Om jag vore du...

...så skulle jag göra ett mini-träningspass hemma här och nu!

20st Burpees utan armhävning
20st armhävningar på tå
50st sit-ups
x3 på så kort tid som möjligt

Är du som jag, fast frisk?

Färdigskissat!

Nu har jag skissat lite på en tavla jag funderar på att måla till sovrummet. Jag tycker det är skönt att forma tavlan med ritkol på papper innan jag kletar med acryl på duk.

Jag känner att skissen speglar hur jag vill att tavlan ska se ut ganska väl så nu får vi se hur Andreas känner inför min "sovrumsvision".

Hemmalufs!

Idag mår jag bättre! Otroligt skönt!

Jag ska ta vara på min lilla utökade energinivå genom att skissa porträtt i sängen. Målandet är en gammal hobby jag precis idag kommer att återuppta.

Mysigt och avslappnade!

I övrigt strosar jag mest runt i mina myskläder och längtar efter att bli frisk.

Svettlängtan...

Jag längtar efter att få träna! Jag blir nästan galen av att inte ens kunna få köra ett litet hemmapass. Kanske till helgen? Hoppas...

Frisk på recept!

Idag är jag hemma och tokladdar för att bli frisk. Sova och citrus är min medicin för dagen. På menyn står vitkålssallad med apelsin som mellanmål och en lite mer efterättsliknande citrussallad ikväll. Både gott, nyttigt och busenkelt!

Vitkålssallad med apelsin:
Hacka vitkål och tärna apelsin. Blanda ingredienserna och toppa med lite vätska ifrån en färskpressad citron. Mums!

Citrussallad:
Skiva och tärna apelsin, clementin och kiwi. Blanda och toppa med lite vätska ifrån en färskpressad citron (och lite jordgubbsskivor om du har). Mums igen!

Tankekraft!

Att tänka positivt är nog det bästa sättet att få energi, att orka jobba för sina drömmar, att uppskatta nuet och att klara av det tuffa och jobbiga.

Möter man det jobbiga med ett leende så känns allt lättare.

Tar du dig ann en jobbig backe blir du tusen gånger starkare av att tänka "jag är stark och älskar utmaningar" än att tänka "det här klarar jag aldrig".

Samma sak gäller i situationer i vardagen och på jobbet.

Tänk dig stark med positiva tankar!

Ingen kommer att bli gladare av lite positivitet än du själv, dessutom smittar du av dig till din omgivning. Toppenbra!

Halsont och vila...

Helgen blev inte lika träningsfylld som jag hade planerat tyvärr. Istället fick jag ont i halsen redan i fredags och fick avstå från löpningen, igen.

Antar att det blir en härlig uppförsbacke på minst 3 löppass innan man är igång igen, precis som förra gången jag var sjuk. Men det får vara så.

Nu är det fokus "bli frisk" som gäller!

Söndags brunch på BankOMat!

"Hört på radion..."

Imorse hörde jag frågan "Vad gör du du helst på en fri dag (t.ex. en lördag)?"

Direkt funderade jag över svaret och kände att man borde ta vara på sin lediga tid mer och göra roliga saker så ofta som det går, även om det är roligt att jobba också.

Idag ska jag därför ta vara på veckans andra och sista vilodag från träningen och istället äta middag på stan och gå på bio med Andreas.

Två må-bra aktiviteter helt enkelt!

Hur tar du vara på din lediga tid?
 

MorgonMantra...

Stretcha mera!

Idag har jag avklarat första av veckans fem inplanerade löp-pass, intervaller. För att orka upplägget utan att få ont i musklerna och för att undvika skador eller förslitningar så lägger jag ner mycket tid på att stretcha efter mina löp-pass.

Tips för att få in rörlighetsträningen då man har ont om tid är att stretcha i t.ex.

- duschen (t.ex. framsida lår)
- när man fönar håret (fönar du håret uppochner kan du passa på att räta ut benen och stretcha baksida lår)
- trappan ut från gymmet/upp till lägenheten (perfekt för att stretcha vaderna)
- kontors-stolen (t.ex. tricep, bröst eller rygg)

Ta hand om dig!

Godaste lunchen!

Jag har blivit kär i restaurangen Arirangs olika varianter av den koreanska rätten Bibimbap. Den är fantastisk god! Bästa lunchen!

Tänka att jag gått helt ovetandes om denna mumsiga mat. Galet!

På bilden ser varianten med råbiff.

Ny utmaning!

Laddad för en ny utmaning?

Sitt i jägarvila (se bild) så länge du orkar på tisdag, torsdag och söndag. Vilken bästa tid får du?

Kom ihåg att huvudet, ryggen och axlarna ska vara pressade mot väggen och armarna avslappnade längs med kroppen. Knäna ska vara i 90graders vinkel.

Lycka till!

I ofas med träningsschemat!

Jag är just nu i ofas med träningsprogrammet inför maran och även om det inte är hela världen så stör det mig. Jag var alldeles för trött i helgen för att orka ta mig ut på 2milen som planerat. Dessutom tog jag sovmorgon i morse istället för att gå upp tidigt, som gjorde att jag inte kunde ge mig ut på en runda på lunchen som jag brukar. En riktig slappis med andra ord! Inte bra!

Den här veckan hade jag dessutom sett fram emot styrka men istället ligger det 5 löppass på schemat. Jag är osäker på om jag kommer orka köra styrka också. Kanske kan få till en kombination.

Det blir nog bra det här men just nu stör jag mig på att jag inte tränat ordentligt varken lördag, söndag eller idag.

Tror visst jag längtar efter att få svettas!

Hur gick det med utmaningen?

Jag gjorde som flest 28st armhävningar på tå på 1min. Hur gick det för er?

Gino!

Banan, blåbär och kiwi med vit och mörk choklad i ugn. 10min i 250grader och sen är det bara att njuta med en klick vaniljglass. Mums!

Lördag!

Efter en otroligt trevlig AW igår med goda vänner så blir det en lugn kväll ikväll. Vilodag på alla sätt och vis.

Trevlig lördag på er!

Bästa löpbandspasset!

Tillåt mig tycka att jag är grym! Vilket pass det blev på löpbandet! Nu är jag verkligen med i matchen. Sprang mina 6km på 32,5 minuter utan problem. Vilken känsla!

Nu ska jag ta fredag och fira. En del av mitt nya jag, att fira mina framsteg ordentligt och våga uttrycka att jag är stolt över mig själv. Det borde vi alla bli så mycket bättre på!

Springa inne eller ute?

Det är kanske inte bästa dagen att springa utomhus på (-14grader) men jag är trots allt sugen. Schemat visar 6 lugna km så det kanske inte är så farligt att trotsa kylan? Hmmm... Får klura på den en stund tror jag!

Nu sitter jag och samlar mig efter 45min boxpass. Är härligt trött i armarna!

Fruktmys!

Ett frukttallrik ersätter ikväll godis och onyttigheter i TV-soffan. Ingen träning idag, istället vila.

Det här är mys på bästa sätt!

Veckans utmaning!

Gör så många armhävningar du kan på en minut varje dag fram till söndag. Börja på tå och gå ner på knä om du måste.

Lycka till!

God Morgon!

Frukost i form av naturell yoghurt med start och banan. Mums!

Framsteg!

Idag flög jag fram på löpbandet! Hade ett riktigt bra steg och flyt när jag gjorde mina intervaller och jag orkade pusha mig själv lite hårdare än på länge. Bästa känslan!

Ser redan fram emot fredagspasset!

Dagens löpträning:
-2km uppvärmning (10km/h)
-Intervaller: 3x 5x40sek tempoökning med 20sek lugnt tempo emellan de fem tempoökningarna och 30sek stillastående vila mellan de tre intervalldelarna.
-1km nedvarvning (10km/h)

Det lilla mellanmålet!

Dags att tipsa om ett lättillgängligt och mättande mellanmål!

Nu är det den isländska yoghurten "Skyr" som hamnar i fokus. Det är jämförbart med Kesella (dock med lite mer kolhydrater) fast godare. Proteinrik och mättande! Jag föredrar vanilj- eller blåbärssmak.

Mellanmål är viktiga för att hålla igång ämnesomsättningen under dagen och blodsockret på en jämn nivå. De hjälper därav till att hålla humöret i schack, gör att du orkar vara produktiv hela dagen och får magen och kroppen att må bra.

Två gånger om dagen är det bra att få i sig ett litet mål energi, ett mellan frukost och lunch och ett mellan lunch och middag. Se dock till att inte äta ditt senare mellanmål för nära inpå din träning, om du tränar innan middagen.

Vill du ha fler tips är det bara att klicka in på kategorin "mat". Smaska på!

Efterlängtad styrka!

Idag har kört ett ordentligt styrkepass med 80 reps av varje övning i rad (så gott det gick). Ett riktig jobbigt pass för hela kroppen där jag helt enkelt betade av en övning i taget. Så härligt!

Testa du med!

Mina övningar:
Benböj, 80st
Benspark, 80st
Latsdrag, 80st
Hantellyft åt sidan (axlar), 80st
Biceps med kabel, 80st
Triceps med kabel, 80st
Sit-ups, 180st (några extra)

Mer Snowjogger än Snowracer...

Jag har idag kommit in i matchen och sprungit 10km utomhus. Det behövdes!

Senaste gången jag sprang utomhus var i Kalmar den 23 december. Så idag är jag extra nöjd med träningen trots att det gick sämre än förrut. Underlaget var inte det bästa (halt som attan) så jag blev snarare en "snowjogger" än en "snowracer". Målet är ju såklart att känna sig lite mer racer än jogger så det är bara att kriga på och försöka vänja sig vid underlaget igen.

Hur som helst så är jag glad över att jag kom ut! Riktigt härligt!

Heja mig själv!

Dag 2.

Igår blev det en intensiv dag med urpackning av stugan och flera åk fram till kl. 15.00 i lika fantastiskt väder som dagen innan.

Jag inledde dock med att göra ett felskär och gled ner för den brantaste delen av den svarta backen. Det gick bra men det var helt omöjligt att få stopp på "glidet", brädan vägrade fästa i snön. Gustav filmade detta och kom skrattande fram och frågade efter en kommentar när jag äntligen stannat, med ansiktet full av snö ifrån brädans plogande nedför. Det kändes som om jag suttit framför en snökanon. Roligt komiskt!

Nu är jag åter i vår huvudstad och på jobbet men det känns som om helgen var superlång! Jag rekommenderar verkligen en weekend som denna, trots 5h i bil enkel resa. Det var riktigt roligt!

Dag 1.

Det har varit en helt fantastisk dag med strålande sol och blå himmel. Vemdalsskalet visar verkligen upp sig från sin bästa sida!

Förutom skid- och snowboard åkning har det blivit lunch i form av klassisk gulaschsoppa i toppstugan, afterskii, bastubad med snödopp för grabbarna, fonduemiddag och avslutningsvis Snabba Cash 2 i soffan för ett slutkört gäng.

Även om jag åkt mindre än vad jag brukar, eftersom Andreas är nybörjare (en mycket duktig sådan), så känns det faktiskt lite i benen ändå. Skönt!

Det är så härligt att få idrotta utomhus.

En hälsning från backen!

Fjälldags!

Sitter just nu i bilen i goda vänners sällskap på väg till Vemdalen för en weekend på snowboard.

Ser fram emot att få svettas i vinterkylan, brottas med träningsvärk på söndag, stampa runt på Afterskiin, hänga i bastun och få uppleva Andreas debut på skidor.

Mycket roligt och framförallt trevligt! En perfekt vinteraktivitet!

 

"Hört på radion..."

Igår rapporterades det på radion att 40% av Sveriges befolkning lider av vinterdepression pga mörkret. Avsaknaden av sol och värme gör oss tydligen tröttare än normalt och mer nedstämda.

Inte så konstigt att varenda kotte man möter uttrycker hur trötta de är och hur svårt det är att kliva upp på morgonen. Håll ut! Vi går mot ljusare tider!

Tills dess kan vi försöka göra så många ljusa och glädjande nöjen som vi bara kan t.ex:
-Ha fler mysiga middagar med vänner
-Tänd många ljus
-Försök hitta tid för en sovmorgon en dag i veckan
-Var ute under de ljusa timmarna på dagen på helgen
-Motionera
-Besök ett ljusrum (sola solarium sägs också fungera men är ju mindre bra för huden).
-Äta näringsrik mat, t.ex. fisk, ägg, frukt och grönt är bra!
-Boka in en semester, på så vis får man någonting konkret att se fram emot!

Jag siktar in mig på en resa till solen i Påsk. Det är min lilla morot!

Utmaning!

Efter att ha pratat med PT-Hugo på gymmet idag så har jag fått en ny utamning: Att stå på en arm mot en vägg. Jag tror att det kommer att gå galant men Hugo är lite skeptisk om jag verkligen har den corestyrkan som krävs. Vi får väl se!
 
Testa du med!
 
Bilden är lånad ifrån PT-Philip och visar min Nordic Wellness kollega PT-Malin.

Varför tränar du?

Kanske för att det är socialt, för att få en stund för dig själv, för att nå ett mål, för att må bra, för att du älskar att röra på dig?

Fundera ut vad som motiverar dig till att träna och gör en lång lista med alla fördelar med att träna och starka skäl varför du inte vill skippa din träning. Spara listan och läs den sedan om du en vacker dag inte känner dig motiverad till att träna, så kommer du alldeles säkert på rätt spår igen.

Ingen kan motivera dig lika mycket som din egna vilja, dina mål och drömmar!

Glädjekick!

Glädje, vilja, energi, styrka och gemenskap!

Idag har jag blivit totalt nedsmittad av positiv energi ifrån mina fantastiska medlemmar på gymmet, av mina klassdeltagares grymma vilja att träna stenhårt under Tabata-passet, av syster & min glada lilla systerson som var på besök och av att åter igen vara igång med massagen och få hjälpa människor.

En grym känsla som inte kan göra mig annat än lycklig!

Återkomsten på löpbandet!

Idag har jag både sprungit för första gången sedan julafton och firat Andreas pappa, som fyllde 63år idag (hurra!!).

Med andra ord en mycket trevlig middag med familjen på Andreas pappas sida och ett egentligen mindre trevligt träningspass på löpbandet.

Mitt träningspass gick som väntat mindre bra och jag övergav löpbandet redan efter 5km för att istället ge mig på tunga utfall, pull-ups och diverse magövningar. Det märktes ganska tydligt att jag varken sprungit eller tränat styrka på ett bra tag.

Inte en sån rolig känsla just då men i efterhand så har det gett mig ny energi av att få kämpa lite extra med kroppen. Jag är härlig trött i musklerna och har en längtan efter mer styrka. Från och med nu kommer jag lägga in ett cross-fit pass i veckan. Min kropp vill och behöver det. Med kombinationen med löpning tror jag att jag kommer få grymma resultat. Blir intressant!

Nu ska jag krypa till sängs och ladda batterierna inför morgondagen. Gonatt!

Det lilla mellanmålet!

Idag vill jag tipsa om kombinationen en proteinshake (t.ex. Gainomax) och en banan. Endast en shake stillar i mitt tycke inte hungern så bra, men tillsammans med en banan blir det ett mättande mellanmål. Toppen!

Mellanmål är viktiga för att hålla igång ämnesomsättningen under dagen och blodsockret på en jämn nivå. De hjälper därav till att hålla humöret i schack, gör att du orkar vara produktiv hela dagen och får magen och kroppen att må bra.
 
Två gånger om dagen är det bra att få i sig ett litet mål energi, ett mellan frukost och lunch och ett mellan lunch och middag. Se dock till att inte äta ditt senare mellanmål för nära inpå din träning, om du tränar innan middagen.

Startat eget!

Det nya året har bevisligen gett mig ny energi!

Igår kväll samlade jag äntligen kraft och startade mitt egna företag. Jag har tänkt på detta i säkert 7-8månader och målet var att ha gjort det 2012. Istället blev det Januari 2013. Inte så tokigt det heller. Huvudsaken är att det är att det blev gjort!

Äntligen kan jag bl.a. fakturera mina massage och kostkunder på egen hand och köra igång min kostrådgivning via nätet ordentligt.

Självklart firade jag och Andreas det lite stillsamt efteråt och njöt av Sushi. Mums!

Lyckas träna dig igenom hela 2013!

Januari, fylld av träningsglädje, inspiration, energi och vilja att ändra sina rutiner. En chans att starta om på nytt och "bli sitt bästa jag".
 
Ta vara på din nya sprudlande hälsoenergi och låt den bli en del av din livsstil hela året igenom! Här kommer några tips på hur man kan hålla motivationen vid liv:
 
Sätt ett långsiktigt mål som du ska nå december 2013.
 
Sätt kortsiktiga mål för att behålla motivationen t.ex. genom att månadsvis mäta din styrka och uthållighet eller reflektera över hur du mår eller räkna hur många träningstillfällen du lyckades uppnå.
 
Hitta den träningsform som du tycker är rolig! Risken att du tröttnar och kastar in handduken är väldigt stor om du tvingar dig till att göra något du inte vill göra.
 
Träna med en vän som också är engagerad i att nå ett december-mål.
 
Var realistisk! Planera in långa träningspass och korta träningspass. Vi vill gärna träna fyra gånger i veckan i gymmet eller liknande men det är väldigt få av oss som hinner med det. Planera därför bara in två längre organiserade träningstillfällen utanför hemmet och låt de resterade två passen bli två korta men intensiva hemma-pass t.ex. "det lilla träningspasset" som du utför t.ex. på morgonen, efter jobbet, när barnen sover etc. Det viktiga är att någon typ av träning blir av. Om man har svårt att motivera sig till att köra hemma-träning är det toppen att bestämma en hemma-träningstid med sin träningskompis. Vetskapen om att någon annan ska genomföra samma typ av träning hemma brukar kunna motivera lite extra och ge teamkänsla.
 
Ändra din träningsrutin! Våga utmana kroppen med nya övningar, intervaller eller träningskoncept. Kroppen är snabb med att vänja sig och det krävs förändring och utveckling för att uppnå nya resultat.
 
Ge och ta! Träna för att leva och för att må bra. Häng inte upp dig på att träningen ibland går sämre, inte blir av eller att energin inte finns. Den kommer tillbaka! Träningen som uteblir tar vi igen en annan dag, huvudsaken är att vi tar oss ur svackan med ny energi. Det fina med långsiktiga mål är att det ger oss tid till att forma den nya träningsrutinen efter hur våra liv ser ut och långsamt bli en del av vår nya vardag.
 
 
 

Längtar...

...efter att få tränasvettas, ta i, utmana kroppen och känna resultat!

Jag är inte så bra på att vara sjuk. Blir snabbt rastlös och irriterad över att jag inte har någon ork i kroppen att göra någonting annat än att slappa. Visserligen är den känslan även ett tecken på att jag håller på att friskna till mig. Skönt!

Sjuk!

Jag inleder det nya året med att vara sjuk. Inte det roligaste kanske men om man ska tänka positivt så får jag iaf tid till att bara ro om mig själv några dagar.

Inte en enda tanke låter jag springa iväg till ångest över att jag inte kan träna. Istället unnar jag mig själv denna vila.

Just nu ligger jag i soffan och njuter av att jag trivs så himla bra hemma i lägenheten som är städad och upplyst av levande ljus och att jag har en sån fantastisk pojkvän. Det kan göra vilken sjukling som helst till världens lyckligaste!

2013!