Toppentorsdag!

Lycka är när Taxfree magasinet dimper ner i brevlådan. Då vet man att semestern är nära! Oj vad jag längtar! Som en bonus var posten snäll och levererade H&Ms och NKs magasin i samma svep.

Det blir perfekt läslektyr för mig efter en trevlig middag med Andreas, Nicklas och Victoria. En toppentorsdag helt enkelt!

Mars

Just nu är jag i en fas där nästan allt känns tungt och jobbigt i träningen. Jag har svårt att känna mental styrka att pressa mig utanför min komfortzon för att förbättra mina resultat.

Jag vet att jag har otroligt höga mål och ibland äter det upp lusten till att träna. Jag blir istället frustrerad över att utvecklingen går långsamt och får svårt att se mina framsteg. Löparglädjen börjar sina lite och jag tror att det är dags att sänka ribban och lyssna på kroppen och hjärtat. Därför har jag valt att göra några förändringar under mars månad. Jag kommer t.ex:
-ta en lugn löpmånad utan krav på tider (dvs ingen RunKeeper-röst i lurarna eller löpschema att följa ifrån marathon.se)
- göra precis den träningen jag känner för att göra och inte känna mig tvingad till att springa. Jag vill vilja springa. Inte springa för att jag måste.
-resa en vecka till solen i slutet av månaden för att få vila upp mig ordentligt. Det blir även en morot att se fram emot.
-strukturera upp min diet så att jag får bättre rutiner och kontinuerliga mat-tider med hälsosam mat.

Jag gör detta för att avdramatisera pressen inför maran, få energi och lust till att träna och för att jag tror att mindre press just nu kommer att göra mig mentalt starkare, gladare och få mig att känna kämpaglöd istället för trötthet och utmattning.

 

Storhandling

Ikväll har jag storhandlat enligt min nya filosofi för mars månad (som jag kommer att presentera imorgon). Det blev massor med sallad, kyckling, god müsli, granola, ägg, frukt och yoghurt.

Kvällens middag blev första projektet med lite lättare ingredienser (kyckling med chevré och sallad).

Jag och Andreas äter för det mesta middag väldigt sent på kvällen så vi har valt att lägga om våra matvanor litegrann med förhoppningen att vi ska må bättre och bli piggare. Det blir istället en större frukost och en fast tidpunkt för lunch. Jag tror vi mår bra av lite rutiner.

Det här blev ett väldigt sent inlägg. Nu ska jag sova, gonatt!

Glädje och ilska

Idag var jag extra taggad inför min löprunda. Strålande sol, 6 grader i luften, bar mark nästan överallt och första gången på månader som överdragsjackan inte behövdes.

Det var med stor sorg jag nästan på en gång kände att skenbenet värkte och vaderna inte alls ville ut och springa. Jag fick springa och gå omvartannat och tvinga mig igenom 6km. Inge kul! Så här vill jag inte ha det.

Det bara måste försvinna för om jag hela tiden måste vila massor mellan passen så kommer jag inte få in någon mängdträning alls. Just typiskt!

Glöm inte bort att du är bäst!

Det är viktigt att vi kommer ihåg hur fantastiska vi är i denna värld fylld av höga prestationskrav.

Det är så många jag känner som alltid vill bli "sitt bästa jag" genom att prestera bättre på jobbet, gå ner i vikt, bo perfekt, öka i muskelmassa, minska i fettprocent och förbättra sin diet samtidigt som de ska trolla fram mer tid till att umgås med vänner och familj.

Dra i bromsen! Hallå! Varför stressar vi runt och jagar oss själva till absurdum när mängden "måsten" bara skadar oss?

Jag vill självklart också prestera men just nu är det många varningslampor som istället blinkar för att jag måste ta bättre hand om mig själv.

Ett fokus i taget. Njut av vardagen. Ta vara på livet.

Kanske klyschigt men inte så dumt. Vi är ju redan bäst på att vara oss själva. Det räcker alldeles jättebra!

"Det lilla mellanmålet"

Dags att tipsa om ett bra och lätttillgängligt mellanmål: 2st ägg.

Helt perfekt när man måste köpa något snabbt på stan. Det finns nästan ingenting nyttigare än ägg. Detta lilla paket finns bl.a. att köpa på SevenEleven. Toppenbra!

Vårkänslor!

Jag vet att det är för tidigt men känslan av en värmande bländande sol och snö som smälter bort ger mig genast vårkänslor.

Jag längtar tills att jag kan ge mig ut och springa utan extra varma kläder på bar mark.

Frukost

London part 3

Idag avslutade jag i vanlig ordning min Londonvistelse med en English Roast på puben. Ett perfekt tillfälle för lite gossiping med några av gårdagens festdeltagare.

Nu är det dags att göra mina sista shoppingfynd på Heathrow. Tack för denna gång London! Ses snart igen!

London part 2

Igår firade vi både Hanna och Nilla som fyllt år. Hanna med överraskningslunch på stan och Nilla med stort partaj på Paradise. Det blev en fantastisk dag och kväll! Grymt trevligt och roligt att får träffa alla gamla vänner som samlats för att fira. London levererar som vanligt!

London part 1

Nu har jag flugit iväg och parkerat mig i London för helgen. Min vän Nilla fyller år och som vanligt är jag här för att fira henne och passa på att hälsa på mina gamla Londonvänner ifrån den tiden jag bodde här. Mycket trevligt! Jag älskar London!

Imorgon blir det superduperpartaj så ikväll har det varit lugnt med Tacos och härligt djupa samtal. Mys!

Varför inte?

7,5 km, check!

Det går långsamt men framåt i kampen om att komma tillbaks till där jag var innan influensan. Idag fokuserade jag bara på att springa, inte jaga tiden och tempot. Kändes bra!

Skaffa matvanekoll!

Om du vill ha reda på hur många kalorier du behöver och hur många du har ätit, om du äter tillräckligt med frukt och grönt och hur mycket fibrer och vitaminer du får i dig under en vecka ska du gå in på "matvanekollen" på livsmedelsverkets hemsida och registrera en matdagbok.

Det är en fenomenal tjänst som ger bra inblick i om du bör se över dina matvanor för en hälsosammare livsstil.

Å du, glöm inte bort att vara ärlig!

Träna!

Energi, glädje och viljekraft!

Dra nytta av din överskottsenergi eller vänd din negativa energi till positiv genom ett ordentligt träningspass.

Varför inte trotsa tröttheten med träning så att du blir pigg?

Det finns inga ursäkter till varför du inte ska låta träningen få dig att må bättre, bli piggare, bli starkare och mer positiv just idag.

Fruktboost!

Ät frukt och ladda kroppen med nyttiga antioxidanter!

Varför då?

Jo, för att antioxidanterna som finns i t.ex. C-vitaminrik frukt (t.ex. jordgubbar och apelsiner) bryter ner fria radikaler (de partiklar i kroppen som bryter ner våra celler). Man kan säga att antioxidanterna är våra kroppars soldater i kampen om vårt välbefinnande mot de onda fria radikalerna.

De fria radikalerna bildas av det syre vi andas och finns hela tiden närvarande i kroppen. De gör att vi åldras, får inflammationer och t.o.m cancer. För att de inte ska ge sig på våra celler har vi alltså antioxidanterna som ett försvarssystem. Himla bra!

Lite intressant fakta är att fria radikaler tillsätts i skönhetsmedel på amerikanska marknaden som vi frivilligt sätter i oss t.ex ämnet hydrogen peroxide som används i vissa tandblekningsmedel för att bryta ner tänderna och på så vis göra dem vita.

Planera din träningsvecka!

Har du lagt upp din träning för veckan? En plan ger bättre fokus och mer motivation till att träna.

För mig är veckan fylld med löpträning med olika upplägg och gruppträningklasserna CX & Functional Moves.

Hur ser din vecka ut?

Söndagsmys!

Idag är det vila ifrån träningen och istället brunch på Bankomat med smarrig Tiramisu till efterrätt.

