En oväntad resa

Ibland svänger livet hastigt. Från att ha planerat in en stilla Valborg med Andreas och nära vänner, till att Andreas plötsligt blev tvungen att bila ner till Kalmar vid lunch pga familjeangelägenheter, till att jag några timmar senare tar nattåget ner för att finnas nära. Ibland är det helt omöjlig att förutse vad som ska ske.

Jag måste erkänna att jag tycker resan ner är lite spännande eftersom jag aldrig åkt nattåg förut. Det är helt klart roligare än att bila!

Tufft men hanterbart

Det första passet utav utmaningens andra vecka är avklarat med en tid på 7.02minuter (inte sekunder som jag råkade skriva förut, if only!). Det var helt klart jobbigt men jag kände mig ändå stark. Förra veckan var en bra uppvärmning! Det ska bli väldigt intressant att se hur dag fem av denna veckas träning kommer att känns.

Det kanske kan tyckas lite märkligt att träna så här sent, kvart i tolv. Förklaringen ligger i att jag är en kvällsmänniska. Jag jobbar sent och behöver tid på mig att landa hemma innan jag kan ladda om inför min träning. Man kan ju tycka att jag borde avklara det på jobbet (eftersom jag jobbar på ett gym) innan jag åker hem, men på måndagar springer alltid tiden förbi. Jag blir alltid trött, hungrig och vill hem snabbast möjligt. Därför är det så bra att det går att utföra detta pass i hemmet. Att träna i 7minuter och ta en snabb dusch innan man hoppar i säng är helt enkelt i mitt tycke så mycket enklare!

3.00 minuter

Nu är vecka 1 avklarad i "utmaningen". Min bästa tid blev 3.00 minuter. Det är jag nöjd med eftersom det tog 3.32 minuter första gången.

Nu går jag in på vecka 2 och dubblar därmed antalet repetitioner, lite mer utav en utmaning. Det är nästan så att jag är nervös inför första omgången som går av stapeln ikväll efter jobbet. Galet men kul!

Frukost på stan

En superduperfredag!

Idag är en sån där superhärlig dag. Jag känner mig pigg i sinnet och lycklig över så många småsaker: ett kvittrande samtal ifrån en vän som väcker mig på morgonen, tid inbokad att spendera med syster med familj nerflugen ifrån Luleå, en gruppträningssal som äntligen ska invigas på jobbet och en lust att ge mig ut och springa. Vilken fredag!

Jag ska vara på gott humör och bara fokusera på bra och roliga saker hela dagen. Ingenting lyfter en dag som en positiv inställning!

Vad gör dig glad?

En liten påminnelse

Nyttig snabbmat!

Jag har hittat en ny favorit bland de snabba salladerna. Perfekt att slänga ihop när man jobbar sent, inte orkar laga något knepigt och är sugen på något lätt. Tokigt gott och mättande! Här kommer receptet:

Kycklingsallad med päron, chèvre och Crema di Balsamico (1person):

Lägg upp bladspenat så att den täcker botten av en djup tallrik med råge. Fördela bitar av grillad kyckling ovanpå. Hacka 1/4 rödlök, en handfull blad basilika och skiva ett halvt päron. Skär upp chèvreost (ca 75g) till små bitar och krossa en halv deciliter valnötter. Lägg alla ingredienserna på kycklingsalladen. Peppra med pepparkvarn och ringla över balsamicokräm. Mumsa och njut!

Audition #3

Ikväll är det dags för en audition igen. Den tredje och förhoppningsvis den sista som ger mig och Nordic Wellness Bromma nya fantastiska instruktörer redo att inspirera våra medlemmar. Snart drar gruppträningen i mitt lilla gym igång och då vill jag såklart ha ett starkt gäng vid min sida som alla är beredda att ge det där lilla extra.

Det jag tittar på under audition är teknik och utstrålning, taktkänsla och viljan att förmedla träningsglädje för det pass man instruerar. Jag tittar även på förmågan hos instruktören att se och vägleda sina deltagare, hur de peppar och motiverar deltagarna att ge järnet. För mig är det viktigt att en instruktör instruerar för deltagarnas skull, inte för att själv få synas och höras.

Det är lite speciellt att vara instruktör på en nyöppnad klubb. Man måste vara beredd på backar och dalar, massor av deltagare vissa dagar och vissa dagar inte. Man måste våga tro på sig själv och inte ta åt sig om det är folktomt i salen till en början. Inte ta det personligt utan förstå att antalet deltagare kommer att växa iom att antalet medlemmar på klubben ökar. Man måste ha tålamod och en vilja att ge de deltagare på plats full fokus och energi, vilket kan kännas tungt om man är van att få energi utav en fullbokad klass.

Känner man att man är redo för en sådan utmaning så passar man på NW Bromma. Fördelen när man bygger upp en klass ifrån start är att man får en otrolig kontakt med deltagarna och en gemenskap som brukar smitta av sig och resultera i fler deltagare. Väldigt roligt!

Nu är det dags att se vad nästa audition-gäng har att erbjuda!

En liten påminnelse

Utmaning del 1

Kommer ni ihåg utmaningen som jag presenterade förra veckan? Nu har jag börjat min resa och precis avklarat mitt första pass. Det gick snabbt och kändes ganska lätt eftersom min kropp är väldigt van vid den här typen av pass och övningar. Det känns ändå spännande att se om det blir någon utveckling. Passet blir ju väldigt mycket tuffare från vecka till vecka eftersom man lägger på 20 repetitioner på varje övning varje vecka. Det, och målet att förbättra tiden varje gång jag upprepar ett veckopass under den utsatta 5-dagars perioden, är för mig själva utmaningen. Skoj!
En riktig bonus är att man kan köra detta upplägg hemma. Det behövs inga redskap, endast din kropp och din vilja. Kom igen, våga testa, våga utmana!

Nystart!

Har haft två riktigt tuffa veckor bakom mig men även två riktigt sköna helger. Vad får man ut av det? Jo, insikt och vilja att förändra. Livskvalitet är ett ord som klingar ljuvligt i mina öron och med vårens framfart känner jag hur jag börjar ta till mig av innebörden. Fokus ligger på att försöka göra massor av rolig saker på kvällarna, dra nytta av ljuset och träffa mina vänner mer. Jag har nästan inte gjort något annat än deckat i soffan efter jobbets sena kvällar den här vintern. Det har i sin tur gjort mig ännu mer trött och negativ. Dags att förändra! Man orkar oftast mer än vad man tror trots att man har jobbat sent. Ett kort tillfälle med en vän ger ju positiv energi snarare än tvärtom så jag tror att det är ett bra recept ut ur soffhänget.
 

Söndagskänsla

Fika på stan

Efter två ganska hysteriska dagar, brist på blogg-inspiration och en mental trötthet efter att ha försökt pyssla ihop ett gruppträningsschema så har dagens fika med tjejerna i solen gjort underverk för själen. Jag inser att jag behöver få mer tid i vardagen för kompis-häng. Det blir mitt nya opretantiösa mål. Förhoppningsvis inte alltför svårt att leva upp till.
 

 

Våryra

Idag är det nästan så att jag går med på att vintern äntligen släppt sitt tag om Stockholm. Trots vind så är det ju riktigt varmt! Härligt! Hade jag inte suttit fast på gymmet så hade jag kastat mig ut på en löptur. Man blir så full av energi av att det är sol ute. Folk som strosar runt på gatorna, några lapar sol på en parkbänk, andra visar upp vårjackan. Underbart! Det är nu Sverige vaknar till liv!

En liten påminnelse

Boston

Mina tankar går till alla deltagare i maraton i Boston. Till alla vänner och familj till de som deltagit och till de som blivit skadade. Till de som omkommit.

Man blir chockad, upprörd, rent utsagt arg för att någon utsätter oskyldiga människor för något sådant så fruktansvärt. Arg inte bara för att människors förberedelser och träning inför ett sånt stort lopp går till spillo, utan för att liv går förlorade, för att det skapar rädsla, en känsla av otrygghet och tårar i mängder.

