Jag har äntligen testat att göra glutenfria plättar baserade på mandelmjöl istället för vetemjöl. Har varit nyfiken på hur dessa smakar länge! Dessvärre blev jag lite besviken, och det hade man kunnat räkna ut redan innan egentligen, eftersom jag inte tycker om mandelmassa.
Mandelmjölet gav plättarna en rik smak av mandel och konsistensen blev nästan snudd på brödig. De gav en snabbare mättnadskänsla, vilket uppskattades, men var inte alls lika goda som vanliga vetemjölsplättar. Jag kommer därav att fortsätta leta efter ett nyttigare alternativ som smakar bra. Kanske är det bättre att blanda mandelmjölet med något annat typ av mjöl? Experimentet lever vidare!
Recept på mandelmjölsplättar:
4 ägg
3dl mandelmjöl
1.5dl mjölk
1tsk bakpulver
0.5 krm salt
Blanda ingredienserna i en bunke, smält smör i en plättpanna och stek härligt gyllenbruna. Servera med t.ex. grädde, glass eller sylt/färska bär.
Trevlig kväll!