Trevlig söndag!

Champagnebrunch hos Erica & Jonas

"alla dessa materiella ting"

Jag vill hylla min skaljacka som jag springer i. Detta gör jag inte för att göra reklam utan för att den faktiskt är perfekt.

Utan min jacka hade jag inte tagit mig ut och trotsat vädret. Jackan andas, är lila, har relexer, följer kroppens rörelser, är vattenavvisande, är vindtät, har "tummhål", är fodrad och det bästa av allt även billig. Jag rekommenderar den starkt!

Så för alla er som letar efter en jacka att springa i, gå in på H&M och köp en alldeles egen (svart eller lila) för endast 499kr. Så värt det!

8km, check!

Har precis avklarat min första springtur utomhus på en månad! Äntligen!

Det var tungt, det var slaskigt men det gick! Hurra! Det är en sån otroligt skön känsla att kunna springa utomhus!

Träningsvärk!

Går runt och tycker synd om mig själv. Har en otrolig träningsvärk efter att ha instruerat cx och Functional Moves. Det var alldeles för länge sedan! Nu ska det bli en del av veckans träningsrutin så det är bara att gilla läget.

Nedan ser ni en bild ifrån gårdagen. Jag och Andreas åt på stan och provade VIP bion på Rigoletto. Helt ok! Ganska roligt koncept.

Frukost!

Tankar om mat...

Jag vill ha min mat väl kryddad med spännande njutningsfulla kombinationer av smarriga ingredienser.

Jag vill ha riktig mat som jag kommer att tycka om att äta mer än en månad. Mat som får mig att må bra på alla sett. Mat som inte är ett tvång eller måste.

Ta bort godiset, läsken, chipsen, glassen men aldrig min goda mat!

Mjukstart!

Idag är det min comeback till träningen (och bloggen) efter både influensa och magsjuka. Hur gör jag det då? Jag tar det lugnt!

Det är lätt att dra på för hårt första träningspasset efter uppehåll för att man är så glad över att få träna igen. Det gör oftast bara att man tar ut sig för hårt och kanske t.o.m skadar sig eller blir sjuk igen. Lägg istället upp en liten startsträcka tillbaka till din normala träningsmängd.

Själv tänker jag ge mig själv två lugna löppass innan jag testar att köra på som vanligt. Det brukar löna sig att ha lite is i magen, även om man är taggad över att få dra igång.

 

Det blir aldrig som man tänkt sig!

Jaha, inatt blev det min tur att ta över Andreas magsjuka. Jag som trodde att jag inte kunde bli magsjuk! Nu ligger jag med feber i tristess och bara hoppas att den släpper. Andreas mådde faktiskt bättre ganska snabbt så det är inte helt osannolikt att jag mår bättre snart.

Veckan fick med andra ord inte alls den start jag hade hoppats på. Så kan det gå!

Nu ska jag sova vidare...

Nystart!

Jag har redan börjat ladda inför nästa vecka och morgondagen. Jag känner mig piggare och friskare och ska ta ett mjukt steg tillbaka in i träningen igen.

Sjuk-stafettpinnen gick tyvärr vidare till Andreas så helgen har varit ganska lugn men allt vilande har gett mig massor av energi och viljekraft.

En ny vecka ger mig automatiskt nya mål och visioner. En härlig känsla!

Nu ska jag njuta klart av min soliga vilosöndag. En promenad, lite målande och en god middag med filmmys står på agendan. Inte så tokigt!

Snart smäller det!

I helgen är det the NIKE Blast i Globen. Ett av Sveriges största träningsevent.
Många av mina vänner är tokladdade men jag köpte faktiskt inte en biljett i år, tur är väl det eftersom jag är sjuk.

Anledningen till att jag inte vill gå är att jag är mer inne på löpning i år och att skorna man får helt enkelt inte var tillräckligt fina för priset man betalar. Knäppt va? Sån är jag.

Tror säkert att alla som går kommer att ha superskoj. Nästa år är jag säkert på plats igen.