Dags att komma igång med träningen?

                         

Jag har för tillfället en del personer i min liv som vill gå ner i vikt och komma igång med träningen nu till hösten. Härligt! Det är dock vanligt att man ger upp snabbt om man inte ser någon förändring på kort tid. Hang in there! Resultaten kommer! Det behöver egentligen inte vara så svårt. Det kräver ju självklart diciplin och karaktär men omöjligt är det inte. Här är mina bästa tips:

Överraska kroppen
Träna något du vanligtvis inte tränar eller öka vikterna i gymmet/öka tempot på löpbandet. Kroppen är snabb som en vässla på att anpassa sig och kräver förändring för bästa resultat. Utsätt den för utmaningar kontinuerligt så får du resultat snabbare.

Träna intervaller
Intervall-träning chockar kroppen och får dig att bryta gamla rutiner. Öka tempot i 20 sekunder när du är ute och springer och varva med normalt tempo så märker du snart en förändring på vågen.

Styrketräna
Det går snabbare att komma i form om du varvar konditionsträningen med styrketräning. Ju mer muskler desto mer energi går åt, vilket ger ökad förbränning och bränner fler kalorier även när du sover.

Träna intensivt
Långpromenader må vara skonsamma för knäna men en springrunda är bättre för hjärtat. Dessutom är din förbränning igång en längre tid efter ett intensivt träningspass jämfört med ett lågintensitets-pass. Vilket i sin tur gör att du sparar tid.

Förändra dina matvanor
Förmodligen det svåraste momentet men absolut det mest effektiva. Ekvationen är enkel. Äter du mer än vad du förbränner går du upp i vikt och vise versa. Minska därför på ditt energiintag men gör det i små steg, annars är det lätt att hitta tillbaks till gamla vanor igen. Ta bort det uppenbart onödiga. Byt ut grädden mot creme fraiche, stek i olja istället för smör och ta lättmjölk i kaffet istället för "vanlig" mjölk. Är man en godisråtta som äter/dricker godis/läsk varje dag så kan det vara svårt att ta bort allt på en gång. Ta bort läsken och godiset varannan dag till att börja med. Små förändringar ger enorma resultat i slutändan.

Kommentera inlägget här: