Bryt mönstret och få bort dina dåliga vanor!

Har du svårt att komma iväg till gymmet eller börja träna? Känns det ovant och "inte som du"? Problemet kan ligga i att du fastnat i gamla vanor och rutiner som är svåra att bryta. Svåra, men inte omöjliga.

Testa att ändra små saker som du gör i vardagen och utsätta dig för nya utmaningar i små steg. På så vis blir förändring generellt inte lika främmande och omöjligt. Det handlar om att stärka sina svaga sidor på alla områden.

Jobba på att våga utmana sig själv i nya situationer och märk sen att det inte var så farligt. Gör saker som du inte brukar göra, saker som inte finns med i dina rutiner och vanor. Sjung i duschen, hälsa på en främling på stan, ring en vän du inte pratat med på länge, sök ett jobb bara för kul, laga en ny maträtt.

Om man gör någonting nytt utanför sin "comfortzone" varje dag kommer det tillslut kännas som om hela världen ligger för ens fötter. Det stärker självkänslan och självförtroendet och begränsningarna suddas ut mer och mer. Snart kommer det inte kännas lika svårt att skippa den gamla vanliga TV-rutinen utan istället ge sig ut på den där promenaden, att provträna på gymmet där du inte känner någon och ändå fråga om hjälp när du behöver det, eller att hoppa av bussen en station tidigare och gå hem.

Bryt mönstret och få bort gamla vanor som hindrar dig från att bli ditt "bästa jag"!

Kommentera inlägget här: