Nu bär det av!

Idag vill jag mest bara önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Imorgon flyger jag iväg till Egypten och idag ska jag fira "lilla julafton" med min familj. Resväskan är packad och klar och träningsskorna är självklart nedklämda ibland bikinisarna. Jag hoppas verkligen att jag får lite färg! Må så gott så ses vi i det nya året! Hej svejs så länge!




Expert!

Nu har den kommit: Sjöstadsbladet med lilla mig i. Mycket roligt att se mig själv stå bland "experterna" men lite udda också. Fick genast kommentarer i gymmet om att jag fanns med i tidningen. Det är jag inte så van vid att höra. Det ska bli spännande att se om jag får några kostfrågor ifrån läsarna. Det får jag verkligen hoppas! Det vore så kul att få dela med mig av lite kunskaper. Jag är i fullt sjå med att skriva i ordning en artikel för Januariupplagan. I denna upplaga, som släpptes nu i december, är det "endast" en presentation om vem jag är och vad en näringsfysiolog egentligen sysslar med. Den hittar du på sidan 21. Trevlig läsning! 


Min lilla presentationsbild på förstasidan...


Laddar inför julen..

2 dagar kvar till "take off" och jag har redan börjat planera min träning! Har packat ner Bodybalance dvdn och en simvänlig bikini (som sitter kvar ordentligt varje simtag). Planerar att få in 2 träningspass om dagen. Ska bli otroligt skönt att få fokusera ordentligt på min träning. Det är perfekt att köra "hälso-tema" när man åker utomlands. Jag brukar inte ha några problem alls att hålla mig ifrån glassarna och deserterna. Tvärtom! Så förhoppningsvis är jag pigg och glad när jag kommer hem igen. Träningen kommer att bestå av följande:


Morgonsimning (varje morgon i 30min)
Eftermiddagsträning i form av BodyBalance (60min) eller ett Tabatapass (30min) i hotellgymmet


Bra tips för att hålla igång sin träning under en utomlandsresa till värmen är att dricka ordentligt med vatten, undvika att träna mitt på dagen i solen och att lyssna ordentligt på kroppen. Om det känns tungt och motvilligt att gå in på gymmet (om det finns på hotellet) så kommer utomhusträning väl till pass. Simning är optimalt. Om det inte finns pool och om man inte har någonting emot att simma i det öppna havet så kan det dock vara lämpligt att kolla om det finns farliga strömmar innan man ger sig ut. Annars är ett Tabata pass eller löpning på stranden väldigt heta alternativ. En bonus är att man inte nödvändigtvis behöver skor. Så passa på att träna på semestern du med, nu om någonsin kan man ju iaf inte skylla på tidsbrist.



Lite utomhusträning från förra årets utlandsresa: plankan och simning...


V-vik!

Idag far jag mot sydligare delar, närmare bestämt världsmetropolen Västervik. Min morfar (som emigrerat från Stockholm) fyller år och det ska självklart firas. Jag ser det som en riktigt avkopplande helg. Tänkte passa på att packa ner löpardojjorna och ta mig ut på några rundor. Jag tänker även fullkomligt bosätta mig i vårt (mina föräldrars landställe) bubbelbadkar. Det finns nog ingen bättre tid att bada som på vintern. Bor man i en lägenhet utan badmöjlighet så blir man nästan knäpp. Iaf jag!

Nu kan jag även informera om att min resa till Egypten är bokad! Det var inte helt enkelt att boka med någon som helst bor 5 stjärnigt med all inclusive men vi lyckades tillslut (efter minst 3 timmars letande) enas om ett fyrstjärnigt Hilton med all inclusive som även jag har råd med. Jag tror det blir jättebra men A är lite orolig över maten och magsjuka. Vi får hoppas att det går bra! Så den 24:e sitter jag på ett plan på väg till värmen. Har inte riktigt vant mig vid tanken men snart kommer den nog bubblandes över mig. Nedräkningen till take off har börjat! Trevlig helg!







Några bilder från vårt hotell...


Inte så långt borta...

Har varit tok-upptagen den här veckan! Dagarna bara rinner iväg och det känns att julhetsen har dragit igång. Massage-klienterna rullar in och det har varit en hel del inhopp för min del på diverse klasser pga av sjuka instruktörer. Nu har jag dock goda nyheter: ledighet! En hel vecka ska jag vara helt ledig! Otroligt härligt! Planen är dessutom att jag och A sticker till Egypten för att sola och bada. Kan knappt tro att det är sant! Nu ska vi "bara" boka resan. Inte det jobbigaste projektet direkt! Så i år blir det ingen jul i svea rike utan en helt snöfri jul på playan om allt vill sig väl. Måste dock droppa bomben för familjen imorgon, känns sådär. A's familj tog det bra men jag tror att det blir mindre populärt hos familjen Grane. Det hade varit supermysigt att fira jul med familjen men jag känner att jag behöver komma iväg och få vara ordentligt ledig, så det får vara värt det. Nog om det! Igår hade Stockholm City Treathlon sin vanliga onsdags-cykling här hos oss på Sportlife Sjöstan och den rara instruktören hade bakat mini-lussekatter till sina deltagare. Supersöta! Självklart fick jag och Linda E smaka. Mumsigt värre! Det är sådana små gester som gör vardagen så trevlig!



Smarriga små lussekatter!

Alltid redo!

Man vet aldrig när jag måste rycka in och hålla en klass pga av sjukdom eller brist på instruktör. Oftast är det en så kallad "BodyVive" klass eller "Step" som ryker. Eftersom jag inte är någon drottning på något av det har jag gjort en "panik-klass" som går under namnet MRL (mage, rumpa & lår med delar av kondition på step-bräda). Det är Erica Almén (en av Sportlifes MRL-drottningar) som hjälpt mig utforma koreografin. Det var blod, svett och tårar när jag skulle lära mig den men tack vare min lilla fusklapp så sitter den i bakhuvudet fortfarande. Jag drar fram lappen (som jag alltid har med mig i plånboken) en halvtimme innan passet (det är oftast då man inser att man måste hoppa in och köra) och går igenom stegen i huvudet, sen är det bara att köra. Alltid redo helt enkelt! Hur smidigt som helst!


Ulrikas visitkort skulle kunna vara just bara Ulricas visitkort men...


...vänder man på lappen så VIPS blir det ett fullfjädrat 60min MRL pass
 med tydliga step-block och tema på övningar mellan step-blocken.
Räddaren i nöden!

En riktig myshelg!

Jag har haft en riktigt härlig myshelg och laddat batterierna ordentligt! Mycket skönt och välbehövt! Tog emot A's syster med tillhörande pojkvän ifrån Australien på fredag kväll och under lördag dag. Det var inte särskilt ansträngande men tydligen tillräckligt för att jag och A skulle somna(!) vid 15.00 på lördagen. Som tur är vaknade vi till liv i sista stund för att hinna dra iväg och fira att Emelie fyllde 25 år med fest-eliten (blev visserligen en rätt lugn lördagkväll men ändå). Söndagen rörde jag och A nästan inte oss ur fläcken på hela dagen och kvällen. Fantastiskt härligt! Precis vad jag behövde! Det blev med andra ord ingen träning varken lördag eller söndag. Fick nästan till en promenad på söndagen men sängen blev för lockande i slutändan. Tog dock en springtur idag så jag känner mig inte helt förslappad.




Fredag!

Idag är början på mitt nya liv! Nej kanske inte riktigt men nästan, jag slutar tidigt på fredagar och är ledig varje helg i 6 veckor framöver. It's Christmas time! Yeeeaaayy! Har nog aldrig känt mig mer välförtjänt av lite kontinuerlig ledighet. Jag och A diskuterad t.o.m möjligheten att dra iväg en vecka till solen i mellandagarna, håll i hatten! Nu tror jag desvärre inte att det kommer fungera, A jobbar ju lika mycket om inte mer än vad jag gör. Skönt med helg ska det iaf bli. Tänkte träna både lördag och söndag, köra genom kroppen ordentligt men fokusera på axlar och rygg. Ikväll ska jag lata mig ordentligt, baka lussebullar och äta middag med A's lillasyster som är på besök från Australien.


Vill passa på att önska er en trevlig helg och en glad tredje advent,
 så hörs vi på måndag!

Gårdagen i bilder

Oj va segt det var att komma upp ur sängen i morse. Hela kvällen i går satt jag och skrev ihop en introduktionstext till Sjöstadsbladet, om vem jag är och vad jag gör som näringsfysiolog. Inte helt lätt men tillslut fick jag ihop det och fullkomligt stupade i säng. Några korta ord om gårdagens föreläsningen är att det var otroligt inspirerande. Jag gillar föreläsningar, bra föreläsningar ska väl tilläggas. Man blir upplyft och får ny energi. Kände nog mest inspiration inför mitt musik-projekt. Stefan Sebö pratade om att man skulle våga vinna, våga satsa, tänka positivt och inte tappa blicken från målet. Kloka ord som jag och många andra tog till sig. Här nedan är några bilder ifrån gårdagen:


Anders i sin sovmask på tåget ner till Göteborg...


På snabbbesök hos Johan. JJ tokvägrade att vara med på bild
 men det fick iaf hans bönor...




Suddiga bilder på JJs 72kvm stora vind som är under renovering.
Den att kommer bli SÅÅÅ läcker!!


Inspirerad!

Idag har varit en helt craaazy dag med en rejäl rivstart på morgonen. Råkade självklart ställa in väckarklockan på fel tid så 05.47 ringer Ulrika för att kolla att jag är på g och väcker mig. Typiskt! Med andan i halsen hoppar jag upp ur sängen och flänger ihop mina grejer medan Andreas naken springer runt och försöker få tag i en taxi. Kalabalik! Taxin kommer 05.55 och jag lämnar fridhemsplan efter mig med fartsträck på gatan och hetsar fram på morgonens inte alltför trafikerade gator mot centralen. 06.00 står jag på perrongen, inväntar svalt mina kolegor och stiger först på tåget som far mot Gbg 06.10 och låtsas som absolut ingenting. HELT SJUKT att jag hann! Idag har jag iaf fått skratta gott åt min kolega Anders på tåget, blivit väldigt inspirerad av Stefan Sebös föreläsning, minglat runt med Sportlifes ägare och olika platschefer samt hunnit hälsa på min vän Johan och kika på hans nya lägenhet och vindsvåning. Mycket givande! Nu sitter jag åter på tåget på väg hem mot Sthlm och jag är helt slut. Berättar mer om föreläsningen imorgon, nu ska jag ta mig en liten powernap.

In the making

Det gäller att smida medan järnet är varmt eller hur säger man? Jag nämnde tidigare att jag inte har någon Tabata imorgon men hjärnan jobbar för fullt ikväll och jag har trixat ihop två pass som jag tror kommer att bli riktigt bra med härligt utmanande övningar. Resultatet får ni se nästa vecka och veckan därpå men här nere kan ni tjyvkika lite:


Mina små "Tabata - in the making" lappar...

Göteborg

Gårdagen var supernice! Tvättade, städade men framförallt så satt jag framför datorn och trixade i min lilla "studio", ny musik på gång! Det är alltid lika roligt att tonsätta en melodi man har gått runt med i huvudet. Det är aldrig helt enkelt att få resultatet i hörlurnarna att låta som man tänkt sig men jag är en god bit på vägen. Imorgon drar jag ner en sväng till Göteborg för utbildning med Sportlife så det blir inget Tabata-pass tyvärr. Ni får precis som mina klassdeltagare snällt vänta till nästa vecka. Försöker klura ut något relativt nytt tills dess. Vi får se hur det blir. Det blir i vilket fall en intressant resa ner till Gbg. Sitter brevid min kolega Anders, som brukar kunna vara en expert på att underhålla. Vi får se hur lättroad jag kommer att vara imorgon bitti kl 05.45. Han kommer att få en rejäl utmaning om han ska försöka rycka igång mitt leeende så tidigt på morgonen. Jag är inte känd för att vara morgonpigg direkt. Ska bjuda på några bilder under resans gång så var beredda på "fula" inlägg imorgon, eftersom man inte kan kontrollera formatet när man bloggar via telefonen.

Måndag = Musik

Idag ska jag ägna mig åt musik, hela dagen. Ska bli helt fantastiskt! Har många nya melodier som vill ut ur huvudet och tonsättas. En dag kommer man inte så långt med men det är iaf en bit på vägen. Har inte bokat in en enda klient idag och har bytt bort mitt pass så bring it! Här ska sjungas!




Är inte så bra på det här med att ta kort på mig själv med mobilen
men nu har jag iaf gjort ett tappert försök!

Andra advent!

Idag är det andra advent och jag sitter och myser lite på gymmet med lussebullar och glögg. Nu låter det som om jag är en riktig gymråtta men så är inte fallet, jag jobbar! Annars hade inte många anledningar fått mig att lämna A hemma i sängen i morse. Så desperat efter att få träna är jag inte. Det är faktiskt min sista helg på ett tag, kommer att ha 5 lediga helger i sträck och tidiga fredagar! Nice! Ser fram emot att få mysa mig igenom tredje advent med nybakta lussebullar. Glad andra advent!



Så var det bokat!

Jajemen! Det blev minsann ett Nike Blast för mig i februari iaf. Tack vare Sportlife, som sponsrar alla sina instruktörer med halva kostnaden, så unnar jag mig två galna träningsdagar med en sko som bonus. Jag är mycket nöjd med de klasser jag lyckats boka mig på. Det var bara en som jag inte kom med på, pga att den redan var fullbokad (BodyBalance med bl.a. Jessica Clarén).

Det var rätt svårt att välja lördagens sista pass, för det låg 3 superbra pass och en intressant föreläsning på samma tid, typiskt! Tillslut valde jag iaf Cross-Fit Endurance, jag är lite av en intervall-tränings nörd (läs Tabata freak) som ni kanske vet, så tyvärr får jag inte uppleva när Fredrik Andersson och Petter Ehrnvall köttar sönder mina muskler i deras power-pass "NTC Get Strong". Deras pass bygger på NTC-appen (som jag och Jessica Clarén testade i sommras), mycket roligt men förmodligen genomförbart på egen hand. Jag tror att jag kommer att känna mig mer inspirerad och ha mer nytta av att gå på Cross-Fit Endurance. Så på det viset får det bli! Här nedan ser du mina val av pass. Vill du läsa mer om vad klasserna är för något eller se hela utbudet på Nike Blast klickar du här.

Saturday

5. 09:00- 10:00 - SPINNING - Mind Games
12. 10:30- 11:30 - Föreläsning - Ditt nätverk är allt!
22. 13:00- 14:00 - ROOM 4 - Foundation of Inversions
28. 14:20- 15:20 - ROOM 4 - Crossfit Endurance
31. 15:50- 16:50 - ROOM 1 - Global Yoga PLAY

Sunday

47. 09:00- 10:00 - ROOM 4 - ATLETICA by Powerstrike
50. 10:20- 11:20 - ROOM 1 - NTC Get Lean
60. 12:00- 13:00 - SPINNING - Climbing to the Top
62. 13:20- 14:20 - ROOM 1 - Femme Fatale
72. 14:40- 15:40 - SPINNING - Opposite Attracks


The Nike Blast

Nu smäller det igen, i plånboken. För igår började "The Nike Blast" ta emot anmälningar till deras stora 2-dagars träningskonvent 4-5 Februari 2012. Verkar vara lika roliga klasser som förra året på schemat och en snygg sko får man också. Me like! Jag tror att jag vill ha "wmns nike free tr fit 2" som du kan se här. Anmälan till eventet hittar du här. Har inte riktigt bestämt vilka klasser jag ska gå på men mer om det senare. Vi ses där hoppas jag!



The Nike Blast 2012


årets julklapp?

Nu har jag hittat precis vad jag behöver för att få ordning på min hållning på riktigt, hoppas jag. Mitt lilla fynd heter "Posture" och är som en liten sele som håller axlarna på plats på ett naturligt sätt så man inte drar fram axlarna och får ont, som jag får eftersom jag aldrig stretchar mina stackars muskler tillräckligt kring nacke och övre ryggpartiet. Mina kollegor har redan visat intresse och i den här takten blir det med all säkerhet årets julklapp här på gymmet, skämtosido.



 

Den fenomenala selen, hunk included??