Lite mer kärlek tack!

Här ligger jag i skuggan och fyller på vattenreserverna innan min grekiska löpdebut. Man hinner tänka ganska mycket när man ligger och latar sig så här på semestern. Mycket på träning, mat och hösten för min del. Jag laddar i hemlighet inför vad som komma skall i augusti. Som vanligt har jag flera projekt  i tankarna. Nytt spänande jobb som försäljningsansvarig, musik som ska skrivas och sjungas, min födelsedagsfest som ska genomföras och upplevas och en "nöjd" sinnesstämning som ska infinna sig. 
Jag borde bara koppla av men hösten är ändå närvarande. Den är för rolig för att inte tänkas på. Det som är mindre roligt att tänka på är att jag aldrig blir nöjd. Det är väl bra på ett vis, man vill alltid framåt, alltid förbättras men samtidigt är man ständigt jagad av sig själv. Jag tänker främst på träning. Jag tittar tillbaka på gamla foton på mig själv och kan konstatera att trots att jag idag är nöjd med vad bilden visar så var jag aldrig det när bilden togs. Alltid var det någonting som kunde bli bättre. Det är just det jag måste bli bättre på, att vara nöjd i nuet. Ta till vara på den jag är idag. Njuta av mina styrkor och svagheter. Varför är det så enkelt att vara elak och kritisk mot sig själv? Här har vi nog något som vi alla kan bli bättre på. Var lite mer nöjd, det gör oss gott!

Slut

Fyra veckor med utmaningen "pallar du?" bestående av träning 6 dagar i veckan är över. Dags att reflektera över hur det har gått, hur det har känts. 
Jag är nöjd med resultatet! Främst för att spöket "jag är för trött för att träna" är bortjagat. Man orkar tydligen alltid att träna i en kvart (Minuten-passet) och det går att släpa sig upp ur soffan även när man trodde sig vara för lat. 
Jag även blivit mer uthållig rent fysiskt. Kroppen tar sig igenom intervallpassen med en relativt behaglig känsla och med lite bättre kosthållning hade det förmodligen synts också. Nu kan och bör jag trycka på lite hårdare om jag vill få resultat. Nya övningar ger nya utmaningar och bryter vanor och gör att vi måste anpassa oss, ett måste om vi vill utvecklas.
Kroppen är stark både psykiskt och fysiskt. Det är en otroligt skön känsla.
Nu ska jag fortsätta min semester i träningen och den goda matens tecken. Min backträning, simning och lättare styrkeövningar är fokus. Ska testa att köra två pass om dagen. Det är nu jag har tid, vilja och möjlighet till prioritering. Älskar semester!

Backträning

Det var länge sedan jag blev så trött av att springa som jag blev idag, närmare bestämt sen jag fick för mig att springa uppför berget Primrose Hill på Trinidad i strålande solsken på min lunchrast. Idag, sisådär halvvägs igenom min utmaning, fick jag samma känsla av att det jag skulle slutföra var snudd på omöjligt. 
Det blev en löprunda inne i detta "gated community" som jag befinner mig i här hos Andreas pappa i Frankrike som helt enkelt består av en 1km lång backe. Den här kilometern är en av de värsta jag någonsin sprungit iom att den ligger i gassande sol, är galet brant och pga att jag var i bättre form när jag bodde på Trinidad. 3 varv backe blev det och det var darrande ben som stapplade in på Villa Phalomas när jag hade 6 km bakom mig. Vilken runda!
Det knäppa är att jag självklart kommer att göra om det, redan i övermorgon. Det finns ju trots allt en tjusning med att göra något som är riktigt jäkla utmanande. Det är ju nu jag får resultat! Vänta du bara gärdet där hemma, i augusti kommer du ha funnit din överkvinna! Heja mig!

47 grader C

Det är 47grader i solen här hos Andreas familj i Frankrike och man kan med andra ord inte alls klaga på värmen. Cannes levererar och poolen är som vanligt min bästa vän. Det känns lite overkligt att jag har 4 veckor framför mig med sol, bad, musik, mat, träning och semester. Så skönt! 
Dagens träningspass blev "Minuten" i bikini i solen. Det är såklart mycket härligare att träna här i trädgården med utsikt över dalen än hemma i vardagsrummet även om det är lite jobbigare och svettigare iom värmen. Jag ser det som en "jag-blir-brun-samtidigt-bonus" och en uppladdning innan man får hoppa i poolen. Det här är livet!

Mot Frankrike!

Idag bär det äntligen iväg utomlands, som jag har längtat! Dessutom är det bara en vecka kvar av utmaningen "pallar du?" med träning 6 dagar i veckan i fyra veckor. Ganska skönt att veta att målet är så nära, samtidigt är syftet uppnått: man är igång och fått rutin för träningen, känner sig stark och tycker att fortsatt träning 4ggr i veckan kommer bli lätt som en plätt. Det är härligt när man lyckas "lura" sig själv. 
Min stora utmaning den här semestern kommer att bli att äta alla dessa goda franska ostar med måtta. Inte helt enkelt, jag älskar charkuterier!
Åtgärdsplanen är att hålla mig till fortsatt hög mängd träning och kompensera ökat energiintag på det sättet. 
Träning på semestern kan för många tyckas knepig att få till men det behöver inte alls vara krångligt. Med ett par springskor kommer man långt och det finns flera alternativ på enkla redskap att packa med sig som varken tar upp plats eller väger mycket. Nu kommer vi att ha ett gym i huset men om man inte har det så rekommenderar jag följande träning under semestern:
- Simma i poolen (gärna minst 30min)
- Springa (gärna med intervaller om 15s)
- Tabata (se tidigare inlägg "pallar du?")
- Minuten (se tidigare inlägg "pallar du?")
- Hopprepp (lätt att packa och man blir trött på bara 10min med intensivt tempo)
- Gummiband (också lätt att packa och erbjuder flera styrkeövningar i samma redskap)
- TRX-band (lite tyngre i resväskan men sen är möjligheterna till övningar att utöva nästintill oändliga)

Hoppas att det inspirerar till träning på din semester! Vill man så går det!

Skåne

Som gräsänka över helgen har jag valt att följa med min vän Ida med familj till Skåne. En snabbvisit innan jag och Andreas drar iväg till familj i Frankrike men lika avslappnande för det. 
Skåne har verkligen bjudit på sin bästa sida med vackert väder och värme. Jag måste få dela med mig av den fantastiska miljön här nere: den mysiga stallgården vi bor på, de öppna fälten och åkrarna och den finkorniga stranden vid Borstahusen i Landskrona. Allt är så fridfullt. Jag känner mig som en riktig stadsråtta på välbehövlig flykt till landet. Det var en sann fröjd att ta en springtur i jämt tempo på grusvägarna med kor och hästar runtomkring och sedan tvätta av sig i uteduschen. Otroligt härligt!

Sommarfrukost

Sol, svett och spring!

Det gick alldeles utmärkt att springa i dagens hetta. Var såklart röd som en tomat efteråt men även lite solbränd. Ut med er och spring!

Semester

Det är semestertider nu för de flesta och så även för mig. Igår blev det lite golf för min del. Det var första gången jag stod på rangen på två år, och sjukt kul var det! Så golf blir det mer av, visste inte att jag skulle tycka det var så kul igen. 
Det känns nästan overkligt skönt att det är så varmt och jag kan erkänna att jag har undvikt att springa ute i värmen. Idag ska det bli annorlunda. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Hur jobbigt kommer det att vara? 
Nu är det bara 1.5 vecka kvar av utmaningen "pallar du", med 6 träningspass i veckan i 4 veckor. Tiden går så snabbt! Jag känner mig mycket starkare och träningen går lättare, så visst har jag fått resultat även om det kanske inte syns. Tyvärr slarvas det ganska mycket med glassar, efterrätter och stora mål mat, så det är inte konstigt att magen sitter där den sitter trots träning. Men är det semester så är det, skippa glassen kan man ju göra i höst.

Förälskad

I lördags provade jag på Poledancing för första gången och kan konstatera att det var väldigt roligt! Jag blev helt förälskad i denna träningsform. Kanske inte lika jobbigt som ett Tabatapass men det beror nog mer på vilken typ av övningar och den "dansen" jag fick utöva. Poledancing kräver både styrka och smidighet med en rejäl dos coremuskukatur, så att man tränar är det inget snack om.
Nästa kurs börjar i höst och jag är väldigt sugen på att hoppa på. Studion "Dancing Queen", som jag testade, erbjuder även träningsformen "silk" där man utövar akrobatik i tyger som hänger i taket, och det har alltid varit en liten dröm att få testa på detta. Så poledancing kanske får ge vika åt denna ungdomsdröm "silk" den här kommande terminen. 
Det kommer med andra ord bli en rolig och utmanande träningshöst!

Poledance

Det har valt en "busy week" för mig den här veckan, säkert som för många andra Det är numera semester i 5 veckor för min del men det innebär också att jag börjar ett nytt jobb till hösten. Väldigt roligt! 
Jag har faktiskt lyckas hålla mig till min träning ändå, både Minuten, Tabata och att springa två gånger. Det går om man vill! 
Nu är det dock dags att prova någonting helt annat! Idag står poledancing på schemat, både spännande, läskigt och roligt! Jag lovar såklart att rapportera min upplevelse. Håller tummarna för att jag inte skadar mig för mycket!