I en djungel av dieter!

Det finns galet många olika typer av dieter. Personligen tycker jag att man ska äta riktig mat enligt en modifierad kostcirkel där man minskar lite på kolhydraterna, äter främst långsamma kolhydrater och undviker lightprodukter, även kallad GI-metoden. Det viktigaste är att man finner balans i sitt levnadssätt. Det är inte så svårt. Unna dig, men träna då!å

Min vän är väldigt inne på viktminskningsprogrammet ifrån "Allevo". Han ersätter sina måltider, ibland alla, med Allevos drycker. Här skulle man ju kanske reagera negativt men själva produkten i sig är inte så tokig så jag är mest nyfiken på om han klarar av att äta bättre än innan när dieten är över och bibehålla sin nya diet-vikt.

Allevos produkter klassificeras som "måltidsersättande" dvs att de innehåller tillräckligt med vitaminer och mineraler, proteiner och essentiella fetter för vad som behövs i en måltid. De är även kostersättande i upp till 2 veckor dvs att du kan ersätta riktig mat med deras produkter i hela 2 veckor.

Här ringer dock lite varningsklockor. Personer som följer metoden måste vara noga med att ute överskrida utsatt period alternativt bara se till att några måltider byts ut till "shakes".

Jag finner inget direkt fel i måltidsersättning, jag undrar bara om det finns någon där ute som faktiskt lyckats ändra sin livsstil efter sin diet och inte gått upp alla kilon igen? Lever man på 800-1000kcal om dagen i några veckor så är det klart att man går ner i vikt. När man slutar måste man dock direkt hitta sin nivå på matintag för att inte gå upp igen. Kan vara svårt, helst om man inte tränar eller har dålig disciplin gällande sötsaker och onyttigheter.

Det jag gillar med dessa produkter (endast måltidsersättande) är att det ger ett alternativ till stressade människor som inte hinner äta t.ex. lunch pga av jobbet. Självklart är det bättre om personen istället slutade stressa och prioriterade sin hälsa men tyvärr fungerar det inte så i mångas tillvaron. Det är då det är perfekt att slänga i sig en shake som man vet innehåller alla essentiella näringsämnen kroppen behöver ifrån en måltid. Helt klart bättre än en tom mage!

Kommentera inlägget här: