Piggmört!

O så var energin tillbaka! Efter ett spinningpass med min nya koreografi för månaden och taggade medlemmar så kan man ju inte bli annat än peppad. Mycket vill ha mer och jag längtar genast efter nästa träningspass, ett springpass. 
Träning föder även viljan att äta hälsosamt för min del. Man hamnar därav i en positiv cykel. Väldigt praktiskt!
Så bryt dig loss ifrån soffan och pusha dig själv till att göra det där "comeback-passet" in i den positiva rutinen igen. Bestäm en träningsdate med en vän, boka in dig på ett pass, ta ett gym-intro, eller köp något nytt träningsplagg.
Vad som helst som får motivationen att komma igång igen. Du kommer garanterat inte ångra ett träningspass, däremot kommer du fundera över hur du kunde glömma bort den härliga känslan efter träningen. 
Det är fascinerande hur lata vi människor är av naturen. Men också fantastiskt hur snabbt vi anpassar oss efter nya rutiner. Det är värt att ha i åtanke när motståndet till träningen börja smyga fram.

Tröttmösa

Jaha, så har dag 2 passerat utan träning och lite "matfusk", dvs för mycket mat som konsumeras alldeles för sent på kvällen. Åh va tröttsamt det är när man känner sig ur spår. Det är så lätt att gräva ner sig i hur irriterad man är på sig själv för att man hoppade över träningen men det är ju egentligen så himla dumt och onödigt. Istället tar vi nya tag! 
Imorgon står spinning på schemat och väskan är laddad med min största vattenflaska för att hålla både sötsug och huvudvärk borta. Jag är övertygad om att energin kommer smygande bara man tillåter sig att tänka positivt, är lite förlåtande mot sig själv och inser att 2 dagar av årets 365 inte är så farligt. Gonatt på er!

Enkel vitlökssås

Jag har verkligen vant mig vid att göra egen vitlökssås. Förut tyckte jag att ingenting kunde slå "Hellmanns vitlökssås" och även om den fortfarande  är fantastiskt så tycker jag att min sås med lätt-kesella inte heller är så tokig. Tricket är definitivt lantbuljongen ifrån Renée Voltaire. En liten sked av den i kesellan, med vitlök och salt och peppar så är det klart. Busenkelt, nyttigt och gott! Perfekt komplement till kyckling med sallad!

Spänn dig!

Har precis läst från en relativt opålitlig källa att man blir mentalt starkare och därav mer kapabel till att stå emot frestelser när man spänner sig t.ex. knyter sin hand hårt eller flätar sina fingrar. Låter ju helt galet att det skulle hjälpa mot sockersug, men lite roligt och framförallt praktiskt om det gör det. Kanske kan vara ett hjälpande knep när godiset känns lite för oemotståndligt. Här ska testas!

Reload

Dags för lite återhämtning i badet! Det är snudd på det bästa som finns att få krypa ned i ett varmt bad när man har tränat. Så avslappnande! Jag har dessutom hittat en favoritprodukt som gör upplevelsen ännu lite bättre; Rituals badskum "Energy Bubbles - Organic Ginseng & Indian Rose". Det luktar helt galet gott och gör huden alldeles len. Mitt bästa tips ifall du vill lyxa till badet lite!
Tror inte att det beror på badskummet men jag känner faktiskt en massa energi och längtan efter att få träna imorgon, en underbar känsla eftersom jag redan tränat tre dagar i rad och vanligtvis är lite motig inför pass #4.
Det var länge sedan jag kände såhär och jag är väldigt glad över att få känna denna intensiva och outtröttliga träningsglädje igen. Ett perfekt avslut på dagen!

Skördar resultat!

Det var två veckor sedan mitt senaste inlägg och det är ju beklagligt! Har haft alldeles för mycket i huvudet och dessvärre fått skrivkramp här som resultat. Nu skriver jag iaf igen. Äntligen!
Jag är inne på min fjärde matvecka och andra träningsvecka med min nya kosthållning. I början tränade jag inte eftersom jag ville fokusera på maten och de nya rutinerna. Nu är jag igång med träningen varje dag efter jobbet och allt känns superkul.
Resultaten visar sig varje söndag, fettprocenten minskar och muskelmassan ökar. Toppen!
Det är väldigt skönt att ge kroppen tid att förändras. Jag har bestämt mig för att hålla igång detta mer sockerfria och sundare liv med "lättare" mat fram till jul för att verkligen känna på effekten av det. Jag känner mig redan piggare och att jag har mer "go" i kroppen. Det funkar för mig att vara strikt i veckorna, när allt ändå går på rutin, och kunna vara lite mer avslappnad på fredag och lördag. Totala förbud är inte min grej men restriktioner fungerar desto bättre. Det gör att jag äter med lite mer njutning snarare än glufs. Balans kan man också kalla det. O det är ett ord jag verkligen njuter av att få uppleva. Idag svarade kroppen dessutom riktigt bra på mitt korta intervallpass på löpbandet. Ännu ett kvitto på att det här är en positiv förändring för mig.