tabata

Jag har varir ruggigt dålig på att hålla er uppdaterade med mina Tabata-pass. det beror främst på att jag aldrig hinner fotografera övningarna efter passet och tycker det är svårt att beskriva övningarna med ord. Jag får helt enkelt skapa en enorm bildbank som jag kan plocka ifrån!


Idag körde vi alla fall följande:

1. Upphopp
(sitt på huk och skjut dig upp i luften så högt du kan
 med målet att fingrarna ska nudda taket)

2. Bicep curls med viktstång

3. Bergsklättraren

(klicka här för bild och beskrivning)

4. Utfall framåt med byta av ben
(byt alltså ben HELA tiden under intervallen, INTE ett ben/20sek) 

5. Sprintstart
(klicka här för bild och beskrivning)

6. Russian twist
(klicka här för bild och beskrivning)

Tejpad!

Nu är HELA lägenheten tejpad och inatt kändes som att sova i ett flyktingläger. Sängen blev en koja med graderober och byråer staplade runtomkring och alla andra grejer står i en hög mitt i vardagsrummet med en enorm plastduk över som skydd. Galet! Blir intressant att komma hem ikväll och kika på resultatet. Hela lägenheten ska förvandlas till vit från att ha skiftat i tre olika fruktansvärda nyanser av grönt(!). Till helgen lär nog allt vara på plats igen och då ska jag bara njuta!


Andreas står mitt i röran och i mörkret och är fullkomligt supernöjd över att vi nästan är klara...


Trött!

Idag är jag trött som ett djur! Var ledig igår och det var fantastiskt mysigt. Dock fick jag inte sova ut eftersom killen som ska måla Andreas lägenhet kom 07.00 och skulle kika hur väggarna såg ut. Dessutom ringde Ida och väckte mig lagom tills att jag somnat om. Så det var bara att ta tag i dagen och tillsammans gick jag och Ida på en långpromenad på Djurgården i solen. Det straffade sig tyvärr lite på kvällen eftersom jag måste ha tejpat hela lägenheten tills på torsdag morgon, dvs jag och Andreas fick tejpa tills ögonen stod i kors igår kväll. Galet! Så därför är jag sjukt trött idag! Skulle åkt och firat min kompis Sandra Fagerlund som fyller 31 år idag men desvärre hinner jag inte det. Det är tejp på agendan för hela slanten! Sjukt tråkigt men så är det ibland. Det kommer bli fint i lägenheten iaf!

Sportlifes konvent 2012!

Nu har schemat för Sportlifes årliga konvent i Göteborg släppts. Vi instruktörer från Stockholm åker i samlad trupp i en inhyrd buss ner till Sportlife Exclusive, där vi sover inne i gruppträningssalen. Sjukt kul! Jag är väldigt taggad inför detta! har inte alls någonting emot att "bussa" ner sjuttioelva timmar ner till Gbg och sen bo som flyktingar inne i salen. Det är ett roligt gäng och det ska bli härligt att få lite quality time med alle sammans. Jag åkte inte förra året men året innan dess följde jag med och jag har inget annat än goda minnen från den upplevelsen.

Jag har bokat följande klasser:

Just wanna make you smile
Dancemoment
TRX 45 Total Workout
Spinning Activio
Dancefloor live
Sh’bam



Här är hela schemat...

Bra eller alldeles galet?!

Vi har några tennis-spelare som tränar hos oss i Sjöstan, vilket är kul. En av dem är en känd riktigt duktig spelare och de andra är "up and coming". En tjej är dock bara 14 år och har redan hoppat av skolan för att lägga all fokus på tennisen. Är inte det galet? Det är ju bra att hon tror på sig själv och verkligen satsar för att vinna men samtidigt känns det inte så bra att hon inte ens går klart grundskolan. Eller är det jag som inte har någon koll på engagemanget som krävs för att nå toppen? Vet inte riktigt vilket ben jag ska ställa mig på i den här frågan. Hoppas verkligen att hon lyckas med sin tennis! Hon verkar vara i bra händer när det kommer till träningen (hon tränar riktigt hårt) men det krävs nog även talang för att nå hela vägen. Fingers crossed helt enkelt!

Här kommer några roliga tennisbilder som jag hittade:







Laddad!

Ikväll kör jag som vanligt Functional Moves i Sjöstan kl 18.30. Ett styrkepass med funktionella övningar med stort fokus på bålstabilitet, balans och benstyrka. Bra träning helt enkelt! Är nog lite extra taggad eftersom jag fick migrän förra veckan. Det är tur att jag har så grymma kollegor som kan hoppa in  i sista minuten. Den här gången var det Moa som ställde upp. Jag hoppas att lika många kommer som vanligt men det är risk för att fenomenet "Sportlov" rövar bort några medlemmar. Kul blir det i vilket fall, det är bra ös på mina torsdagsklasser! Imorgon är jag ledig så då är agendan full med roliga saker, typ klippa håret, träffa Ida och AW med Sportlife kollegorna. Blir skoj! Trevlig helg på er!


Några övningar från FM...

pesten

Påsk, resa & semester. Tre mycket bra ord! Funderar starkt på att dra iväg till Budapest. I stort sätt hela gänget (8 pers) har redan bokat och jag och A ska väl inte vara sämre? Om jag hade kunnat välja ort hade det blivit någonting lite längre söder ut så nu åker jag nog med mest för att alla andra ska dit. Tror det vore sjukt kul! Får se om vi hittar en prisvärd resa.

Herbalife nästa?

Någon som kan någonting om Herbalife? Inte jag iaf men det tänker jag ändra på! Nästa vecka ska jag sätta mig in i detta pyramidspel och se om produkterna är någonting att hänga i granen. Mötet är bokat och klart! Blir intressant!
Vill passa på att säga att jag och Andreas missade mässan igår, den hade tagit slut när vi kom fram. Typiskt! Nu får vi vänta tills i Maj på nästa omgång. Istället kilade vi iväg på bio i Heron City. Det var en Heron-debut för min del och biopalatset fick godkänt. Det var väl en bio som alla andra?! Man undrar ju om stället går runt? Vi tittade på Mission Impossible 4 och jag är nöjd. Den höll mig underhållen i hela 2 timmar och 15 minuter. Lite överdriven såklart, men jag gillar action så den fick pluspoäng i mitt lilla action-hjärta!


Kommer Herbalife gå hem hos mig tro?

Hopp för hälsan!

Tankeprocessen började med att jag blev erbjuden ett "vanligt" 8-17 jobb, igen. Längtan efter att ha "normala" arbetstider kommer ibland över mig. Inte för att jag vill sluta tidigt, för det gör jag ändå inte eftersom jag alltid har instruerat pass på kvällar när jag jobbat "vanliga tider". Efter att jag brytit ner min stundtals längtan efter ett 8-17 jobb har jag kommit fram till att det endast är pga det enkla i att ta ledigt över långhelger och röda dagar. Ingenting annat går egentligen att klaga på. Med mitt jobb jobbar man sent rätt ofta och var tredje helg men man får även sovmornar till kl12.00 och ledigt på "vanliga" dagar som kompensation för att man måste jobba vissa helger plus att träningen bakas in lite grann i arbetstiderna. Det är just den biten som är så himla bra! För mig betyder det att jag kan satsa på mitt företag. Inte någon annan gång när jag jobbat "vanliga" tider har jag haft energi eller tid för att jobba med mina egna affärsideér och projekt samtidigt som jag jobbar heltid plus instruerar klasser. Därför trivs jag verkligen med mina knasiga obekväma arbetstider. Idag fick jag dessutom en boost av att prata med PT-Elin. Vi diskuterade hållbarheten ekonomiskt, på lång sikt, med att jobba med hälsa och konstaterade att det kommer att gå jättebra! Bara för att man blir äldre betyder inte det att man blir mindre attraktiv på hälsomarknaden. Tvärtom så åldras mitt klientel i samma takt. Är man t.ex. 55år så vill man oftast ha hjälp med träningen av en person i ungefär samma ålder. Därför kommer jag att fortsätta med att jobba med hälsa. Det känns roligt, rätt och utvecklande! Stort tack till Elin som gav mig denna egentligen solklara insikt. Ibland ser man bara det inte själv. Det var viktigt att få en liten pratstund men en annan person som satsar gärnet med att jobba som egen företagare inom hälsoindustrin och som verkligen tror på sig själv, för att komma på rätt spår igen. Heja Elin! Vad vill jag säga med det här då? Jo, att man ska våga jobba med det man vill. Man kommer otroligt långt med att brinna för det man gör. Speciellt inom hälso-industrin, älskar du ditt jobb så speglar det av sig på dina kunder. Ikväll ska jag och Andreas gå på älvsjömässan "Våga vara egen" mellan kl 17-20 för att få ännu mer inspiration. Bring it!



Min lilla solstråle och inspirationskälla Elin...


2 i 1!

Idag är det både fettisdagen och pannkakansdagen! Vilken härligt onyttig kombo! Själv röstar jag för att moffa i mig massor av pannkakor istället för semlor men jag vet att semlor är en stående favvo hos många av er där ute. Idag bjuder vi på mini-semlor på gymmet. Supermysigt! Vem kan unna sig en semla om inte den som tränat? För mig blir det ingen semla idag (kaxigt att säga så här tidigt på dagen men jag ränknar kallt med att lyckas avstå), men en pannkaka till lunch hade passat fint. Så får det nog bli! En pannkakslunch helt enkelt! För er som ska ut på stan och jaga efter den "bästa semlan" idag ger Metros test-panel semlorna på "Vetekatten" på Kungsgatan 55 högsta betyg (32kr styck). Om jag personligen hade varit tvungen att mumsa i mig en semla hade jag kört på ett säkert kort och köpt min på "Vallhallabageriet". Allt annat som de bakar är av toppklass så jag skulle bli förvånad om de inte levererar. Mumsa på!


En rolig kommentar

Idag fick jag en störtskön kommentar av en totalt utpumpad nöjd passdeltagare: "jag har aldrig kännt mig så ovig och okvinnlig någonsin!". Hon sa det glatt men ändå aggresivt. Det är härligt! Mina pass är inte sexiga eller grasiösa och det är skönt att mina deltagare kommer tillbaka ändå. Imorse tänkte jag faktiskt att det kanske var en för tuff korreografi för att gå hem hos mina deltagare men de gillar uppenbarligen en utmaning som får dem att svettas rejält. We like! Idag var det dessutom extra svettigt pga av att solen låg på in i salen. Sjukt varmt, men det gav en liten försmak av sommaren. Som jag längtar!




Ett litet tips!

Vill tipsa om att Adidas här i Sjöstan har utförsäljning på sin outlet, vilket betyder galet låga priser! Dessutom har Under Armour utförsäljning den 24-26 februari i tvålpalatset på St Paulsgatan 29. Öppettider för UA är fre 08-19, lör 10-18 och sön 11-17. Skynda att fynda!



Den här jackan finns kvar på Adidas outlet i flera färger och kostar 500 kronor.
Helt klart prisvärt!

Mina blåa vänner...

Japp, så sa kroppen ifrån och jag insjunknade i en hemsk muskelvärk och migrän kvällen till i torsdags. Huvudvärken har kommit och gått under torsdagsnatten, hela gårdagen, inatt och även nu i morse. Andreas har fått hoppa in kl 2 på natten och kl 7 på morgonen för akut massage. Världens bästa! Musklerna är dock fortfarande stenhårda men huvudvärken börjar sakta backa lite. Igår gick jag runt med mina gryma sugproppar (som jag använder när jag masserar) på axlarna och på nacken för att öka blodcurkulationen och mjuka upp musklerna lite. De hjälper faktiskt! Man kan tycka att de verkar löjliga men de sätter sig rejält och man ska vara beredd på att få "fina" märken efteråt. Andreas vän "Scumpi" var mycket skeptisk till mina blåa vänner och utmanade ödet genom att sätta dem i pannan i 2min. Det ångrade han bittert efteråt och i morse när han åkte till jobbet. Han sms:ade en fantastiskt rolig bild på sina sugmärken i pannan! Så klantigt Scumpi!!


Scumpi utmanar ödet...


O fick sota rejält för det! Ikväll ska han på 50-års fest... Heja Scumpi! 


Möt min nya kompis!

Nedan ser ni min fina nya rumsavdelare till mitt massagerum. Supernice! Jag har länge delat rum med ett stort bökigt solarium som jag blängt argt på en tid. Numera är det borttrollat! Tänk så fint man kan göra med enkla medel. Nu ser mitt behandlingsrum äntligen proffsigt ut. Det var på tiden!


Kloka ord

Vill dela med mig av några kloka ord som jag sprang på häromdagen. Så sant och kanske lite av mitt motto här i livet. Påminner om "Det blir vad man gör det till", ett ordspråk som också tilltalar mig.


Sliten & smal!

Har tränat rätt hårt den senaste tiden och min kropp är inte långsam med att fatta galoppen, tyvärr. Tyvärr säger jag för att jag går ner väldigt lätt i vikt när jag håller igång mycket. Jag tycker INTE att jag behöver gå ner i vikt och det är inte något jag strävar efter när jag tränar. jag tränar för att känna mig stark och för att må bra. Det blir därav lite knas när underhudsfettet vinkar adjö. För mig är det nu extra viktigt att få i mig tillräckligt med mat, sova ordentligt och undvika att stressa. De senaste månaderna och i stort sett hela hösten stressade jag fram i maxfart och jobbade kanske lite mer än vad jag borde gjort, med projekten som bara låg och väntade på hög. Det är inte konstigt att kroppen svarar med att tömma energireserverna. Nu är jag dock på banan igen! Ser fram emot en lite lugnare vår.



Dags att äta lite mer kalori-rik mat!

Träningsvärken från yttre rymden

Vill bara klaga lite över att jag har träningsvärk som från en annan planet. I söndags körde jag ett Tabata-pass, följt av tre pass på måndagen. Min kropp är minst sagt sliten! Äntligen får jag gå hem och bara ta det lugnt. Det är fantastiskt skönt att få sluta tidigt på tisdagar och låta kroppen få vila hela dagen utan träning. Dessutom har jag sovmorgon imorgon (dvs inga massageklienter innan mina lunchpass). Gött! Här ska vilas!



Idag har jag njutit av geléhjärtan, solljus och glada kunder och medlemmar...

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag, om någon nu skulle ha missat det. Jag är lite anti den här dagen men ändå inte. Det där lät lite flumigt men tillåt mig att förklara mig!  Jag tycker väldigt mycket om rosa så att en dag är fylld av rosa känns helt ok. Dessutom tycker jag att det är härligt med en "kärlekens dag", inte för par, utan för alla! Om man nu ska envisas med att fira denna dag så tycker jag att man ska tillbringa den här dagen med nära och kära, både kompisar och familj. Det är en rolig dag att fira med flera personer på en stor middag. Kärleken med sin pojkvän tycker jag man ska ta vara på i vardagen ändå. Jag och Andreas har t.ex. våra mys-tisdagar, där vi ser till att sluta tidigt från jobbet, laga god mat och bara njuta av en lugn kväll. Andreas brukar få en massage också (inte helt tokigt för honom att ha en tjej som är massör). Ikväll har vi faktiskt ingenting planerat förrutom vårt vanliga tisdags-mys, så jag antar att det blir en klassisk "alla hjärtans dag" (minus presenter) iaf. Nästa år ska jag slå till med en stor festlig middag! Hoppas det blir uppskattat från både par och singlar!



Repan på Sportlife Sjöstan är välpimpad med både
ballonger och "alla hjärtans dag"-erbjudanden...

Vasaloppet på cykel!

Nu har vi på Sportlife Sjöstan bestämt oss för att erbjuda 4 timmar Vasalopps-cykling söndagen den 4/3 med start 07.30. Sjukt kul! Jag, Ulrika och Maria kommer att hållar varsin timme. Det är än så länge oklart vem som blir den 4:e instruktören. Ska bli väldigt roligt och samtidigt jobbigt. Jag vet inte vilken sträcka jag kommer att instruera i men jag tror att det vore roligt att ta deltagarna i mål. Vi får väl diskutera det oss instruktörer emellan. Om man tittar på höjdprofilen på vasaloppet så ser man ju att det är mest backar i början och rakare sträckor i slutet. Vi kommer förmodligen att välja ut nyckel-moment från vasaloppet men sen köra lite eget också. Det kan nämligen bli lite trist att cykla sista två timmarna i raksträcka. Jag är riktigt taggad inför detta! Ska bli riktigt roligt!



Längst ner på bilden ser ni Vasaloppets "höjdprofil"...

Plötsligt händer det!

Det är med glädje jag vill presentera den nya Linda. Linda som gör storkok, jag upprepar, STORKOK på söndagen och därmed har med sig lunch för hela veckan. För mig är detta revolutionerande. Jag har aldrig lyckats förmå mig till att faktiskt laga luncher och ta med till jobbet. Känner mig mycket stolt och framförallt ekonomisk! Mitt storkok bestod av en kryddstark chili con carne med ris, med sweet n chili sauce och en skvätt cremé fraige till varje portion. Chilin innehöll följande för 5 luncher:


1000g köttfärs
2 rödlökar
2 burkar (ca 800g) kidneybönor
1 burk (ca 400g) svarta bönor
1 stor gul paprika (2 om man vill)
Massor av vitlök
1 stor röd små-hackad chili
Sambal Oelek (ca 1-2 matskedar)
Sweet n chili sås (ca 2 matskedar)
Chili krydda (efter smak)
Paprika krydda (efter smak)
Cayenne Peppar (efter smak)
Salt (efter smak)
Peppar (efter smak)


Kom ihåg att servera med ris, sweet n chili sås och en skvätt cremé fraige. Mycket mättande och gott! Jag rekomenderar även att man har nacho chips till. Det är dock inte lika nyttigt.

Dags att tänka positivt!

Jag känner hur jag borrat ner mig i negativa tankar senaste tiden. Huvudet har fullkomligt snurrat med tankar över framtiden. Mitt stressande över att ständigt sträva framåt och min längtan efter att alltid göra framsteg har tärt på mig en hel del. Så nu har jag valt att ta ett steg tillbaka och "enjoy the ride". Allt sker inte över en natt. Det är viktigt att se mina framsteg jag gjort under det senaste halvåret och tänka att "allt har sin tid". Jag är bra på att stressa fram emot mina mål och bli frustrerad när det tar tid. Det jag försöker fokusera på nu är att tänka långsiktigt. Det blir iofs aldrig som man tänkt sig och förmodligen kommer mina mål att ändra sig på vägen men det här med en 1-års, 3-års och 5-års planer kanske inte är så tokigt ändå. Just nu ska jag bara ta till mig av att jag:


1. Har ett roligt och givande jobb

2. Äntligen har fått fantastiska arbetstider
(med tanke på den bransch jag jobbar inom)

3. Har härliga kollegor

4. Äntligen har börjat fokusera mer på min fritid igen



Förra veckan var minst sagt hektiskt och jag hoppade in på diverse klasser bl.a Jimmys spinning-klass. Det var med STOR glädje jag som tack för hjälpen tog emot denna stora godisburk. MUMS! Tänk va glad jag blev! Här snackar vi bra kollegor!

Nike med ord

Nu har jag även hunnit kommentera bilderna till Nike Blast konventet i globen som var i helgen. Kanske lite lättare att ta till sig bilderna då, för er som inte var där. Det var lika roligt som förra året så jag kommer garanterat fortsätta gå. Att konventet flyttat från Frescati till Globen var en riktig hit! Showerna och klasserna blev maffiga med ljus-sättningen och de större scenerna. Jag hoppas att de kommer fortsätta hålla till där. Scrolla vidare för att komma till Nike-bilderna, nedan.

The NIKE Blast!

En bild säger mer än tusen ord så varsågoda här kommer flera stycken:


På väg till globen...


Mitt fantastiska schema för helgen...


Måns som presentatör...


SJUKT mycket folk!


Här ser man ännu bättre vilket ös det var...


Jaime (kollega) rockar loss som instruktör i första spinning-passet...


På intressant föreläsning om "nätverkande" med Alex Schulman...


Var bara tvungen att ta en posé-bild!


Maten som Nike erbjöd. Helt ok!


Men STÖRT dyr!! Spana in den "öppna maten" aka Gott och Blandat...


Erica, Lisa och jag mumsar mellanmål och fyller på reserverna...


Jag och Erica kör stenhårt under NTC get strong med kettlebells. Det var hur jobbigt som helst då de lättare kettle-bellsen tog slut. Vi fick snällt kötta på med ap-tunga bells. Det var nästan skrattretande, men vi kämpade och skrek på varann för att ta oss igenom nära-döden upplevelsen. Mycket kanske för att våra Sportlife kollegor Petter E och Fredrik A stod för passet. Sjukt kul var det iaf!


Petter och jag efter NTC Get Strong. Vi ser ju sådääär pigga ut, INTE!


En av de fantastiska showerna...




Under den fantastiska yogan hamnade jag av en slump bredvid tjejen som slingrade runt i tygbiten under showen (bilden ovan) så jag bara var tvungen att ta en bild...


Mina favvo give-aways från konventet. Det är fantastiskt att man får så fina skor!

På väg...

Nu är det dags. Dörrarna in till The Nike Blast i Globen har öppnat och jag är på väg för att njuta av dagens första pass: Spinning. Hela dagen är ett enda stort jippo och det ska bli riktigt kul! Det var segt att kliva upp ur sängen imorse efter gårdagens lite för sena AW. Men nu är jag på väg! Jippiiii!! Har haft en liten "break" från bloggen pga att det varit alldeles för mycket på jobbet med medlemskväll, månadsskifte och allmän januari-kaos. Nu är jag dock på g igen! Ska hålla er uppdaterade under dagens aktiviteter in the Globe!