7 motivationsknep för att komma igång med träningen!

Imorse blev jag ju som sagt överöst med frågor om hur man kommer igång med träningen och jag tänkte dela med mig några av mina tips här på bloggen:

1. Sätt lång- och kortsiktiga mål! Lägg upp en långsiktig plan för din träning. Ta gärna hjälp av en personlig tränare som kan hjälpa dig göra ett bra och realistiskt upplägg efter dina önskemål. Sätt även upp kortsiktiga mål som hjälper dig att hålla motivationen vid liv på vägen. En extra morot kan vara att belöna dig själv när du når ett kortsiktigt mål t.ex. genom att köpa ett nytt träningsplagg som du velat ha.

2. Se över din kalender och planera in din träning för veckan. Håll sedan dessa tillfällen! Din goda hälsa är ingenting att tumma på, den är värd att prioritera! Glöm inte bort att tänka realistisk! Hur många gånger hinner du träna på en vecka på riktigt? Planera inte in fyra träningstillfällen om du realistiskt bara hinner med två, då är risken att du istället bara blir besviken och omotiverad till att fortsätta. De dagar kalendern verkligen är full kan du köra "den lilla träningen" t.ex. några burpees, armhävningar och situps i 10min på morgonen innan du hoppar in i duschen eller när du kommer hem från jobbet. På så vis håller du träningsandan vid liv även när tiden är en bristvara.

3. Hitta en träningsform som passar dig! Testa olika typer av träningsformer tills att du hittar det just du tycker är roligt. Alla är vi olika och även om "han" eller "hon" tycker "si" eller "så", så är det viktigt att du kommer ihåg att lyssna på din egen röst och din egna kropp, vad du vill, behöver och klarar av! Glöm dock inte bort att variera din träning. Kroppen är snabb på att vänja sig och för bästa resultat bör du ändra träningsrutin var 4:e vecka.

4. Träna tillsammans! Dra med en kompis till gymmet, joggningrudan eller på morgonpromenaden. Det är lätt att snooza på morgonen men inte lika lätt att lämna en kompis som står och väntar i sticket! Tillsammans blir det lättare att komma iväg!

5. Ladda ner en träningapp! Nu finns det massor med bra appar som hjälper till med träningen. "RunKeeper" och "Nike+" säger till hur du ligger till hastighets- och tidsmässigt på löprundan eller promenaden. Du kan också kika på hur rundan såg ut på karta och vart det gick lite långsammare/snabbare. "NTC och "Casall T.O.D" ger dig ett fullständigt pass att köra själv eller med sällskap i gymmet eller hemma. Perfekt när man har idétorka på övningar.

6. Anmäl dig till en tävling/ett lopp! Gör som jag och anmäl dig t.ex. till ett lopp för att komma igång med löpningen. Det blir ett tydligt mål att jobba mot och lite extra roligt för den som gillar utmaningar. Eller varför inte anmäla sig till att tävla i t.ex Cross Fit och Fitness för att få extra motivation?

7. Motivationslapp! Skriv ner varför du vill börja träna och vad du vill uppnå med din träning. När du sen känner att motivationen dalar plockar du fram listan och låter dig själv inspireras av dina egna ord.

Så, nu är det bara att köra igång! Just do it!

Kommentera inlägget här: