Sjukmat-tips & ny smak ifrån Kesella!

Nu har jag släpat mig ner till affären (läs fått skjuts med bilen av A) och inhandlat diverse nödvändigheter till sjukstugan. Erkänner att det inte bara blev vitaminrik frukt utan även lite gott godis. Det är ju trots allt lördag!

Vill dock tipsa på lite grejer som är bra att ha hemma när man känner sig "dödssjuk" och svag och inte orkar laga mat. Vanligtvis är man ju inte så hungrig när man är riktigt sjuk så flytande föda brukar duga alldeles utmärkt. Det viktiga är ju att man får i sig någon typ av näring och vätska. Så istället för Gorbys Piroger och Billys PanPizza kan man äta:

Kesella, med smak eller utan.
Frukt som är god att blanda i vanlig kesella är t.ex. passionsfrukt, banan och kanel eller tinade frysta hallon (så att de är lite varma). Nu har de släppt en ny smak "Kesella Citrus" (jag har iaf inte sett den tidigare), se bild nedan. Jag tror att den lämpar sig bäst som tillbehör i en efterrätt men man vet aldrig, den kanske är jättesmarrig att äta i sen enkelhet.

Blåbärssoppa, alltid gott att surpla i sig. Det finns nyttiga varianter med mindre socker. Blåbärsoppa innehåller massor av nyttiga antioxidanter.

Gröt, havregrynsgröt med mjölk och frukt eller bär t.ex. banan, blåbär, äpple.

Ägg, koka och ät med t.ex. lite kaviar på.

Måltidsersättning, vitaminberikad proteinshake blandad med mjölk. Mättar och är nyttig.

Keso och skinka/kalkon på knäckemacka.

Som ni ser så finns det några alternativ som faktiskt är helt ok. Om du också har tips på lite nyttigare "sjuk-mat" så får du gärna dela med dig.

Kommentera inlägget här: