Nytt självförtroende!

Trots att jag är välutbildad inom mitt område och har 6 års erfarenhet på arbetsmarknaden så kan även jag bli osäker och tvivla på mig själv ibland. Man står och undrar "vad håller jag på med egentligen?" en kort sekund innan man kommer på svaret. När osäkerheten smyger sig på och man bara måste tackla det jobbiga är det en sån otroligt skön känsla efteråt, när man klarade av det. För jag har faktiskt ännu inte kännt att jag inte klarade av en utmaning som jag förväntades kunna. Det är viktigt att komma ihåg det inför nästa jobbiga utmaning, så därför vill jag skriva om det. Putting it out there! Du kanske känner likadant? Det är oftast bara jobbigt precis innan du möter "det jobbiga". För mig handlar det oftast om specifika kostfrågor som jag "måste" ha svar på. Det är en fröjd när man hittar en lösning för en kost-kund med stora mat-problem som fungerar. Det ger en otrolig självförtroende-kick som är ovärderlig för att jag ska orka möta nästa utmaning.




En bild säger mer än tusen ord...

Mitt i veckan!

De senaste dagarna har jag gått i många tankar kring jobb och framtiden. Inser att jag förmodligen har lite för mycket på agendan för att det ska bli hållbart i längden. Älskar mitt jobb men kanske lite för mycket. Imorse ringde en kund mig kl 08.00 (mitt i min sovmorgon till 8.45) för att boka en tid kl. 09.00. Herregud! Så går det när man är FÖR service minded. Så tillgänglig är jag faktiskt inte. Får helt enkelt börja stänga av telefonen när jag sover så att det inte går överstyr. Sen är det självklart mycket annat som är på tapeten men det tänker jag inte avslöja just nu. Ikväll njuter jag av vetskapen att Andreas kommer hem imorgon (efter att ha varit bortrest i 2 veckor) och att jag har en hemsk träningvärk över hela kroppen. Två mycket bra saker om du frågar mig!




Telefonen är f.o.m nu avstängd när jag sover!


Jan. 24, 2013

Fräsha små vitaminkickar

PT Alex frågade mig idag om lite tips inför en superstrikt diet till en av sina klienter, en cyklist som vill bibehålla sin låga fettprocent men bli starkare. Jag trixade ihop några bra bas-alternativ men gav även några nyttiga mellanmål så att han får i sig viktiga vitaminer, utöver protein, kolhydrater och fett. Dessa vill jag dela med mig av till er. Ibland kan det vara svårt att komma på nyttiga mellanmål som är lätta att förbereda kvällen innan och förvara i en matlåda. Här kommer tre alternativ:


Rivna morötter och tärnade apelsinbitar
(en supernyttig vitaminbomb)

Tärnade apelsiner, granatäpple och matvete
(en smarrig kombination som mättar lite mer pga matvetet)

Hackade tomater, hackad rödlök, kidneybönor och en skvätt balsamvinäger
(en lite matigare variant pga kidneybönorna)

Mumsa på!

Idrottsgalan

Måste ju kommentera idrottsgalan som sändes igår! Oj va löjlig jag kände mig men visst kröp tårarna fram både en och två gånger under kvällen. Det är så härligt att få se alla höjdpunkter och prestationer. Tänk vad de kämpar och sliter för att nå sina mål! Galet! Det jobbigaste att titta på var dels alla dåliga musik-framträdanden men framförallt minnesstunden för de som gått bort under året. Ursch va jobbigt det var att titta på klippen på Liv. Fruktansvärt! Vill inte ens tänka på det. Så sorgligt slut för en sån begåvad idrottsman. Sen tycker jag faktiskt att Hellner skulle ha vunnit Jerring-priset. Japp! Så tycker jag! Har aldig varit ett så stort hästhoppnings-fan.



Det fantastiska ögonblicket när Hellner krossade Northug...

Tema: Gladiator?

Det känns som att jag är omgiven av halvnakna män! Inte så tokigt kanske men jag börjar undra om mitt liv på något sätt halkat in på tema: gladiator? Överallt ser man ju reklam för gladiatorierna. Sen har jag suttit och stirrat på CX i timmar, där instruktörerna på DVDn har bar överkropp. Som att det inte skulle vara nog fick jag i förrigår för mig att påbörja filmen 300, vilket jag såg klart på inatt. Min hjärna snurrar av alla magmuskler och pecs. Har verkligen ingen plan på att se gladiatorierna men om det fortsätter på det här viset blir det förmodligen mirakulöst det enda jag kan titta på ikväll efter stand-upen. Kanske beror på att jag är gräsänka och undermedvetet drar mig till allt med muskler för att mitt egna muskelpaket är på resande fot? Eller??! Galet är det iaf!



Muskelchock 1: 300...


Muskelchock 2: CXworx...


Muskelchock 3: Gladiatorerna...


Förberedelser

Idag är jag i fullt sjå med att förbereda inför veckans klasser. Jag måste plugga in två koreografier: CXworx och functional moves. Det är inte så komplicerat egentligen. Har man lärt sig ett pass en gång så förstår man uppbyggnaden och har lättare att lära sig nya låtar men det tar alltid tid att lyssna in musiken och lära sig allt korrekt ändå. Jag hoppas att det sitter hyffsat till ikväll så jag hinner sticka iväg på "Stand-up" med Elena och hennes Rasmus. Det vore en skön belöning efter all inlärning. Eftersom Andreas är borta i nästan 2 veckor får jag hitta på andra saker än att mysa hemma. Det har dock inte gott någon nöd på mig den här helgen, den har varit fylld med roliga tjejmiddagar. Ha en mysig söndag!



CXworx-häftet och DVDn med all koreografi till de 6 låtar som ska läras in...



Ta hand om dig!

Reflekterade i morse över hur många massage-kunder jag har som har riktigt ont i musklerna och ordentliga knutar. Det börjar bli en trend att folk kommer till mig när problemen är så enorma att det krävs flera behandlingar för att ens ha en chans att mjuka upp musklerna. Jag vill nu uppmana er om att ni ska ta hand om era kroppar innan det blir knas! Börjar man känna sig lite stel är det värt att gå till en massör på en gång. Tycker man att det är för dyrt kan man ju reflektera över kostnaden när situationen är ännu värre, dvs mycket dyrare. Så, nu ska jag inte tjata mer om det. Hoppas du får en toppendag! Jag ska vara duktig och inte träna idag. Har haft ont i halsen men envisats med att hålla mina pass ända. Aja baja Linda Grane! Mycket dumt! Idag lyssnar jag istället på kroppen och går hem vid 18.00. Imorgon är jag ledig. Hur nice som helst!

Visitkort

Nu har jag fått finfina visitkort att ge till mina klienter. Väl ihopknåpade och tryckta av min alldeles egna Mr Printline även kallad min pojkvän Andreas. Jag är supernöjd! Tycker vågen på framsidan (eller är det baksidan kanske) blev väldigt söt. Mitt stjärntecken är våg så det kändes passande.





Fina eller hur?

Seeeeeeeg

Vill mest bara lägga en kort notis om hur seg kroppen är idag. Det märks att jag utsatte mig själv för en ny träningsform igår (konditionspasset). Skönt men ändå lite oskönt. Måste nog t.o.m köra några armhävningar för att mjuka upp musklerna lite innan mina massageklienter ikväll. Så kan det gå när man tränar RIKTIGT hårt! Ska bli intressant att se hur det känns efter nästa veckas omgång.

Rivstart!

Idag drog vårschemat igång på Sportlife och det var med buller brak för min egen del. Den här terminen håller jag två lunchpass i Sjöstaden på måndagar: "CXworx" och "Kondition". "CX" är ett core pass från Les Mills (förkoreograferat) och "kondition" är min alldeles nya baby, dvs ett härligt konditionspass baserat på intervaller á la Linda Grane. Debuten idag var stenhård både för mig och mina tappra deltagare. Upplägget var följande:


1 min uppvärming

4 min intensiv aktivitet med ny övning efter varje minut

(t.ex. höga knän i en minut och jämfotahopp upp ner för en bräda i en minut.)

1 min VILA

4 min intensiv aktivitet med ny övning efter varje minut

(inte samma övningar som i det tidigare blocket) 

1 min VILA

UPPREPA
(göra alltså hela passet en gång till)


Det låter kanske inte så jobbigt men det är svårare än man tror att orka kämpa på i 4 minuter innan man får vila. Jag känner att den här våren kommer att bli en rolig utmaning. Konditions passet kommer (till skillnad från Tabatan) att se likadant ut i några veckor fram över. När man jobbar med långa intervaller behöver man tydligt få känna att man blivit starkare och att man har fått en förbättrad uthållighet för att orka motivera sig själv till att kämpa vidare. Jag kommer lägga upp alla 8 övningar inom kort så att du också kan utföra passet.
 


Elena och jag efter den tuffa måndagsdebuten...


Sena julklappar är alltid bäst

Idag fick Maria en jättestor chokladask av en av sina PT-kunder, som en sen julklapp. Mycket uppskattat av även mig och Ulrika. Vi får mumsa så mycket vi vill! Gött! Det är en härlig dag på gymmet idag. Det märks att det är röd dag. Jag tycker alla är lite extra glada idag. Fullt ös på klasserna är det också. Yeeeeaaay!

 



Tre glada tjejer som mumsar choklad...

TREVLIG HELG!

I heart intervaller!

Detta inlägg tänker jag tillänga intervaller. Just nu känns det som om ingenting är roligare och ger mig bättre resultat. Man hinner aldrig riktigt ledsna om man vet att det man gör är för en kortare stund. På så sätt orkar man pusha sig själv att ge det där lilla extra och tömma ut sig. En härlig känsla! Min favvo är ju självklart Tabata-intervaller, men även längre intervaller är skönt att köra. En av mina klassiker som får mig att komma igång att springa är:


Uppvärming
(5 min jogg)

Löpning 6min
(1 min sprint varvat med 1 min jogg)

1000m Rodd på 4.5-5min
(Försöker ligga på 2.15min/500m i ett jämt tempo)

Löpning 6min
(1 min sprint varvat med 1 min jogg)

1000m Rodd på 4.5-5min
(Försöker ligga på 2.15min/500m i ett jämt tempo)

Känner jag mig i form upprepar jag löpningen och rodden ett varv till.


TESTA DU MED!

I helgen ska jag köra ett intervallpass med hopprep och rodd som jag ska utforma till Andreas, då han är skadad och inte kan springa. Ska bli intressant att se hur det känns efteråt. Jag har aldrig varit helt hundra på att hoppa hopprep men lärde mig litegrann när jag boxades på gymnasiet. Får se om jag kommer in i hoppandet igen. Det är ju väldigt effektivt så jag "hoppas" på goda resultat. Lägger upp passet inom kort so stay posted!



Snygg i träningssalen

Äntligen släpps lite nya ROLIGA träningskläder! Gina Tricot har dragit en ny satsning och släpper en ny kollektion sportkläder "Active Sports" i butikerna imorgon fredag. Jag har länge väntat på att få tag i ett par träningstights med lite stylade hål i. Gina och jag tänker tydligen lika för de har tagit fram ett par jättesnygga tights. Lycka! De svarta tightsen är snyggare än de rosa på bild men vi får se vad det blir när jag väl går lös i affären på lördag.



Överst till vänster ser ni de supersnygga tightsen som jag verkligen vill ha...


En liten utmaning...

Veckans utmaning blir att testa PT-Marias träningspass som hon gav en kund i måndags: 3km löpning, 2km rodd och 3 km cykel. Marias kund fick 40 min som bästa tid. Så Marias och mitt mål är att krossa den denna vecka. Först ska vi göra en test-omgång, för att se hur det känns och sätt ribban. Sen är det dags att maxa på och köra en ordentlig omgång (efter en dags vila) och förbättra tiderna. Blir skoj! Det är alltid roligt att tävla mot sig själv så gör alltid samma träningspass några gånger för att se förbättringen. Boosten man får av att lyckas förbättra tiden är störtskön! We like!

Mitt nyårsfirande!

Som ni kanske vet så firade jag ingen traditionsenlig jul med familjen den här säsongen men en klassisk nyårsmiddag blev det iaf. Jag och Andreas blev bjudna till Micke och Karin på sen nyårs-middag. Vi landade vid 20.00 så det var bara att hoppa in i taxin och fara till Andreas jobb och hämta bilen, åka hem till Andreas och byta om och sen dra vidare hem till Micke. Exakt två timmar senare, kl. 22.00, plingade vi på dörren. Det var kul att få hinna med en nyårs-middag trots sen ankomst till sthlm. Micke och Karin hade fixat två smaskiga förrätter med Champagne till, eftersom vi hade ätit på flyget. Den första bestod av löjromstoast med rödlök och gräddfil och den andra av skagentoast. Väldigt smarrigt! Jag håller löjrom varmt om hjärtat. Efter fyverkerierna avslutade vi sedan kvällen med en evig ostbricka och med rom i glasen. Oklart om det var osten eller romen som höll oss igång till halv fyra men tiden bara sprang iväg. En väldigt trevlig afton och en bra start på det nya året!



Lite fyverkerier...


Andreas, jag, Micke och Karin som glatt står och fryser in det nya året...


Andreas och jag...

Nedförsbacke.nu

Japp, nu går det nedför igen. Äntligen januari! Som jag har väntat. Efter en fantastisk semester (bilder kommer inom kort) i Egypten är jag redo att njuta av att:

1. Årets mörkaste dag är förbi. Gone with the wind! Vi har klarat den mörkaste tiden utan ljus snö som lyser upp kvällen, så det blir faktiskt bara bättre!

2. Sommaren inte är så ruggigt långt borta. Jag vet att det låter över-positivt men det ÄR faktiskt inte så långt bort och tills dess ska jag njuta av att:

3. Våren är på ingång! Jag ser verkligen fram emot att få hålla min bränna vid liv genom små weekend-resor till olika städer. Våren är den bästa tiden i Europas sydligare städer. Perfekt tid att få njuta av lite för-sommar.

4. Nytt år = nya möjligheter. Det är dags att lägga om ribban! Folk ändrar inställningen till positiv från negativ och framförallt märks det i gymmet. Liv och rörelse bland maskinerna och på klasserna! Vid årsskiftet flyger tankarna alltid lite extra åt mina personliga mål både karriärmässigt och i träningen och jag tror fler där ute tänker likadant.

Det är så peppande att jag struntar i att jag är lite små-förskyld. Nu är det nedförsbacke fram till sommaren!