Jag var själv med på plats när mannen på Drottninggatan valde att spränga sig själv mitt i city under juletid. Folk som sprang i panik, att springa förbi den döda kroppen, skräcken av att inte veta vart man skulle ta vägen. Känslan av att man inte var mer än ett djur. Att man inte var säker någonstans. Behovet av att vara med mina nära och kära. Chockgråten som kom timmar efter. Jag minns det så väl.

Det var inte i närheten av vad som hänt i Boston. Så himla onödigt och sorgligt.

Utmaning

Jag har fått nys om en utmaning utav en av mina karibiska vänner på andra sidan jordklotet. Av att titta på upplägget verkar det jobbigt, näst intill omöjligt och självklart superspännande. Jag är redan laddad. Här har ni upplägget:

5 veckor
5 pass i veckan
5 övningar per pass
1 set per övning (dvs så lite vila som möjligt)
Fokus på bra teknik

Vecka 1:
20 Jumping Jacks
20 Burpees
20 Benböj
20 Armhävning
20 Sit-ups

Vecka 2:
40 Jumping Jacks
40 Burpees
40 Benböj
40 Armhävning
40 Sit-ups

Vecka 3:
60 Jumping Jacks
60 Burpees
60 Benböj
60 Armhävning
60 Sit-ups

Vecka 4:
80 Jumping Jacks
80 Burpees
80 Benböj
80 Armhävning
80 Sit-ups

Vecka 5:
100 Jumping Jacks
100 Burpees
100 Benböj
100 Armhävning
100 Sit-ups

Inte så komplicerat men garanterat svettigt! Ett hett tips är att träna med en vän för att få hjälp med motivationen när musklerna skriker, för det kommer de att göra. Kör hårt!

Återhämtning

Den här helgen har jag nästan inte gjort något annat än vilat. Det fanns en trött känsla med inslag av feber i min kropp hela förra veckan som inte ville släppa taget. Jag kunde därför inte annat än ta det lugnt den här helgen. Långa sovmornar med god frukost. Ett lugnt tempo och tom agenda. Så som det bör vara när man ska försöka återhämta sig. Nu hoppas jag på en vecka med lika mycket energi som vilja. Tycker det vore en rättvis belöning. Heja kroppen!

En liten påminnelse

Bättre hållning del 2

Här kommer ytterligare en av mina favoritövningar för bättre hållning: "Reverse Flys"

Jag föredrar att göra en sida i taget. Det får mig att fokusera bättre på tekniken och gör att jag inte anstränger musklerna i nacken på samma sätt som när jag kör båda sidorna samtidigt. Självklart kan man göra båda sidorna samtidigt om man känner att det känns bättre. Tänk på att ha en rak stark rygg genom hela rörelsen!

Run your World!

När jag vill få lite pepp slår jag på Beyonces "Who run the world, girls" i lurarna.

Sången ger mig en påminnelse om att det är jag som bestämmer över mitt liv, det jag vill göra, det jag kan uppnå och det jag kan lära.

Genast känner jag mig stark både mentalt och fysiskt. Går med lite mer bestämda steg och är ännu mer laddad för vad just den här dagen har att erbjuda. Redo att ge lite mer med lite rakare rygg.

Bättre hållning del 1

Jag vill slå ett slag för god hållning!

Gemene man tränar alldeles för lite rygg och orkar därmed inte hålla upp kroppen ordentligt. Här kommer därför en mini-serie av mina favoritövningar som stärker upp rygg och axlar och förbättrar hållningen. Dags att bli stark!

Dagens övning: Kabelrodd

En liten påminnelse

Pollenallergi och träningsvärk

Det är helt otroligt men jag har fortfarande träningsvärk i kroppen efter lördagens träning. Ganska härligt men ändå lite jobbigt. Vilade både lördag och söndag men idag är jag igång igen. Träning är ju faktiskt det bästa sättet att få bort träningsvärk.

En liten motivationsdödare är att pollenallergin har slagit rot i min näsa och mina ögon. Den har smugit sig på under de senaste veckorna och börjar nu blomma ut. Mindre roligt! Jag är ingen erfaren allergiker så jag kan inte annat än tycka väldigt synd om mig själv. Plötsligt förstår jag vilken krigare min käre far är och har varit under alla år.

En eloge till alla pollenallergikämpar där ute som lyckas hålla träningen igång!

En liten påminnelse

Lyckorus och träningsvärk

Så kom och gick det årliga magiska konventet med Nordic Wellness. Euforiskt och fysiskt krävande. Det bästa receptet! Efter fem träningspass bestående av yoga, GRIT Plyo, Sh'bam, MRL och avslutningsvis GRIT Cardio (som var en riktig käftsmäll) skulle man kunna påstå att jag har lite träningsvärk idag. Men vilken dag och vilka kollegor man har. En underbar stämning!

Det bästa var helt klart att få testa GRIT och dansa loss på Sh'bam. Bättre ös får man leta efter. Jag är verkligen supernöjd med helgen!

På väg

Nu sitter jag äntligen i bussen med mina härliga kollegor på väg ner till Göteborg och Nordic Wellness träningskonventet. Det ska bli superskoj! Känner mig riktigt på topp! Jag lever även vidare på den positiva energin jag fick av alla härliga instruktörer på audition igår. Det gick hur bra som helst och jag tror bestämt att vi fiskat upp några riktigt duktiga instruktörer.

Nu ska jag bara njuta av allt galet babbel i bussen och ladda inför en riktigt toppenhelg! Bring it Göteborg!

En liten påminnelse

Audition

Om 10min ska jag och mina två kollegor hålla i en audition för de som vill bli instruktörer för Nordic Wellness Stockholm. Det ska bli superkul att se vad Stockholm erbjuder för talanger som bara väntar på att få sprida sin träningsglädje. Jag hoppas även att några Bromma-medlemmar jag har försökt inspirera till att ta steget vidare från träningsintresserad till instruktör ska dyka upp och visa vad de går för. Hoppas hoppas!

Vad gör dig lycklig?

Mina vänner, positiva kollegor, Andreas, min familj, helgen som stundar med Nordic Wellness konvent och musik är några saker som får mig att skutta av glädje!

Ta en minut, andas. Fundera på vad som gör just dig lycklig. Det där som ger dig en varm och lugn känsla i hela kroppen. Det som bubblar till i magen och förvandlas till ett leende. Känn den positiva energi som din tanke skapat och dela sedan med dig av den. Vi behöver det, allihopa!

 

Superworkout!

Idag har jag kört ett sånt där pass som nästan ger en rysningar för att det går så bra samtidigt som man vill lägga sig ner och gråta för att det är så jobbigt. Ett pass som kändes perfekt för mig. Lagom långt, lagom intensivt för att man ska orka ge allt.

Jag kände att jag ville ha en utmaning som höjer ribban inför sommaren, löjligt men sant. Ett pass att köra två gånger i veckan som verkligen tömmer kroppen på energi. Resultatet blev följande upplägg:

Del 1:
30min Tabata ((20s aktivitet 10s vila x8) x6)
Övningar:
1. Burpees utan armhävning
2. Armhävningar
3. Brädhopp (stå på en stepbräda, hoppa ner till ett benböj med brädan mellan benen, nudda rumpan mot brädan, hoppa jämfota tillbaka upp på brädan igen)
4. Thrusters
5. Bergsklättaren
6. Sit-ups

Del 2:
20-30min jogg

Testa du med!

En liten påminnelse

Sthlm

Nu är jag tillbaka i Svea rike. Sangria, sand och varma vindar är utbytta till påskmat, hemmamys och vinterjackan. Det är skönt att mötas av samma strålande sol. Det ger både energi och glädje. Nu är det bara värmen som saknas. Heja våren!