en fröjd att få fylla på kroppen med energi som samtidigt uppmanade mig till att älska min kropp. Hur trevligt och välbehövligt är inte det när man inte är helt nöjd med sitt träningspass?!

Det tog iaf ner mig på jorden igen. Tack Froosh!

Det lilla mellanmålet!

Idag vill jag tipsa om den smarriga kombinationen lätt-kesella och passionfrukt. Ett enkelt mellanmål som är mättande, lättillgängligt och nyttigt!

Blanda i två passionfrukter i lättkessllan och mumsa på!

Mellanmål är viktiga för att hålla igång ämnesomsättningen under dagen och blodsockret på en jämn nivå. De hjälper därav till att hålla humöret i schack, gör att du orkar vara produktiv hela dagen och får magen och kroppen att må bra.

Två gånger om dagen är det bra att få i sig ett litet mål energi, ett mellan frukost och lunch och ett mellan lunch och middag. Se dock till att inte äta ditt senare mellanmål för nära inpå din träning, om du tränar innan middagen.

 

God Morgon!

Träning, kollegor, glädje, julkramar, positiv energi & en ny dag på jobbet!

Jag har även försovit mig, är stressad och har varken hunnit äta frukost eller fått på mascaran. Men med en positiv inställning kan vi komma längre än vi någonsin anat!

God morgon!

Läge för ego-tid!

Trött på julmat, kanske slut i huvudet efter att ha krigat med alla andra i mellandagsrean och lite less på din stora släkt? Dags för lite ego-tid!

Kör "det lilla träningspasset" eller ta en lång uppfriskande promenad och avslutade med ett avslappnade bad med tända ljus eller ett skönt fotbad och pedikyr. Perfekt för både kropp och själ!

Tillbaka i gymmet...

Nu är mitt Julfirande över och jag är åter på gymmet. Har visserligen slappat hela morgonen med film i sängen och njutit av tanken att bara jobba halvdag idag. Helt ok!

Trodde jag skulle masa mig upp tidigare för att hinna köra ett pass innan jag började men sängen var för skön. Jag och Andreas har delat på en liten koja som kändes ungefär som ett korvbröd i tre nätter så det är ljuvligt att åter igen få sova i vår stora sköna säng.

Nu planerar jag in nästa semester, en vecka utomlands över påsken. Jag tror det är viktigt att ha ett mål att jobba mot. Januari och februari brukar betyda långa dagar på jobbet och full rulle i gymmet. Fantastiskt roligt men för att orka är det bra med ett datum då vilan i solen är garanterad.

Tycker förresten att Svenska Spels reklamkampanj för Trisslotten är helt underbar! Där fick de verkligen till det!

Julaftonsträning!

Dagen har flutit på i ganska vanligt julaftonstempo med mycket mat, kalle och julmys.

Jag är dock väldigt nöjd över att jag för första gången fick till ett litet julaftons-träningspass i morse. Det blev ett kort men intensivt crossfit pass med övningar som är perfekt att göra i hemmet eller om man är på resande fot.
 

Det lilla träningspasset (13.5 min):
Burpees 1min
Armhävningar 1 min
Utfall 1min
Sit-ups 1min
30s vila när varvet är fullbordat
x3

Efter tre varv är man både vaken och trött. En perfekt start på en stillasittande matfylld dag!

God Jul!

Veckans...

Dags att sammanfatta veckan som gått, dagen innan julafton och allt. Är just nu i Kalmar efter att ha krigat mig ner till Västervik i fredags kväll i snö och rusk. Många turer men väl värt det. Här kommer veckans:

Låt: "Run Away" - Tim Berg feat. Kate Ryan

Träningspass: Mitt enda löp-pass den här veckan, en kort 6km runda här i Kalmar idag. Jag är nöjd att den blev av! Inte heller det är varje dag man har Ölandsbron som utsikt längs varvet (bilden).

Gjorda besök: Visiten hos morfar i Västervik i lördags. Han är för go min 93:åriga morfar som både åker långfärdsskidor, spelar bowling och knappar på sin moderna laptop och mobiltelefon.

Mys: Att få fira en jul med Andreas familj i Kalmar och dessutom ha vänner ifrån Stockholm runt hörnet.

Fynd: Asics Nimbus springskor för 999kr. Så går det när man är ute och shoppar med Klara. Hon vet när Kalmar börjar lappa inför mellandagsrean på Stadium. Guld!

Frukost!

En sen frukost med utsikt över vattnet och snön. Inte så tokigt! Precis vad jag behöver för att ladda om batterierna!

Klappat och klart!

Är i princip klar med inslagningen. Bara några snören som saknas. Nu är jag redo för jul!

Julkaos och paketshopping!

Jaha, dags att bekänna färg! Har inte tränat idag och inte heller igår. Typiskt! Det här är helt enkelt en klassisk "julvecka" på alla sätt.

Ser fram emot att få vakna upp imorgon helt i lugn och ro utan tanke på jobb, julklappar eller packning och äntligen få till ett kort löp-pass. Ska försöka mig på ett långpass på söndag trots lite löpning under veckan. Tror det kommer gå bra!

Nu är det dags att packa klart och slå in alla paket. Mys!

Det lilla mellanmålet!

Mellanmål är viktiga för att hålla igång ämnesomsättningen under dagen och blodsockret på en jämn nivå. De hjälper därav till att hålla humöret i schack, gör att du orkar vara produktiv hela dagen och får magen och kroppen att må bra.

Två gånger om dagen är det bra att få i sig ett litet mål energi, ett mellan frukost och lunch och ett mellan lunch och middag. Se dock till att inte äta ditt senare mellanmål för nära inpå din träning, om du tränar innan middagen.

Många av mina kostklienter har svårt att komma på lättillgängliga nyttiga mellanmål att äta. Jag tänker därför tipsa om några av mina favoriter!

Idag vill jag lyfta fram den kanske inte så prisvärda men dock nyttiga och goda lilla grötburken "Great" ifrån Axa. Toppen när man inte hinner tänka ut en mellanmålsmeny och magen går på tomgång.

Fyll bara upp varmt vatten upp till det markerade sträcket på burken och mumsa på! Himla smidigt!

En "julvecka" med undantag...

Har insett att även jag är drabbad av juliga ursäkter som norpar tid ifrån träningen. Måndagens vilodag har segat ut sig till tre hela dagar pga diverse julevenemang. Mycket trevligt! Jag tycker det är fantastiskt mysigt att ta sig tid att få träffa nära och kära.

Imorgon blir det dock ett pass på löpbandet igen. Vilan har gjort att jag nästan rent ut av längtar lite grann.

"alla dessa materiella ting..." del 3

I söndags var det lite varmare väder ute när jag sprang, närmare bestämt 0-gradigt och slask. Det gjorde att jag inte behövde ha lika mycket kläder på mig och att jag fick ett perfekt tillfälle att testa min nya rosa kortärmade underställströja som jag fått ifrån Kari Traa (träningsmärket som är på allas läppar just nu).

Tröjan såg chockerande liten ut när jag packade upp den men den töjde ut sig fint och tog istället rollen som ett väl passande "korvskinn". Den var även bekväm att ha under min långärmade underställströja.

Måste säga att jag var mycket nöjd och att jag absolut kommer fortsätta att använda mig av Kari Traa. Jag har tidigare provat deras strumpor, som jag med glädje totalt slitit ut. Ett bra märke helt enkelt!

Det svåraste jag gjort på länge!

Slask, trötta ben, ensamhet, tankar som ifrågasätter vad man håller på med, frihetskänsla, tristess på löpbandet, styrka och framsteg.

Att träna inför maran är det jobbigaste jag någonsin gjort!

Jag är en gruppmänniska. Jag presterar bäst när jag kan jämföra mig med andra och kämpa i lag. Jag utmanas och får positiv energi av att känna gemenskap i träningen. Det är därför inte så konstigt att jag alltid tränat gruppträning och att jag är instruktör. Det är heller inte konstigt att jag aldrig gillat löpning och inte känt mig motiverad till att springa längre än 5km.

Maran tvingar mig utanför min "komfort zon" på flera sätt. Fysiskt och mentalt är det otroligt krävande att hela tiden kämpa helt själv med något jag aldrig gett mig in på. Att fortsätta springa när kroppen är trött och inte ha någon annan bredvid sig som bryr sig om jag stannar eller ej eller att inte ha någon som bryr sig om jag kämpar lite extra för att hålla tiden jag bör ligga på per km eller inte, är en riktig utmaning!

Det enda som får mig att fortsätta är att jag märker förbättringen. Jag springer 4 löp-pass i veckan på minst 7 km per runda och i söndags sprang jag hela 16km på 90 minuter. Det har jag aldrig lyckats göra förut. Jag är otroligt stolt! Det är fantastiskt hur kroppen kan anpassa sig så snabbt.

Det är fortfarande en kamp varje gång det är dags att snöra på sig löpskorna, så den dagen då maran är "dagens pass" kommer jag vara otroligt stolt över att jag tagit mig igenom det som då kommer att vara 8 månaders förberedelser. Lyckas jag sedan springa på utsatt tid blir det den stora pricken över i:et!

Så vad vill jag säga med det här? Egentligen ingenting annat än att få skriva ner några tankar men för att få något vettigt ut av det så kan det ju vara värt att ta till sig av att själva resan mot målet också är en prestation. Egentligen viktigare än själva målet, det är ju där all kämpaglöd ligger, energin som får oss att fortsätta när det känns tungt och motigt. Glöm inte bort det!

Intervaller, check!

Har precis avklarat mina intervaller på löpbandet: 3km uppvärmning, intervaller med 2min snabb löpning och 1min lugnt tempo x 6 och avslutningsvis 2 km nedvarvning. Det gick bra men jag kände mig ganska tung i benen.

Efteråt var jag noga med att stretcha. Framförallt vader, sätet och höftböjaren. På bilden ser ni en skön stretch mot ömma skenben där man har hälen i golvet på det ben som strechas och vrider in knät mot kroppen tills att det drar. Prova du med!

Att värma upp eller ej?

Sen jag började med löpningen har jag verkligen prioriterat att värma upp ordentligt. Något lag la mindre fokus på tidigare.

Jag ser alltid till att springa i lugnt tempo i 2 eller 3 km innan jag drar igång till mitt normala distanstempo. I tisdags fick jag frågan varför, eftersom jag "bara" skulle springa 1mil.

Jag gör det för att jag kommer in i steget på ett bra sätt men framförallt så motverkar det att jag får ont i vaderna och skenbenet.

Därför rekommenderar jag starkt en lång ordentlig uppvärmning även på kortare distanser som 7, 8 eller 10km.

Lucia!

Lussebulle, the, clementiner, ljus och luciasång. Imorse lussade jag för Andreas. Morgonmys är bland det bästa som finns! Glad Lucia!

Vardag.

Jobb, snö, shopping, vila ifrån träning, musik, Tabataklass, fynd på H&M, glädje, människor. Vardag!

Idag har det varit en helt vanlig onsdag förutom att anmälan till Nike Blast 2013 öppnat och att jag fyndat varma härliga tröjor ifrån H&M och ett par snowboardbrallor.

Nu är det dags för sushi på stan. Härliga onsdag!

The Nike Blast 2013!

Idag öppnar registreringen till The Nike Blast 2013 (2-3 februari). Gå in och boka din plats här NU!
Detta vill du bara inte missa!
 
 

10-2!

Det blev nästan en mil på bandet ikväll. Efter 8 pigga km var jag tvungen att akut avsluta för att mina byxor ofrivilligt inte skulle bli blöta. Naturen kallade helt enkelt. Lite surt men det känns ändå bra. Jag gör framsteg!

Maratonmonstret hägrar...

Träningen för marathon i Juni har börjat ordentligt. Är redan inne på vecka två och idag är det dags att köra milen på löpbandet. Är inte supertaggad men ändå mentalt inställd på att det kommer kännas lite motigt.

Jag är mer laddad inför söndagens långpass, 16 glada km runt Sthlm. Tänkte testa att köra ett av de två mara-varven runt vår vackra stad. Det är markerat i rött på bilden nedan. Innan dess har jag som sagt dagens pass plus ytterligare två intervallpass att avverka.

Nu är det igång, som sagt! Maran here I come!

Frukost

Gröt med äppelmos, grapefruktjuice, en clementin. Frukost!

Luciajoggen

Torsdagen 13e december går Luciajoggen av stapeln, ett event skapat av Silva och Running Sweden. Kl. 18.00 är det samling på torget utanför Slussens T-bana (rysstorget). Därefter genomförs en jogg till Tantolunden, några intervaller/fartlek i Tantolunden, jogg tillbaka till torget och avslutningsvis ett FYS-pass lett av José Nunez ifrån Bodies In Motion. Jag var inte med förra året men det låter ju onekligen lite kul i mina öron och framförallt som ett roligt alternativ till att titta på Luciatåg och äta peppakakor. Mer info hittar ni här.
 

Vinter

Det bästa med den här årstiden är att man får njuta av clementiner, att man kan dra iväg över helgen till skidbacken med gott sällskap, att snön gör allting så fantastiskt vackert med sitt vita täcke, att gymmet kryllar av vänner, att träning utomhus gör att man känner sig så mycket mer hurtig än vanligt och ger rosiga kinder, att hemma-mys och långa middagar blir så mycket mysigare när det är mörkt och kallt ute, att ett varmt bad med levande ljus plötsligt blir det bästa som finns och att man automatiskt varvar ner lite extra.

Veckans...

Som vanligt vill jag sammanfatta veckan som gick genom att utse veckans:

Låt: "Sugar" - Leona Lewis

Träningspass: Det har varit en bra och dålig träningsvecka. Ett dåligt löp-pass och en ilsken Spinning i början av veckan till att allting plötsligt lossnade på löp-bandet i fredags och att jag fick till mitt långpass igår trots diverse utmaningar. Bästa passet blir långpasset. Är otroligt stolt att jag kom iväg och att jag lyckades kriga mig hem på starka ben. En grym känsla!

Fokus: Att ladda mentalt och fysiskt. Det har varit lite för mycket på agendan den senaste tiden. Det har varit skönt att få dra ner på tempot och ladda batterierna.

Inspiration: Att få hänga med på Henriks boxpass i fredags. Fick massor av bra nya kombinationsövningar!

Energiboost: Att äntligen hitta "mitt" löpsteg. Från att ha börjat tvivla ordentligt på om jag faktiskt kommer att klara maran till att allt plötsligt lossnar var en fantastisk känsla som inte kunde komma mer lägligt.

Knäppaste företeelse: Att köa i en timme för bord på "Flippin Burgers" (en hamburgerestaurang) varav 30minuters köande föregick utomhus i 14 minusgrader kl 17.00 en lördagkväll, då restaurangen och baren redan var full. I väntan bjöd hovmästaren på glögg. Det är sjukt hur hamburgarna smakar så bra att man tycker det är värt det!

En galen löptur!

Idag har jag sprungit en minst sagt märklig runda runt Djurgåren. Den började i vackert väder vid 3-snåret i 8 minusgrader och krispig luft. I lurarna hade jag Spotify och Runkeeper som sällskap. När jag sprungit ca 4km dör först min telefon, efter att jag fått för mig att ta ett foto på den otroligt vackra miljön. Sen gick allt bara utför. Min musik och min Runkeeper lämnade mig ensam på mitt första långpass över 1mil (blev ca 13-15km). Redan där kände jag mig ganska opeppad att springa vidare.
 
Efter ytterligare en stund inser jag att jag inte har någon aning om vart jag är och att det börjar bli påtagligt mörkt. När sedan plötsligt Skansen dyker upp framför mig inser jag att jag sprungit en ganska bra bit och att jag har en ganska lång bit tillbaks till gärdet (Andreas kontor).
 
Som en liten extra morot bryter då världens snö-oväder ut med stora snöflingor som fullkomligt "blaffar" mig i ansiktet. Helt galet! Det var nästan komiskt hur vädret kunde göra ett sånt omslag. Jag lyckas dock kriga mig tillbaka hela vägen genom snökaoset i blindo. 
 
Jag har nog aldrig känt mig så stark på en löprunda någonsin. Steget satt, tempot kändes bra, jag frös inte och var inte särskilt trött i benen när jag väl var hemma. Trots världens sämsta väder så gick det. Tänk va skönt det kommer att kännas att ge sig ut på en runda i vår! Längtar!
 
 

Laddad!

Fredag, boxpass, planerad löpning, stundande feel-good kväll med bastubad, positiv energi!

Jag har varit lite frånvarande den här veckan pga att jag behövde rensa hjärnan lite. Nu är energin och viljan tillbaka, en riktigt härlig känsla!

Ikväll ska jag ta tag i mitt projekt som snart ska lanseras. Känner mig faktiskt supertaggad!

Batteriladdning...

Just nu är jag i en fas där jag måste ladda om batterierna mentalt. Igår efter Jaimes fantastiska spinningpass kände jag en känsla av ilska och frustration istället för en glad känsla av trötthet i kroppen. Trots att jag kört järnet under passet och jobbat på 90% av maxpuls i fem omgångar så var jag inte nöjd med min prestation. En känsla som förföljer mig i allt jag tar mig för just nu.

Därför väljer jag att backa.

Jag vill inte fastna i en träningsmani där mål och resultat tar över det roliga i att träna. Jag backar och väljer att lyssna på kroppen och känslan. Vad vill och okar jag att göra idag? Det lilla är bättre än ingenting och det lilla är bättre än 100% om 100% bara skapar stress och frustration.

Jag väljer att njuta över att det är snö på marken och att jag inte kan springa ute. Jag väljer att inte springa på löpbandet utan istället för att vila och ladda om.

Jag väljer att lyssna på min kropp!

Tisdagsmorgon!

Tända ljus, lussebulle, en liten pepparkaka, tofflor. En mjuk start på morgonen ger tisdagslugn. Godmorgon!

Löpbandstråk...

Eftersom det är -15 grader ute gav jag mig på att springa på löpbandet idag. Det gick verkligen dåligt! Hade riktigt svårt med att hitta tempot och tålamodet att orka stå kvar i mer än 5km. Blev fruktansvärt uttråkad!

Trist! Längtar tills det blir en aning varmare så man kan ge sig ut igen och slippa springa inomhus.

För att få lite pepp och tillfälle att köra slut på energin ordentligt har jag bokat in mig och Andreas på Jaime Palous Spinning Activio imorgon. Det ser jag verkligen fram emot!

Veckans...

I vanlig ordning vill jag summera veckan som gick. Här kommer veckans:

Låt: "101" - Alicia Keys.
Så fin! Så bra! Så ljuvlig! Så värd att lyssna på!

Träningspass: Löprundan runt ett snötäckt och vinterkrispigt Kungsholmen. Ett härligt pass!

Mys: Adventsfirandet med mina Viggbyholmstjejer Elin och Zandra på Skansen igår. Det är alldeles för sällan jag får tillfälle att träffa mina barndomsvänner! Det var väldigt kallt men även väldigt mysigt med mycket skratt.

Skönaste känsla: Att inte ha någonting alls planerat jobbmässigt en stund framöver. Hela helgen blev en helg i lugn i ro.

Prestation: Min föreläsning i tisdags. Otroligt skönt att ha avklarat "den första", med alla förberedelser det innebar.

Romantik: Jag och Andreas firade i torsdag vår årsdag som ett officiellt par. Det blev en sen middag på Bar Nombre. Mycket mysigt!

Fest: Fredriks 35års firande på "Supper" och "Collage". Jösses vilket drag det blev! Visste inte alls hur jag skulle orka ta mig till Skansen på söndagen. Sjukt kul att få slå klackarna i taket!

Nedan ser ni en bild på Elin och Zandra från vårt besök på Skansen.

Snödebut!

Snö, broddar, kyla, knaster. Har precis kommit hem ifrån min första runda i snö och -5 grader. Det gick hur bra som helst! Broddarna gav bra fäste och mina kläder var alldeles lagom varma. Jag är så glad över att jag tog mig ut i det vackra vinterlandskapet!

Mina kläder denna runda: Ett par vadderade löptights ifrån SOC, en långärmad underställströja ifrån Nike, en långärmad tröja i funktionsmaterial ifrån Nike och en varmare löparjacka ifrån H&M (som jag skrivit om i ett tidigare inlägg).